Mitä markkinassa tapahtuu? Katso uudet treidi-ideat: Aon PLC

Mitä markkinassa tapahtuu juuri nyt? Artikkelissa ajankohtaisten markkinauutisten lisäksi yksi mielenkiintoinen treidi-idea, jonka kurssiliikkeitä kannattaa seurata.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Mitä markkinassa tapahtuu juuri nyt? Artikkelissa ajankohtaisten markkinauutisten lisäksi yksi mielenkiintoinen treidi-idea, jonka kurssiliikkeitä kannattaa seurata.

Markkinatilanne nyt

Tärkeimmät talousnostot viimeiseltä viikolta:

 • Euroalueen ostopäällikköindeksi nousi marraskuussa ja oli 47,1 (ed. 46,5) alustavan julkaisun mukaan.
 • Molemmat alaindeksit olivat nousussa. Teollisuuden alaindeksi oli 43,8 (ed. 43,1) ja palveluiden alaindeksi 48,2 (ed. 47,8).
 • Yhdysvaltojen S&P Globalin julkaisema ostopäällikkö indeksi pysyi marraskuussa lukemassa 50,7 (ed. 50,7).
 • Alaindekseistä, teollisuus laski lukemaan 49,4 (ed. 50,0) ja palveluala nousi lukemaan 50,8 (ed. 50,6).
 • Yhdysvalloissa kestokulutustuotteiden tilaukset laskivat lokakuussa odotuksia enemmän. Syyskuuhun verrattuna laskua tuli -5,4 % (ennuste. -3,1 %; ed. 4,0 %).

Osakeindeksien kehitys

Vuoden alusta

 • S&P 500 +19,11 %
 • Nasdaq 100 +47,39%
 • OMXH25 -11,45 %

Indeksit vuoden 2022 huipputasoja alempana

 • S&P 500 vuoden 2022 huipuista -5,46 % (huiput 4818 pist.)
 • Nasdaq 100 vuoden 2022 huipuista -4,50 % (16765 pist.)
 • OMXH25 vuoden 2022 huipuista -24,87% (5787 pist.)

Laaja S&P 500 -indeksi on teknisestä näkökulmasta pidemmän aikavälin nousutrendissä, sillä 50 päivän liukuva keskiarvo on 200 päivän liukuvan keskiarvon yläpuolella. Myös 20 päivän keskiarvo nousi viime viikolla 50 päivän keskiarvon yläpuolelle. Viime viikolla indeksi nousi myös syyskuun alun huippujen yläpuolelle ja hinta on pysytellyt kyseisen tason yläpuolella, vaikkakin vastusta on havaittavissa. Nousu tämänhetkisen tason yläpuolelle olisi poikkeaminen tammikuun alussa alkaneesta trendistä, joka olisi positiivinen merkki markkinalle erityisesti jos heinäkuisten huippujen vastustaso rikkoutuu. Vaarana on, että trendilinja pitää, ja vauhtia haetaan keskiarvojen tasoilta.

OMXH25 -indeksi on teknisestä näkökulmasta laskutrendissä. Indeksin 20 ja 50 päivän keskiarvot ovat 200 päivän keskiarvon alapuolella. Indeksin kurssi on kuitenkin 20 ja 50 päivän keskiarvojen yläpuolelle. Nousun jatkuessa seuraava merkittävä vastustaso on 200 päivän liukuva keskiarvo, johon matkaa on tällä hetkellä noin 3,3 %.

Nasdaq 100 -indeksi on teknisestä näkökulmasta pitemmän ajan nousutrendissä, sillä indeksin 50 päivän keskiarvo on 200 päivän keskiarvon yläpuolella. Indeksin 20 päivän keskiarvo nousi toissa viikolla 50 päivän keskiarvon yläpuolelle ja kurssi viime viikolla heinäkuisten huippujen yläpuolelle. Kurssi ylitti 16000 pisteen rajan ensimmäistä kertaa sitten tammikuun 2022.

Liukuvat keskiarvot ovat laajasti käytettyjä teknisen analyysin indikaattoreita, joista lisätietoa voit lukea täältä.

S&P 500 -indeksi ja liukuvat keskiarvot. Lähde: Tradingview.

Trendaavat sektorit – Defensiivisillä positiivinen viikko

Defensiiviset sektorit nostivat kuluvalla viikolla päätään, sillä päivittäiskulutus- ja yhdyskuntapalvelusektori pärjäsivät pääsektoreista parhaiten. Terveydenhuoltosektori ylsi myös positiiviseen viikkotuottoon, mutta kehitys jäi keskikastiin. Kuukausitarkastelussa on näkyvissä edelleen syklisten sektoreiden dominointi suhteessa defensiivisiin sektoreihin. Viikolla neljän sektorin kehitys jäi nollan alapuolelle, jotka olivat sykliset energia-, viestintäpalvelu-, teknologia- ja teollisuussektorit.

Leading alasektoreiden kehitys oli viikolla pääsektoreihin verrattuna heikkoa. Kaikkien alasektoreiden kehitys jäi pääsektoreista heikoiten pärjänneen teollisuussektorin alapuolelle. Erityisesti puolijohdesektori otti viikon aikana takapakkia. Kuukausitarkastelussa alasektoreiden kehitys on ollut vielä pääsektoreihin nähden kohtuullisen hyvää. Defensiivisten hyvä kehitys viikolla ja alasektoreiden heikko kehitys puoltavan riskinottohalukkuuden heikentymistä.

Leading alasektorit tarkoittaa alasektoreita, joiden tuottoa seuraamalla saa käsityksen siitä, onko sykli kääntymässä. Jos puolijohde- (semiconductor), liikenne- (transport) ja pankkisektorit (banks) tuottavat muuta markkinaa paremmin, kertoo se syklin käänteestä positiiviseen ja riskisentimentin muutoksesta riskiä suosivaksi.

Viikon treidi-ideat: Aon PLC

Jäsenosiossa on listattu kuluneen viikon mielenkiintoisimmat treidi-ideat Suomesta ja maailmalta. Tarkastelussa Aon osake, jonka kurssikehitys antaa viitteitä siitä, kannattaako osaketta ostaa vai myydä.Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI
Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: LeadDesk odottaa vuosikasvun paranevan kuluvana vuonna
Atrian uusi johto yrityskaupoilla Ruotsissa – analyysi
Tekoälyuutiset: AI-vaikuttajien mukaan tekoäly voi aiheuttaa merkittävää haittaa ihmiskunnalle
Omalla Maalla LKV
Sijoittajan valinnat