neuvottelimme edun etoroon

Pörssin halvimmat kasvuyritykset

suomi, osakkeet

Kirjoitimme eilen artikkelin Helsingin pörssin kovimmista kasvajista. Tässä artikkelissa tutkimme, mitkä näistä yhtiöistä ovat halvimmat.

Julkaistu: 27.05.2016 Kirjoittaja:

osakkeet

Eilisessä artikkelissa listasimme yritykset, jotka ovat kasvattaneet liikevaihtoa eniten vuosina 2013-2015. Kovimpien kasvuyritysten TOP-3 on: Lehto Group, Taaleri, Pihlajalinna.

Listasimme myös kovimmat investoijat. Vuosina 2013-2015 eniten suhteessa liikevaihtoon investoivat: kiinteistösijoitusyhtiöt (Technopolis, Sponda ja Citycon), Cramo ja Fortum.

Artikkelin lopussa oli 35 pörssiyrityksen lista, joiden liikevaihdon kasvuennusteet ovat korkeimmat. Poimimme listalle yritykset, joiden kahden seuraavan vuoden liikevaihdon kasvu on analyytikoiden ennusteiden perusteella voimakkainta. Kovimpien kasvajien kasvuennuste on yli 100 %. Mukana on Alcatel Lucent -kaupalla kasvava Nokia.

Pörssin halvimmat kasvuyritykset

Lisäsimme listaan vielä yhden elementin, arvostuksen. Arvostus on sijoittajan tärkein mittari, sillä se antaa kuvan, paljonko sijoittajat ovat valmiita kasvusta maksamaan.

Ideaalitilanne on löytää halvasti hinnoiteltuja kasvuyrityksiä. Ennusteiden toteutuessa nämä yhtiöt ovat potentiaalisia kurssiraketteja.

Muodostimme 35 pörssiyrityksen listasta kaksi listaa. Jaoimme listan kahtia markkina-arvon perusteella. Pienimmät yhteen listaan ja suuret toiseen. Tämä siitä syystä, että pienissä yhtiöissä on korkeampi kasvupotentiaali ja osan yrityksen tuloksentekokyky on vielä maltillista. Yhtiöitä on myös helpompi vertailla, kun ne ovat samassa kokoluokassa.

Halvimmat pienet kasvuyritykset

Pienistä yrityksistä halvimmat ovat:

  1. SRV Group (PE vuoden 2017 tulosennusteella on 8,0)
  2. Scanfil (PE vuoden 2017 tulosennusteella on 8,6)
  3. Investors House (PE vuoden 2017 tulosennusteella on 8,8)

Sijoittajan kannattaa suhteuttaa arvostuslukuja myös kasvuun. Pienten yritysten kohdalla on myös huomioitava, että analyytikkoennusteet voivat olla puutteellisia.

Koko taulukko näkyy vain jäsenille

jasensisalto_kirjaudu

Halvimmat suuret kasvuyritykset

Suurista yrityksistä halvimmat ovat:

  1. Alma Media (PE vuoden 2017 tulosennusteella on 11,7)
  2. Sponda (PE vuoden 2017 tulosennusteella on 12,2)
  3. Neste (PE vuoden 2017 tulosennusteella on 12,4)

Sijoittajan kannattaa suhteuttaa arvostuslukuja myös kasvuun. Halvinta kasvua tarjoilee Nokia.

Koko taulukko näkyy vain jäsenille

jasensisalto_kirjauduneuvottelimme edun etoroon


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy