Nämä pörssiyhtiöt kasvavat ja investoivat

Selvitimme mitkä pörssiyhtiöt investoivat ja panostavat kasvuun. Kutistuvan yhtiön tuotto-odotus on heikko. Kasvuyrityksellä parempi.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Selvitimme mitkä pörssiyhtiöt investoivat ja panostavat kasvuun. Kutistuvan yhtiön tuotto-odotus on heikko. Kasvuyrityksellä parempi.

Osakkeen tuotto muodostuu osingosta ja arvonnoususta. Parhaiten tuottavat yhtiöt, jotka kasvavat ja pystyvät siten kasvattamaan osinkoa. Kutistuva yhtiö ei ole tuottoisa sijoituskohde pitkässä juoksussa.

Kulusäästöt ovat viime vuosien puheenaihe. Mm. Jukka Oksaharju arvosteli viimeisessä kolumnissaan 25 suurimman pörssiyhtiön heikkoa liikevaihdon kasvua ja investointihaluttomuutta. Strategi moittii, että johdolla on visiot hukassa ja säästöruuvit tiukalla. Sijoittaja voi onneksi valita. Jos haluaa unohtaa kustannusinnovaattorit ja keskittyä kasvuyrityksiin, tässä listat.

Kovimmat kasvajat

Listalla on 15 Helsingin pörssin yritystä, jotka ovat kasvattaneet liikevaihtoa voimakkaimmin vuodesta 2013 vuoteen 2015. Mielenkiintoisia poimintoja ovat: juuri listautunut Lehto Group, sote-uudistuksesta hyötyvä Pihlajalinna, kasvuyhtiöiden parhaimmistoa oleva Revenio Group, konepajojen tähti Ponsse. sekä uudesta kasvustrategiasta kertonut Solteq.

Kasvajat

Kovimmat investoijat

Listalta löytyy 15 yhtiötä, joiden vuosien 2013-2015 investoinnit suhteessa vuoden 2015 liikevaihtoon ovat suurimmat. Lähes jokainen listan yhtiö on myös mielenkiintoinen sijoituskohde. Näiltä yhtiöiltä on lupa odottaa kasvua tulevaisuudessa. Kärkikolmikon ovat vallanneet kiinteistösijoitusyhtiöt, jotka nauttivat alhaisesta korkokannasta ja suotuisasta markkinatilanteesta. Myös konevuokraajat Cramo ja Ramirent ovat investoineet voimakkaasti. Euromääräisesti eniten ovat investoineet Fortum ja Telia. Analyysimme Fortumista sijoituskohteena voit lukea tästä. Listalta löytyvät myös lentokaluston uusinut ja alhaisesta polttoaineen hinnasta nauttiva Finnair, itään laajentunut Olvi sekä uusiin tehdaslaajennuksia tehnyt Nokian Renkaat.

Investoinnit

Tulevaisuuden kasvuyritykset (vain jäsenille)

jasensisalto_kirjaudu

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Elisa aloitti vuoden vakaalla suorituksella
Tekoälyuutiset: robottijalkapalloa ja tekoäly-influenssereita
Laaja markkinakatsaus: sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat