Yllättävätkö Netflix ja Tesla? Yhtiöt julkistavat tuloksensa tällä viikolla

Käynnistyvä tulosviikko on yksi seuratuimmista. Mitkä ovat analyytikoiden näkemykset Teslan ja Netflixin suhteen?

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Käynnistyvä tulosviikko on yksi seuratuimmista. Mitkä ovat analyytikoiden näkemykset Teslan ja Netflixin suhteen?

Alkava viikko on yksi tuloskauden seuratuimmista kun useita mielenkiintoisia kansainvälisiä yhtiöitä julkistaa tuloksensa. Tällä viikolla seuratuimpien joukkoon kuuluvat muunmuassa suoratoistopalvelu Netflix ja sähköautojen kuningas Tesla.

Muita mielenkiintoisia tulosjulkistajia tällä viikolla on finanssijätit Bank of America, Morgan Stanley ja Goldman Sachs, puolustusteollisuuden kärkinimi Lockheed Martin, puolijohdeyhtiöt ASML ja TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing) ja juuri tulosvaroituksen antanut verkkolaitevalmistaja Nokia.

Netflix

Netflixin kurssi on noussut vuoden alusta yli 52 prosenttia ja yhtiön tulevaisuus näyttää valoisalta, kun yhtiön lupaamat uudistukset ovat alkaneet toteutua tänä vuonna. Yhtiö julkistaa vuoden toisen kvartaalin tuloksensa Yhdysvalloissa pörssin sulkeutumisen jälkeen keskiviikkona 19.7. noin klo 23:00 illalla suomen aikaan.

Edellisessä kvartaalikatsauksessa yhtiö kertoi, että tärkein uudistus eli salasanojen jakamisen rajoittaminen viivästyy, mutta on silti yhtiön kannalta suurin potentiaalinen muutos tänä vuonna. Netflixillä on yli 230 miljoonaa käyttäjää, mutta yhtiö on sallinut tilitietojensa jakamisen ystävien ja perheen kanssa. Arvioiden perusteella palvelulla on 100 miljoonaa käyttäjää, jotka käyttävät palvelua jonkun toisen salasanalla ja käyttäjätunnuksella. Netflix haluaa tälle lopun ja pyrkii siihen, että kaikki käyttäjät maksavat palvelun käytöstä.

Netflix arvioi että muutokset näkyvät vasta paremmin Q3:lla, joten toisella kvartaalilla Netflix tuskin on saanut käännettyä vielä merkittäviä määriä maksamattomia asiakkaita maksaviksi.

Netflixin kurssi. Kuva: TradingView

Netflixin kurssi. Kuva: TradingView

Analyytikoiden ennusteet

Edellisen tulosjulkistuksen yhteydessä Netflix arvioi liikevaihdon kasvavan toisella kvartaalilla 3,4 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Analyytikoiden konsensusennuste on Netflixin omaa ennustetta hieman optimistisempi, ja liikevaihdon arvioidaan kasvavan 3,8 prosenttia. Osakekohtaisen tuloksen arvioidaan olevan 2.82 dollaria ja liikevaihdon noin 8,27 miljardia dollaria. Netflix on ylittänyt EPS ennusteet kuluneina neljänä kvartaalina kolme kertaa.

Katso Netflixin kurssi ja avainluvut eTorosta*

Netflix löytyy myös Sijoittaja.fi:n Disruptiiviset Teknologiaosakkeet -salkusta*.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.

Tesla

Teslan kurssi on kehittynyt vuoden alusta erinomaisesti noussen yli 160 prosenttia. Yhtiön kurssi on silti noin 30 prosenttia matalammalla marraskuun 2021 alun huippulukemasta, jolloin Teslan kurssi oli 409,97 dollaria osakkeelta. Tesla raportoi vuoden toisen kvartaalin tuloksensa 19.7. noin klo 23:05 suomen aikaan.

Tesla kertoi uusista tuotanto- ja toimitusennätyksistä heinäkuun alussa, mutta samalla useat analyytikot ovat olleet huolissaan yhtiön katteista yhtiön jatkaessa autojensa alennusmyyntejä. Teslan voittomarginaali on autonvalmistajien korkein, mutta Q1-tuloksen yhteydessä yhtiön ilmoittama 19,3 prosentin marginaali jäi yli kolme prosenttiyksikköä analyytikoiden 22,4 prosentin ennusteesta. Tesla tekee voittoa keskimäärin 9 574 dollaria jokaisella myydyllä autolla. Sen sijaan kiinalainen BYD, joka on Teslan suurin kilpailija sähköautoissa, tekee voittoa noin 2 150 dollaria autolta. BYD:n odotettiin menevän Teslan ohi suurimpana sähköautojen valmistajana, mutta tällä hetkellä se näyttää epätodennäköiseltä johtuen Teslan käynnistämästä hintasodasta.

Teslan voittomarginaali on suurimpia syitä yhtiön kurssikehitykselle ja markkina-arvolle, vaikka yhtiön tuotantovolyymit ovat huomattavasti pienemmät kuin perinteisillä autovalmistajilla.

Teslan kurssi. Kuva TradingView.

Teslan kurssi. Kuva TradingView.

Analyytikoiden ennusteet

Analyytikoiden konsensusennuste on osakekohtaisen tuloksen osalta 0,82$, liikevaihdon ollessa 24,53 miljardia dollaria. Tämä tarkoittaisi liikevaihdon osalta noin 44,9 prosentin kasvua vuoden takaiseen verrattuna. Tesla on ylittänyt ennusteet osakekohtaisen tuloksen osalta kolmella kerralla neljästä viimeisen neljän osavuosikatsauksen aikana. Vain Q1:llä Teslan jäi hieman ennusteista.

Teslan EPS

Teslan EPS ja ennusteet.

Nähtäväksi jää paljonko Teslalla on nykykurssiin suhteutettuna vielä nousuvaraa. 35 analyytikon antama mediaanitavoitehinta on 250 dollaria 12 kuukauden jaksolle, joka on noin 11 prosenttia nykytasoa alempana.

Katso Teslan kurssi ja avainluvut eTorosta*

Tesla on myös osana Sijoittaja.fi:n Disruptiiviset Teknologiaosakkeet -salkkua.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.

Seuraa tuloskautta

Raportoimme seuratuimpia kansainvälisten osakkeiden kuten Netflixin ja Teslan tulokset Sijottaja.fi:n sivuilla. Seuraamme laajasti myös Helsigin pörssin tärkeimpien yhtiöiden tuloskautta.

Suomi osakkeiden Ennusteet ja tuloskommentit Osaketyökalussa

Osaketyökalussa ovat lähes kaikki Helsingin pörssin päälistan osakkeet. Osaketyökalun Tulosennusteet ja -seuranta -välilehti sisältää kaiken olennaisen tuloskaudelta. 

  • Tulosjulkistuksen päivämäärä
  • Liikevaihto- ja liiketulosennusteet
  • Toteutuneet liikevaihdot ja tulokset
  • Yhtiön suorituksen kvartaalilla (negatiivinen / neutraali / positiivinen)
  • Sijoittaja.fi:n tuloskommentin löydät klikkaamalla tietosivua
Sinua voisi kiinnostaa
UPM-Kymmene osake: Q2-tulos ei yltänyt odotuksiin – loppuvuoden näkymät ovat hyvät
Kesko osake: Viimeisin tulos odotusten mukainen – merkit rakentamisen piristymisestä ovat lupaavia
Pörssinoteerattujen sijoitustuotteiden hyödyntäminen tuloskauden aikana
Sijoittajan valinnat