Kansainvälisten osakkeiden osaketyökalu päivitetty – joukossa paljon uusia osakkeita

Kansainvälisten osakkeiden osaketyökaluun on päässyt joukko uusia osakkeita. Tutustu kolmeen uuteen tulokkaaseen.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Kansainvälisten osakkeiden osaketyökaluun on päässyt joukko uusia osakkeita. Tutustu kolmeen uuteen tulokkaaseen.

Mukaan 40 uutta yhtiötä

Sijoittaja.fi:n kansainvälisten osakkeiden osaketyökalun osakelista on jälleen päivitetty. Työkaluun on päässyt reilu 40 uutta yhtiötä, ja samalla on poistunut osakkeita esimerkiksi yhtiöiden poistuttua pörssistä. Tällä hetkellä Osaketyökalussa on yhteensä 1150 kansainvälistä osaketta. Käymme tässä artikkelissa läpi muutaman uuden tulokkaan.

First Solar Inc

First Solar on yhdysvaltalainen aurinkoteknologiayritys. First Solar on maailmanlaajuinen aurinkomoduulien ja aurinkoenergiaratkaisujen toimittaja, ja yhtiö kuuluu maailman kymmenen suurimman aurinkoenergiayhtiön joukkoon. First Solarilla on tuotantolaitokset Malesiassa, Yhdysvalloissa ja Vietnamissa. Yritys valmistaa ja myy puolijohdeteknologialla varustettuja aurinkosähkömoduuleja, jotka tarjoavat vaihtoehdon perinteisille kiteisille piin aurinkokennomoduuleille.

 • Vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä First Solarin liikevaihto oli 1,0 miljardia dollaria, jossa kasvua noin 10 % vuoden takaisesta. Viimeisen neljänneksen laimennettu osakekohtainen tulos oli -0,07 dollaria.
 • Vuodelle 2023 yhtiö ohjaa liikevaihdon olevan välillä 3,4–3,6 miljardia dollaria (kasvua noin 30–37 % vuodesta 2022) ja laimennetun osakekohtaisen tuloksen olevan 7,00–8,00 dollaria (-0,41 dollaria vuonna 2022).
 • Yhtiön johto kertoo yhtiön päättäneen vuoden 2022 ennätyksellisen suurella tilauskannalla ja vahvalla taseella, mikä antaa yhtiölle hyvät mahdollisuudet vastata uusiin mahdollisuuksiin.
First Solarin osakkeella on vahva momentti. Lähde: TradingView

Subsea 7 SA

Subsea 7 on luxemburgilainen offshore-projektien ja -palveluiden globaali toimittaja energiateollisuudelle. Yhtiö tarjoaa tuotteita ja palveluita, joita tarvitaan merenalaisen kentän kehittämiseen, mukaan lukien projektinhallinta, suunnittelu, tuotantolaitosten hankinta, asennus ja käyttöönotto merenpohjassa, sekä näiden tilojen sitominen kiinteisiin tai kelluviin alustoihin tai rantaan. Yhtiön palveluksessa työskentelee yli 13 000 työntekijää, ja se on suorittanut historiansa aikana yli 1 000 projektia asiakkailleen.

 • Vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä Subsea 7:n liikevaihto oli 1,29 miljardia dollaria, laskua noin 5 % vuodentakaisesta.
 • Neljänneksen oikaistu käyttökate oli 169 miljoonaa dollaria, jossa kasvua 18 %.
 • Vuoden 2022 lopussa yhtiön tilauskanta oli noin 9,0 miljardia dollaria, josta 4,2 miljardia odotetaan toteutettavan vuoden 2023 aikana, ja 3,0 miljardia 2024 aikana.
 • Yhtiön johdon mukaan vuosi 2022 oli vahvan liiketoiminnan momenttumin vuosi merenalaisten toimintojen markkinan elpyessä. Kumulatiivinen vaikutus öljy- ja kaasuteollisuuden vuosien ali-investoinneista yhdistettynä uuteen kiireelliseen energiavarmuuteen tukivat elpymistä.
Subsea 7:n osake kehittyi vuoden 2022 aikana vahvasti. Lähde: TradingView

Air France KLM SA

Air France KLM on ranskalainen lentoyhtiö. Yhtiön toimialana on matkustajaliikenne, mutta yhtiön liiketoimintaan kuuluu myös rahti, ilmailuhuolto ja muu lentoliikenteeseen liittyvä toiminta. Yhtiön kahdella alaryhmällä, Air Francella ja KLM:llä, on Flying Blue -kanta-asiakasohjelma, jonka avulla jäsenet voivat hankkia maileja lentäessään lentoyhtiökumppaneiden kanssa, tai liiketoimista muiden kuin lentoyhtiökumppaneiden kanssa.

 • Vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä Air France KLM:n liikevaihto oli ennätykselliset 7,1 miljardia euroa, jossa kasvua oli 47,3 % vertailukaudesta. Liikevaihdon kasvun taustalla oli kapasiteetin, käyttöasteen ja matkustajatuoton kasvu.
 • Liiketulos oli 134 miljoonaa euroa, jossa laskua 25 %.
 • Yhtiö uskoo elpymisen jatkuvan ja odottaa käytettävissä olevien istuinkilometrien kapasiteetin olevan 90–95 % vuoden 2023 kahden ensimmäisen kvartaalin aikana.
 • Yhtiön johdon mukaan vuosi 2022 osoitti jälleen Air France KLM:n ketteryyttä ennennäkemättömien kriisien keskellä, ja yhtiö pystyi onnistuneesti vastaamaan vahvaan matkailun kysyntään.
Air France KLM:n osake on kehittynyt viime kuukausina maltillisemmin. Lähde: TradingView

Tutustu Osaketyökaluun

Osaketyökalusta voit tutustua tämän artikkelin osakkeiden lisäksi yli tuhanteen muuhun kansainväliseen osakkeeseen, ja vertailla yhtiöitä pisteytysten mukaan, tarkastella arvostustasoja ja tutustua yhtiöiden ennusteisiin.

Tutustu Osaketyökaluun!
Sinua voisi kiinnostaa
Haastattelussa WellO2 Oy:n johto – suomalainen terveysteknologian yritys tähtää kansainväliseen kasvuun
Sijoittaja.fi:n Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkun sisältö ja tuotto
Tunnetuimmat sijoitustyylit, joita sijoittajat käyttävät
New call-to-action
Sijoittajan valinnat