Osallistu osakeantiin!

Nämä osakkeet ovat toimineet korkean inflaation ja pankkikriisin markkinatilanteessa

Vaikea markkinatilanne on erotellut jyvät akanoista. Tutkimme, mitkä osakkeet Suomesta ja kansainvälisiltä markkinoilta ovat menestyneet parhaiten pankkikriisin hallitsemassa markkinatilanteessa.

Julkaistu: 28.03.2023 Kirjoittaja:

markkinaympäristö momentti osakkeet sijoitusideat

Mitkä osakkeet toimineet pankkikriisin hallitsemassa markkinaympäristössä?

Viimeisen kuukauden ajan markkinoita on hallinnut pankkikriisi, joka sai alkunsa USA:sta ja levisi nopeasti Eurooppaan. Pankkiosakkeet ja monet muut sykliset sektorit ovat tuottaneet tässä markkinassa heikosti. Esimerkiksi suomalaisten suosikkiosake Nordea on 14 prosenttia miinuksella viimeisen kuukauden aikana. Myös defensiivinen Sampo on yli 6 prosenttia miinuksella.

Tutkimme Osaketyökalujemme avulla, mitkä osakkeet ovat pärjänneet nykyisessä pankkikriisin ja korkean inflaation hallitsemassa markkinaympäristössä. Valitsimme osakkeita, joiden 200 päivän momentti (inflaatioympäristö) on hyvällä tasolla ja joiden viimeisen kuukauden tuotto (pankkikriisiympäristö) on positiivinen. Suomesta mukaan kelpuutettiin suuret ja keskisuuret yhtiöt. Kansainvälisiltä markkinoilta osakejoukko rajattiin mega-luokan tunnettuihin osakkeisiin.

Suomi-osakkeet

Suomi-osakkeissa hyvän momentin osakkeista parhaiten viimeisen kuukauden aikana ovat pärjänneet Etteplan, Ålandsbanken ja Marimekko. Ålandsbanken on yllätysosake listalla, sillä muut pankkiosakkeet löytyvät tuottolistauksen peräpäästä. Neljäntenä listalla on Elisa, joka tunnetusti menestyy erinomaisesti vaikeissa markkinatilanteissa. Osake on suuryhtiöistä defensiivinen ja siksi hyvä valinta osakesalkun tukipilariksi. Kasvuosakkeista listalle pääsivät Harvia ja Qt Group, joihin sijoittajien usko alkaa pikkuhiljaa palata. Se, että osakkeet pärjäsivät vaikeassa markkinatilanteessa selvästi keskimääräistä paremmin on hyvä merkki koko vuotta ajatellen.

Kansainväliset osakkeet

Kansainvälisten mega-kokoluokan hyvän momentin osakkeista parhaiten viimeisen kuukauden aikana ovat tuottaneet teknologiaosakkeet. Neljän kärki on kaikki teknologiaosakkeita. Meta Platformsin tuotto on peräti 19 % ja tekoälymegatrendin kärkiyhtiö Nvidian tuotto on 14 %. Myös toinen tekoäly-yhtiö Microsoft on pärjännyt erinomaisesti 10,9 prosentin tuotolla. Terveydenhuoltosektori on myös hyvä defensiivinen valinta. Tästä parhaiten on menestynyt tanskalainen Novo Nordisk. Muut listan yhtiöt ovat kulutussektorin brändiyhtiöitä, joihin sijoittajat ovat luottaneet vaikeassa markkinatilanteessa.

Pankkikriisissä pärjänneiden osakkeiden seuraaminen onnistuu helposti Osaketyökaluilla

Markkinatilanne on muuttunut viime aikoina hyvinkin nopeasti. Osaketyökaluilla niin kotimaisten kuin kansainvälisten osakkeiden seuraaminen onnistuu helposti. Osaketyökaluissa voit tarkastella yhtiöiden tärkeimpiä tunnuslukuja, arvostuslukuja sekä analyytikoiden antamia tulosennusteita.

Tutustu Osaketyökaluun!Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy