Mihin kannattaa sijoittaa? Indeksityökalu kertoo

Indeksin valintatyökalu on ehdoton apuväline jokaiselle sijoittajalle, joka haluaa sijoittaa Suomen ulkopuolelle. Työkalusta sijoittaja saa helposti käsityksen siitä, mille maantieteelliselle alueelle tai toimialalle kannattaa sijoittaa juuri nyt. Mihin juuri nyt kannattaisi sijoittaa?

Henri Heikinheimo
Henri Heikinheimo

Indeksin valintatyökalu on ehdoton apuväline jokaiselle sijoittajalle, joka haluaa sijoittaa Suomen ulkopuolelle. Työkalusta sijoittaja saa helposti käsityksen siitä, mille maantieteelliselle alueelle tai toimialalle kannattaa sijoittaa juuri nyt. Mihin juuri nyt kannattaisi sijoittaa?

Kehittyvien markkinoiden tuotto-odotus korkealla

Mihin kannattaa sijoittaa juuri nyt? Osakkeet ovat olleet vahvassa nousussa jo vuodesta 2009 saakka, ja arvostustasot kehittyneillä osakemarkkinoilla ovat nousseet historiallisten keskiarvojen yläpuolelle. Esimerkiksi Yhdysvalloissa arvostustasot ovat kivunneet jo huomattavan korkealle laskien pitkän aikavälin tuotto-odotukset varsin matalaksi. Katso tästä markkinoiden tuotto-odotukset. 

Jos Yhdysvaltoihin ei enää kannata sijoittaa tuottopotentiaalin laskettua, mihin sitten kannattaa sijoittaa? Kehittyvät (”Emerging Markets”) ja kehittymättömät markkinat (”Frontier Markets”) eivät ole pysyneet viimeisten vuosien kurssinousussa perässä, joten näiden markkinoiden arvostustasot ovat pysytelleet kohtuullisena, ja pitkäjänteiselle sijoittajalle on tarjolla erittäin hyvät tuotto-odotukset. Lue lisää kehittyvien markkinoiden mahdollisuuksista. 

Onko kehittyvillä markkinoilla erityisiä maantieteellisiä alueita tai toimialoja, joista sijoittajan kannattaisi olla kiinnostunut juuri nyt? Entä löytyykö kehittyneiltä markkinoilta edelleen aliarvostettuja tai nousutrendissä olevia kohteita? Millä ETF:llä näihin voi sijoittaa tehokkaimmin? Näihin kysymyksiin vastauksen löytää yksinkertaisimmin Sijoittaja.fi:n indeksityökalun avulla.

Mihin kannattaa sijoittaa? Indeksityökalu lyhyesti

Indeksityökalu on kehitetty hyödyntäen sijoitustutkimuksen ja maailman johtavien investointipankkien sekä tutkimustalojen kvantitatiivisia malleja. Vastaavanlainen työkalu on puuttunut jopa ammattimaisilta sijoittajilta. Nyt sellainen on ensimmäisenä piensijoittajien käytössä.

Työkalun avulla sijoittaja saa helposti tiedon siitä, mille maantieteelliselle alueelle tai toimialalle kannattaisi juuri nyt sijoittaa. Työkalun avulla voi myös etsiä omaan sijoitustyyliinsä sopivia indeksejä, kuten arvostuslukujen perusteella edullisimpia indeksejä, matalariskisiä indeksejä tai osinkoindeksejä. Jokaisen sijoittajan on mahdollista löytää itselleen houkuttelevin sijoituskohde maailmalta.

Työkalu päivitetään kuukausittain tai tarpeen vaatiessa (esimerkiksi isojen markkinaliikkeiden jälkeen). Parhaimmat pisteet saaneiden indeksien menestystä seurataan systemaattisesti.

mihin kannattaa sijoittaa, indeksin valintatyökalu

Rajaa ja järjestä

Indeksityökalun käyttäminen on yhtä yksinkertaista kuin Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun käyttäminen. Työkalun avulla Suomen ulkopuolelle sijoittava sijoittaja löytää helposti ja vaivattomasti tietoa siitä, mihin kannattaa sijoittaa juuri nyt.

Työkalu pisteyttää osakeindeksit automaattisesti Sijoittaja.fi:n kokonaispisteiden mukaan paremmuusjärjestykseen. Pisteytys on kehitetty hyödyntäen sijoitustutkimuksen ja maailman johtavien investointipankkien sekä tutkimustalojen kvantitatiivisia malleja. Korkeimmat pisteet saavat ne osakeindeksit, joilla kvantitatiivisen mallin mukaan on kaikkein parhaat tuotto-odotukset.

Sijoittaja.fi:n kokonaispisteiden lisäksi indeksien vertailu ja järjestäminen onnistuu myös useiden muiden eri tunnuslukujen avulla. Ensimmäisessä näkymässä Investment Intelligence -välilehdellä saat nopeasti yleissilmäyksen tärkeimmistä riski-, laatu-, arvostus- ja trenditunnusluvuista. Arvostuspisteet-, Historiallinen arvostus -, Arvostusluvut-, Laatu ja riski – sekä Trendi-välilehdillä voit tutustua indeksien tunnuslukuihin tarkemmin ja järjestää indeksit oman mielesi mukaan.

Halutessaan seuloa vain oman sijoitusstrategiansa mukaisia indeksejä sijoittaja voi käyttää työkalun rajausvaihtoehtoja. Esimerkiksi rajaamalla ”Osinkoindeksin” löydät osakeindeksejä, joissa on houkutteleva osinkotuotto ja hyvä osinkohistoria. Rajausvaihtoehtojen avulla sijoittaja voi helposti valita  arvostuslukujen perusteella edullisimpia indeksejä, matalariskisiä indeksejä tai laatuindeksejä. Työkalusta löytyy myös suoraan tehokas ETF, jolla indeksiin voi sijoittaa.

Tehokkaat ETF-rahastot

Yhtenä tärkeimmistä Sijoittaja.fi:n työkalujen tehtävistä on auttaa sijoittajaa säästämään sijoittamisen kustannuksissa. Keskimääräisen sijoittajan maksamat korkeat hallinnointikulut, verot ja turhat kaupankäyntipalkkiot rokottavat tuottoa pitkällä aikavälillä dramaattisesti. Laskemalla kulurakennetta ja parantamalla kurinalaisuuttaan, sijoittaja voi helposti jopa nelinkertaistaa sijoitussalkunsa tuotot.ETP:n tehokkuus

Sijoittaja.fi on lisännyt ETF-sijoittajan avuksi
indeksityökaluun linkit tehokaimpiin ETF-rahastoihin, joita suosittelemme hyödyntämään näihin indekseihin sijoitettaessa. Jokaisen ETF:n tietosivuilla on kerrottu tärkeimmät avaintiedot ja ETF:n kustannukset. Näiden lisäksi sivuille on koostettu yksinkertainen pisteytystaulukko, josta sijoittaja saa nopean käsityksen kyseisen ETF:n tehokkuudesta.

Jos haluat tutustua lisää ETF-rahastoihin instrumenttina ja oppia, miten aloittaa ETF-sijoittaminen, voit ladata ilmaisen ETF-oppaamme tästä.

Katso indeksityökalusta, mihin kannattaa sijoittaa juuri nyt.

Sinua voisi kiinnostaa
Wimaon osakeanti – uniikilla teknologialla ratkaisu muovin kierrätykseen
Sijoitusmahdollisuuksia kvanttilaskennassa
Analyysi: Nesteeltä tulosvaroitus – osakkeen laatustatus mennyttä
WIMAO
Sijoittajan valinnat