SIJOITTAJA -podcast: Listaamattomiin yrityslainoihin sijoittaminen

SIJOITTAJA -podcast

SIJOITTAJA -podcastissa kuulet sijoitusmaailman tärkeimmistä käänteistä ja tuottavimmista sijoitustyyleistä. Tässä jaksossa tutustutaan listaamattomiin yrityslainoihin. Asiantuntijana SijoittajaPRO Corporate Financen Henri Palomäki.

Julkaistu: 26.10.2022 Kirjoittaja:

podcast SIJOITTAJA -podcast yrityslainat

SIJOITTAJA -podcast jakso 18: Listaamattomiin yrityslainoihin sijoittaminen

Uusin SIJOITTAJA -podcast on jälleen julkaistu! Tuoreessa jaksossa päästään tutustumaan listaamattomien yrityslainojen maailmaan. Miten listaamattomiin yrityslainoihin sijoitetaan? Kuinka suurilla summilla mukaan voi lähteä? Entä minkälaisia riskejä listaamattomissa yrityslainoissa voi piillä? Kysymyksiin vastaa SijoittajaPRO Corporate Financen Henri Palomäki.

Lupaavien yritysten tukemista

Yrityslainoihin sijoittaminen eroaa esimerkiksi perinteisistä osakesijoituksista siten, että yrityslainoissa ei sijoiteta kohdeyrityksen osakkeisiin vaan annetaan kohdeyritykselle lainaa, jonka kohdeyritys maksaa korkoineen takaisin. Yrityslainojen kohteena ovat usein lupaavat kotimaiset kasvuyritykset, joiden liikevaihto on vielä suhteellisen maltillista. Lainat mahdollistavat yrityksille esimerkiksi sellaisten projektien toteuttamisen, joissa kulut tulevat etukäteen ja tuotot vasta myöhemmin. Rahoituksen turvin yritykset pystyvät kasvamaan, työllistämään ja toteuttamaan projektejaan. Listaamattomiin yrityslainoihin sijoittamista voikin pitää yhteiskunnallisena sijoittamisena, koska kohdeyritykset luovat elinvoimaa ja pystyvät kasvun myötä tarjoamaan lisää työpaikkoja.

Uusin SIJOITTAJA -podcast on nyt kuunneltavissa!

Kuuntele soundcloudissa! Kuuntele Spotifyssa!

LISÄTIETOJA JAKSOON LIITTYEN

KUUNTELE SIJOITTAJA -PODCASTIN AIKAISEMMAT JAKSOTSINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy