Tässä markkinassa parhaiten toimineet osakkeet

Markkinatilanne on ankea, mutta tässäkin tilanteessa löytyy valopilkkuja. Valitsimme 18 osaketta Suomesta ja maailmalta, jotka ovat toimineet vaikeana sijoitusvuotena 2022 parhaiten.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Markkinatilanne on ankea, mutta tässäkin tilanteessa löytyy valopilkkuja. Valitsimme 18 osaketta Suomesta ja maailmalta, jotka ovat toimineet vaikeana sijoitusvuotena 2022 parhaiten.

Markkinatilanne

Markkinatilanne on vaikea. OMX Helsinki 25 ja S&P 500 -indeksit ovat laskeneet yli 20 prosenttia vuoden alusta ja ovat karhumarkkinassa. Karhu ei ole hellittänyt otettaan, vaan viimeinen kuukausi on ollut osakkeille ankea.

Korot ovat nousseet voimakkaasti. Inflaatio laukkaa korkealla ja keskuspankit kiristävät rahapolitiikkaa, minkä kerkeävät. Kaikki orastavat nousut ovat päätyneet laskuihin. Näin kävi myös lokakuun alussa, kun USA:n työllisyysraportti oli odotuksia parempi.

Tässä markkinassa parhaiten toimineet osakkeet

Näinkin ankeassa markkinatilanteessa löytyy osakkeita, jotka ovat pärjänneet menestyneet hyvin. Poimimme suomalaisten ja kansainvälisten osakkeiden Osaketyökaluilla vahvan momentin osakkeita. Näistä valitsimme osakkeet, jotka ovat pärjänneet suhteellisesti hyvin kuluvana vuotena ja viimeisen kuukauden aikana.

Jäsenosiossa esittelemme osakevalintamme. Suomen markkinoilta pickasimme kahdeksan osaketta ja kansainvälisiltä markkinoilta 10 osaketta. Suomesta listalle ylsi ikisuosikki Sampo, jonka kokonaistuotto vuoden alusta on peräti 10,9 prosenttia. Kansainvälisistä osakkeista energiaosakkeet ovat menestyneet erinomaisesti. Näin on tehnyt esimerkiksi energiajätti Exxon Mobil, joka on kuluvana vuotena tuottanut hurjat 65,1 prosenttia.

Kahdeksan osaketta Suomesta

Suomesta tässä markkinassa parhaiten toimineita osakkeita ovat eQ, UPM, Orion, Neste, Ålandsbanken, Incap, Sampo ja Sanoma. Paras kuluvan vuoden tuotto on Orionilla. Paras viimeisen kuukauden tuotto on Ålandsbankenilla.

Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysissa kuumimmat tekoälyosakkeet
Ovaro näkee viriämistä ja on aktiivinen – analyysi
Tekoälyuutiset: Klarnan tekoäly tekee 700 asiakaspalvelijan työt ja Googlen tekstistä videopelejä
Omalla Maalla LKV
Sijoittajan valinnat