Uusia osakkeita kansainvälisten osakkeiden osaketyökaluun

Kansainvälisten osakkeiden osaketyökaluun on päässyt joukko uusia osakkeita. Tutustu kolmeen uuteen tulokkaaseen.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Kansainvälisten osakkeiden osaketyökaluun on päässyt joukko uusia osakkeita. Tutustu kolmeen uuteen tulokkaaseen.

Päivitetty osakelista

Olemme päivittäneet kansainvälisistä osakkeista koostuvan osaketyökalun listan. Listalle on päässyt yli 30 uutta osaketta, mutta myös joitain osakkeita on poistunut listalta esimerkiksi yhtiöiden poistuttua pörssistä. Käymme tässä artikkelissa läpi muutaman uuden tulokkaan osakekaluun.

Dassault Aviation

Dassault Aviation on ranskalainen ilmailualan yritys, joka on erikoistunut sotilaslentokoneiden ja yksityiskoneiden suunnitteluun, valmistukseen ja myyntiin. Yhtiö tarjoaa myös varaosia, työkaluja ja erilaisia palveluita muun muassa lentokoneiden osien huoltoon ja korjaukseen liittyen. Joulukuussa 2021 Dassault Aviation kertoi sopineensa yhtiön historian suurimmasta taistelulentokonetilauksesta Yhdistyneiden Arabiemiraattien kanssa, jossa sovitaan yhtiön toimittavan 80 kappaletta Rafale F4 hävittäjää Yhdistyneille Arabiemiraateille.

  • H1/2022 Dassault Aviationin oikaistu liikevaihto oli 3 098 M€ (-0,3 % vuodentakaisesta)
  • Oikaistu liikevoitto oli 200 M€ (kasvua 14 %)
  • Tilauskanta 16 290 M€ (kasvua 316 %, mikä johtuu pääasiassa Yhdistyneiden Arabiemiraattien kanssa solmitusta sopimuksesta)
Dassault Aviationin osakekurssi. Lähde: TradingView

Nordnet

Nordnet on ruotsalainen osake- ja rahastovälittäjä, joka tarjoaa digitaalisen alustan säästämiseen ja sijoittamiseen. Yhtiö tarjoaa alustansa kautta pääsyn lukuisiin rahastotuotteisiin alhaisin kustannuksin, sekä useita valikoituja lainatuotteita. Yhtiön verkkopalvelun kautta asiakkaat voivat käydä kauppaa myös osakkeilla, warranteilla ja optioilla. Yhtiö toimii Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa, ja se listautui Tukholman pörssiin vuoden 2020 lopulla.

  • Q2/2022 Nordnetin oikaistu liikevoitto oli 420,1 miljoonaa SEK (-22 % vuodentakaisesta)
  • Oikaistut liiketoimintakulut -295,7 MSEK (+ 4 % vuodentakaisesta)
  • Asiakaskanta 1 643 000 (kasvua 11 %)
Nordnetin osakekurssi. Lähde: TradingView

Saab

Saab AB on ruotsalainen yritys, joka tarjoaa tuotteita ja palveluita sotilaallisesta puolustuksesta siviiliturvallisuuteen. Yhtiön toiminta on jaettu kuuteen liiketoiminta-alueeseen, ja sillä on liiketoimintaa 30 maassa. Toisen maailmansodan jälkeen yhtiö tunnettiin myös sen valmistamista henkilöautoista, mutta tämä toimiala siirrettiin vuonna 1990 erilliseen yhtiöön Saab Automobile AB. Venäjän hyökättyä Ukrainaan keväällä 2022 useat Euroopan maat ovat kasvattaneet puolustusmenojaan, mikä on näkynyt Saabin tilauskannassa ja osakekurssissa.

  • Q2/2022 Saabin liikevaihto oli 10 171 miljoonaa SEK (kasvua noin 0 % vuodentakaisesta)
  • Liiketulos oli 738 MSEK (kasvua 3 %)
  • Tilauskanta 17 363 MSEK (kasvua 76 %)
Saabin osakekurssi. Lähde: TradingView

Tutustu osaketyökaluun

Osaketyökalusta voit tutustua tämän artikkelin osakkeiden lisäksi yli tuhanteen muuhun kansainväliseen osakkeeseen, ja vertailla yhtiöitä pisteytyksen mukaan, tarkastella arvostustasoja ja tutustua yhtiöiden ennusteisiin.

Tutustu Osaketyökaluun!
Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Elisa aloitti vuoden vakaalla suorituksella
Tekoälyuutiset: robottijalkapalloa ja tekoäly-influenssereita
Laaja markkinakatsaus: sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat