Northcrypto

Yksi strategia yli muiden – Parhaat strategian mukaiset ETF:t

Tutkimme, mitkä sijoitusstrategiat ovat onnistuneet vaikeassa markkinatilanteessa vuonna 2022. Yksi on ylitse muiden. Analyysissa kolme ETF:ää, joilla hyödyntää voittavaa strategiaa.

Julkaistu: 06.09.2022 Kirjoittaja:

ETF markkinaympäristö osakkeet sijoitusideat

Sijoitustyylit

Alla olevassa kuvassa on tunnetuimmat sijoitustyylit ja niiden tuottoja yli 30 vuoden tarkastelujaksolla. Moni tunnettu strategia on voittanut markkinaindeksin pitkässä juoksussa.

Eri strategiat toimivat eri markkinatilanteissa

Ei ole olemassa yhtä sijoitustyyliä/strategiaa, joka toimisi kaikissa markkinatilanteissa. Esimerkiksi kasvuyhtiöihin sijoittaminen on ollut selvästi markkinaa heikompaa vuonna 2022.

Historiassa eri strategiat ovat toimineet seuraavasti:

  • Laatustrategialla on pitkässä juoksussa saanut parhaan tuoton. Myös Momentti- ja Osinkostrategiat ovat tuottaneet hyvin.
  • Nousumarkkinassa toimivat: Markkinaindeksi, Momentti, Tasapaino
  • Laskumarkkinassa toimivat: Laatu, Minimivolatiliteetti, Riskipainotettu

Vuonna 2022 paras strategia on ollut osinko-osakkeet

Kuluvana vuonna selvästi paras sijoitusstrategia on ollut osinko-osakkeisiin sijoittaminen. Lajittelemalla strategia-ETF:iä kuluvan vuoden tuoton perusteella kaikki kärkisijat menevät osinko-osakkeisiin sijoittaville ETF:ille. Myös strategiat, joissa on yhdistetty osinko ja laatu tai osinko ja matalariski, ovat olleet menestyksiä.

Analyysissa kolme osinko-osakkeisiin sijoittavaa ETF:ää

Valitsimme ETF-työkalulla kolme osinko-osakkeisiin sijoittavaa ETF-rahastoa. ETF:t ovat parhaimpien tuottaneiden strategia-ETF:ien joukossa. Ne ovat Eurooppa-listattuja, joten suomalaisten yksityissijoittajien ostettavissa. Lisäksi niissä on järkevät hallinnointikulut ja ovat myös kohtuullisen kokoisia, joten niillä on likviditeettia.


Lue koko artikkeli —

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSISINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy