Elon Musk ja Twitter oikeuteen – Twitter-kauppa entistä epätodennäköisempää

Twitter haastoi Elon Muskin oikeuteen syyttäen häntä sopimusrikkomuksesta. Miten tilanne on edennyt ja miltä kaupan tulevaisuus näyttää?

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Twitter haastoi Elon Muskin oikeuteen syyttäen häntä sopimusrikkomuksesta. Miten tilanne on edennyt ja miltä kaupan tulevaisuus näyttää?

Elon Musk ilmoitti huhtikuussa ostavansa Twitterin 44 miljardin dollarin hintaan. Musk kuitenkin haluaa vetäytyä kaupasta, sillä hänen mukaansa Twitter on antanut harhaanjohtavaa tietoa bottitilien määrästä. Twitter on ilmoittanut botteja olevan alle 5 % kaikista käyttäjätileistä. Twitter haastoi Elon Muskin oikeuteen syyttäen häntä sopimusrikkomuksesta. Viime viikon perjantaina Musk kuitenkin ilmoitti luopuvansa Twitterin ostamisesta. Miten tilanne on edennyt ja miltä kaupan tulevaisuus näyttää?

Twitter haastoi Muskin oikeuteen

Twitter on pyytänyt Delaware-tuomioistuinta määräämään Muskin saattamaan fuusion päätökseen sovittuun hintaan, jolloin Musk maksaisi Twitteristä $54,2 osakkeelta. Oikeutta käydään piskuisessa alle miljoonan asukkaan Delawaren osavaltiossa siitä syystä, että Delawaresta on muodostunut Yhdysvaltojen sisäinen veroparatiisi. Delawareen on rekisteröitynyt yli 1,8 miljoonaa yritystä sekä kaksi kolmasosaa Fortune 500 -firmoista, mihin syy on ainoastaan verotuksellinen.

Kiista bottitilien määrästä

Osana kauppaa Musk vaati, että Twitter todistaa aukottomasti, että alle viisi prosenttia käyttäjätileistä on niin sanottuja bottitilejä eli ei-aitoja käyttäjätilejä. Bottitilit ovat kiistan ytimessä, sillä Muskin mielestä Twitter oli todisteluissaan harhaanjohtava ja tämä sai Muskin lopulta vetäytymään kaupasta.

Eri vaihtoehtoja kiistan lopputuloksista

Kiistan lopputulos voi olla hyvin arvaamaton ja lakiasiantuntijat sanovat, että tuomarin päätöksellä on myös mahdollista pakottaa Musk saattamaan kauppa loppuun tai maksamaan miljardin dollarin erotusmaksun. On myös mahdollista, että Twitter ja Musk löytävät sovinnon ja neuvottelevat kauppahinnan uudestaan tai jopa niin, että Musk kävelee pois maksamatta mitään. Twitterin kurssi on tullut rajusti alas kiistan tultua julki.

Kuva: Google

Twitterin jättämän haasteen mukaan tapaus käsitellään oikeudessa Delawaressa syyskuussa.

Muskin reaktiot kaupan peruuntumiseen Twitterissä

Sinua voisi kiinnostaa
Artikkelikuva: Elon Musk ostaa Twitterin
Elon Musk ostaa Twitterin 44 miljardilla dollarilla
WIMAO
Sijoittajan valinnat