Osallistu osakeantiin!

Sijoitusnäkymät vuodelle 2022 -webinaari ke 9.2. klo 17

sijoitusnäkymät vuodelle 2022

Sijoittaja.fi:n suosittu webinaarisarja saa jatkoa ja vuoden ensimmäisessä webinaarissa esittelemme vuoden 2022 sijoitusnäkemyksemme.

Julkaistu: 03.02.2022 Kirjoittaja:

osakemarkkinat osakesijoittaminen sijoitusstrategia webinaari

Tervetuloa mukaan vuoden ensimmäiseen Sijoittaja.fi:n webinaariin. Webinaarissa kuulet, mitkä ovat sijoitusnäkymät vuodelle 2022. Webinaari järjestetään keskiviikkona 9.2. kello 17.00 ja isäntänä toimii Sijoittaja.fi:n Timo Heikkilä. Osallistuminen webinaariin on maksutonta. Webinaarin kesto on noin 30 minuuttia, jonka jälkeen on varattu aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Webinaarista jää myös tallenne, johon voit palata jälkikäteen. Webinaarissa käsiteltävät aiheet:

  • Markkinakatsaus ja sijoitusnäkemys vuodelle 2022
  • Osakemarkkinoiden vaihtoehtoiset skenaariot
  • Sijoitustrendit ja tärkeimmät sijoitusteemat
  • Kysymykset ja keskustelua

Tule mukaan kuuntelemaan, mihin nyt kannattaa sijoittaa!

ILMOITTAUDU WEBINAARIIN

Osakemarkkinoiden kaksi mahdollista skenaariota

Korot ovat nousseet voimakkaasti kaikkialla maailmassa vuoden lopusta lähtien. Tämä on laskenut etenkin korkean arvostustason kasvuosakkeiden kursseja. Yksi korkoa nostava tekijä on Yhdysvaltain keskuspankki Fed, joka on varoittanut korkoa nostavista toimenpiteistään. Tuhoavatko korkojen nostot talouskasvun ja osakemarkkinat vai yllättääkö osakkeiden tuloskasvu positiivisesti?

Ensimmäinen skenaariomme on, että Fed tuhoaa koronnostoillaan talouskasvun. Fed on kertonut jopa neljästä tai viidestä koronnostosta ja taseen supistamisesta. Tämä tarkottaisi velkakirjojen myymistä, mikä puolestaan nostaa markkinakorkoa. Mikäli Fed ryhtyy aggressiivisiin toimiin, riskinä on, että talouskasvu hidastuu merkittävästi ja pörssiyritysten tuloskasvu pysähtyy.

Toisessa skenaariossa, jota pidämme todennäköisempänä, Fed tyytyy korkeintaan kolmeen koronnostoon. Toimet eivät ole liian aggressiivisia ja koronnostot tehdään, jos data tukee niitä. Virustilanteen hellittämisen myötä myös matkailuala virkistyy ja kulutuskysyntä kasvaa, mikä pitää talouskasvun hyvällä tasolla ja osakkeiden tuloskasvu voi jopa yllättää.

Miten nyt kannattaa sijoittaa?

Näkemyksemme mukaan nyt kannattaa suosia osakevalinnoissaan arvo-osakkeita ja syklisiä osakkeita. Vuoden edetessä painotusta voi siirtää teknologia- ja kasvuosakkeisiin. Tärkeää on myös huomioida laaja maantieteellinen hajautus, sillä Euroopalla ja kehittyvillä markkinoilla on vuonna 2022 potentiaalia tarjota Yhdysvaltoja paremmat tuotot.

Tarkennamme sijoitusnäkemystämme webinaarissa, kun tärkeä Q4-tuloskauden alku on takana.

Ilmoittaudu mukaan webinaariin

Tervetuloa mukaan kuuntelemaan, miten ja mihin tänä vuonna kannattaa sijoittaa. Webinaari järjestetään keskiviikkona 9.2. kello 17. Ilmoittaudu alla olevasta linkistä!

ILMOITTAUDU WEBINAARIIN


Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy