Norrhydro pyrkii Nasdaq First North Growth Market Finlandiin

Norrhydro on suomalainen liikkeenohjauksen edelläkävijä ja yksi Pohjoismaiden johtavista energiatehokkaiden hydraulisylinterien tarjoajista. Norrhydro kehittää ja valmistaa innovatiivisia ja ympäristöystävällisiä hydrauliikkaratkaisuja muun muassa metsäkone-, materiaalinkäsittely-, kaivos-, maanrakennus- ja meriteollisuuden tarpeisiin.

Vieraileva kirjoittaja
Vieraileva kirjoittaja

Norrhydro on suomalainen liikkeenohjauksen edelläkävijä ja yksi Pohjoismaiden johtavista energiatehokkaiden hydraulisylinterien tarjoajista. Norrhydro kehittää ja valmistaa innovatiivisia ja ympäristöystävällisiä hydrauliikkaratkaisuja muun muassa metsäkone-, materiaalinkäsittely-, kaivos-, maanrakennus- ja meriteollisuuden tarpeisiin.

Norrhydro Group Oyj

Norrhydron listautumisanti on keskeytetty moninkertaisen ylimerkinnän vuoksi.
Norrhydro kiittää kaikkia antiin osallistuneita!

Norrhydrolla on yli 35 vuoden kokemus laadukkaiden hydrauliikkaratkaisujen toimittamisesta vaativiin olosuhteisiin. Yhtiön asiakkaat ovat pääasiassa pohjoismaisia ja globaalisti toimivia liikkuvien koneiden ja laitteiden valmistajia, joille yhtiö on pitkäaikainen, strateginen kumppani. Asiakkaan tarpeista riippuen yhtiö tarjoaa joko komponentteja tai kokonaisia liikkeenohjausjärjestelmiä. Yhtiö on kehittänyt hydrauliseen tekniikkaan perustuvan edistyksellisen NorrDigi®-ratkaisun, joka yhdistää monikammioisen sylinterin patentoituun älykkääseen digitaaliseen liikkeenohjausjärjestelmään sekä kehittyneisiin paineenvaraajiin, jotka mahdollistavat merkittävän energiansäästön liikkuvissa koneissa.

Norrhydron pääkonttori ja tuotantolaitos sijaitsevat Rovaniemellä, minkä lisäksi Norrhydrolla on toimipisteet myös Tampereella ja Kuopiossa.

Norrhydro-konserni lukuina

  • Liikevaihto 2020 oli 19,9 miljoonaa euroa
  • Käyttökate 2020 oli 3,8 miljoonaa euroa
  • Liikevoitto 2020 oli 3,0 miljoonaa euroa
  • Työntekijät 142

Norrhydron strategia rakentuu seuraavista tekijöistä

  • Liikevaihdon kasvu orgaanisesti ja valikoiduin yritysostoin.
  • Laajentuminen uusille maantieteellisille markkinoille erityisesti energiatehokkaiden ratkaisujen ja NorrDigi®-liikkeenohjausjärjestelmän kaupallistaminen myötä.
  • Teknologisen osaamisen ja tuotantokapasiteetin laajentaminen.
  • Asema korkeammalla asiakkaan arvoketjussa.

Taloudelliset tavoitteet ja näkymät

Norrhydron tavoitteena on kasvattaa liikevaihtoa orgaanisesti ja yritysostoin. Yhtiön tavoitteena on kannattava kasvu ja 54 miljoonan euron liikevaihto sekä 16 prosentin käyttökate (EBITDA) vuoteen 2026 mennessä. Kasvua haetaan sylinteriliiketoiminnan ohella kansainvälisestä liiketoiminnasta sekä kasvattamalla digitaalisten ratkaisujen osuutta liikevaihdosta.

Vuosi 2021

Vuoden 2021 liikevaihtoarvio on 22 500–23 200 tuhatta euroa, joka vastaa noin 13–17 prosentin kasvua edelliseen vuoteen verrattuna. Vuoden 2021 käyttökateprosentin arvioidaan olevan 11–12 prosenttia, joka on pitkän ajan keskiarvon yläpuolella. Raaka-aineiden ja komponenttien hinnannousulla voi olla vaikutusta kannattavuuteen, koska kustannusten nousun siirtäminen asiakashintoihin tapahtuu viiveellä.

Vuosi 2022

Vuoden 2022 liikevaihdon arvioidaan kasvavan 5–10 prosentilla vuodesta 2021. Uusi tuotantolaitos valmistuu kesään 2022 mennessä, jonka jälkeen toiminta muuttaa uuteen laitokseen ja tuotannon ylös ajaminen uudessa tuotantolaitoksessa. Tämän muutoksen vuoksi kannattavuuden osalta ei anneta tarkkaa ohjeistusta vuodelle 2022. Konsernilla on tulevina vuosina tavoitteena yli 12 prosentin käyttökate ja pitkän ajan tavoitteena on yli 16 prosentin käyttökate vuosittain.

Vastuullisuuden teemat

Ympäristöystävälliset ratkaisut 
Norrhydron toiminta-ajatuksena on tarjota ympäristöystävällisiä liikkeenohjausratkaisuja liikkuvalle kalustolle ja asiakkaalleen energiatehokkuuden luomaa kilpailuetua

Ympäristön kunnioittaminen omassa toiminnassa
Norrhydron tavoitteena on minimoida myös oman toiminnan haitallisia ympäristövaikutuksia muun muassa käyttämällä resursseja tehokkaasti ja vähentämällä tuotannon päästöjä ja sekä tuotannosta syntyvää jätettä.

Tuotteiden laatu ja turvallisuus 
Ympäristöystävällisyyden ohella Norrhydron tuotteet ovat turvallisia, kestäviä ja laadukkaita.

Pohjoissuomalaisen työllisyyden, elinvoimaisuuden ja hyvinvoinnin tukeminen 
Norrhydro on merkittävä työllistäjä Rovaniemellä. Norrhydro pitää huolta henkilöstön työhyvinvoinnista, työturvallisuudesta sekä ammattitaidosta.

Tervetuloa seuraamaan Norrhydron kehitystä sijoittajasivuille

Tehty kaupallisessa yhteistyössä Norrhydro Group Oyj:n kanssa.

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
Helsingin pörssi on vihdoin kääntynyt – hakannut tuotossa jopa teknologiaosakkeet
Ovaro on todella aktiivinen – näkee pohjan olevan takana
WIMAO
Sijoittajan valinnat