Loihde Oyj:n johto vastaa sijoittajien kysymyksiin

Yritysturvallisuuden palveluita tarjoava Loihde listautui First North Growth Market Finland -markkinapaikalle. Haastattelimme ennakkoon yhtiön johdon, joka vastaa sijoittajien kysymyksiin.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Yritysturvallisuuden palveluita tarjoava Loihde listautui First North Growth Market Finland -markkinapaikalle. Haastattelimme ennakkoon yhtiön johdon, joka vastaa sijoittajien kysymyksiin.

Haastattelussa Loihteen johto

Yritysturvallisuuden palveluita toimittava Loihde Oyj on listautunut First North Growth Market Finland -markkinapaikalle. Kirjoitimme aiemmin analyysin Loihteesta, ja teimme ennen hiljaisen ajanjakson alkua johdon haastattelun, jossa yhtiö vastaa sijoittajien kysymyksiin.

 • Loihde listautui First North Growth Market Finland -markkinapaikalle
 • Listautuminen toteutettiin teknisenä listautumisena
  • Listautumisen yhteydessä ei järjestetty osakeantia tai -myyntiä
  • Kaupankäynti alkoi 7.10.2021
 • Ennen listautumista yhtiöllä on noin 26 000 osakkeenomistajan omistajakunta
Katso Loihteen yhtiöesittely

Sijoittajien kysymyksiin vastasi Loihde Oyj:n toimitusjohtaja Samu Konttinen

Miksi Loihteen listautuminen toteutetaan teknisenä listautumisena, eikä perinteisenä osakeantina tai -myyntinä?

Loihde on hyvin vakavarainen ja nettovelaton yhtiö. Meillä ei ole tällä hetkellä tarvetta kerätä lisää varoja strategiamme toteuttamiseen. Meillä on lisäksi laaja omistajakunta, noin 26 000 osakkeenomistajaa.

Minkäkokoisilla markkinoilla Loihde toimii ja mikä on markkinoiden kasvuvauhti?

Kyberturvamarkkinan koko Suomessa vuonna 2020 oli arviolta noin 450 M€ ja se kasvaa arvioiden mukaan keskimäärin noin 8 % vuodessa ajanjaksolla 2020-2023. Fyysisessä turvassa Loihteelle relevantti markkina Suomessa on arviolta noin 950 M€ ja markkinan kasvuvauhdin arvioidaan olevan noin 2 % vuodessa.

Digitaalisen kehittämisen liiketoimintamme sisältyy IT-palvelumarkkinassa ”uudet digitaaliset palvelut” -segmenttiin, jonka koko Suomessa on noin 1 800 M€. Sen vuosittaisen kasvun arvioidaan olevan lähivuosina noin 10 %.  

Mitä ovat Loihteen kilpailijat turvallisuuden ja digitaalisen kehittämisen liiketoiminta-alueilla?

Kyberturvassa Loihteen keskeisimpiä kilpailijoita ovat esimerkiksi Nixu ja teleoperaattorit. Fyysisessä turvassa keskeisimpiä kilpailijoitamme ovat Suomessa toimivat monikansalliset turvallisuusalan yritykset, kuten esimerkiksi Stanley Security ja Certego, sekä suuremmat kotimaiset toimijat, kuten esimerkiksi BLC ja Turvakolmio. 

Digitaalisessa kehittämisessä keskeisimpiä kilpailijoitamme ovat erilaiset uusiin digitaalisiin palveluihin keskittyneet digikehitysyhtiöt kuten esimerkiksi Gofore, Siili, Digia, Vincit, Nitor, Reaktor ja Futurice.

Miten Loihteen palvelutarjonta eroaa kilpailijoista digitaalisen kehittämisen liiketoiminta-alueella?

Digitaalisessa kehittämisessä Loihteella on tarjota koko arvoketju aina strategiasta, palvelumuotoilusta, datan hyödyntämisestä ja ratkaisusuunnittelusta projektijohtoon ja muutoshallintaan sekä sovellusten kehittämiseen ja ylläpitoon saakka. Liiketoiminta-alueella on kolme verkostomaisesti toimivaa yhtiötä, joista jokaisella on omat erikoisosaamisensa ja näitä yhdistämällä pystymme tuottamaan asiakkaille kokonaisvaltaisia digitalisaatiohankkeita, joissa yhdistyy esimerkiksi datalähtöinen ratkaisusuunnittelu, tekoälyratkaisut, ohjelmistokehitys ja projektinhallinta.

Loihteen kilpailuetuna on myös konsernissa oleva kyberturvaosaaminen ja kyvykkyys tuottaa digitaalisen kehittämisen kylkeen esimerkiksi identiteetin- ja pääsynhallintaratkaisuja ja muita kyberturvapalveluita.  

Kuinka paljon Loihteella on tavoitteena kasvaa orgaanisesti?

Strategiakaudella 2021-2024 tavoitteenamme on keskimäärin yli 10 prosentin vuotuinen liikevaihdon kasvu, tähän sisältyy myös yritysostot. Emme erittele kasvutavoitteessa orgaanista ja epäorgaanista kasvua.

Kuinka paljon Loihteen liikevaihdosta on niin sanottua jatkuvaa liikevaihtoa?

Jatkuvien palveluiden osuus liikevaihdosta on noin 25 %. Suurin osa jatkuvasta palvelusta tulee turvaliiketoiminnasta. Digitaalisessa kehittämisessä varsinaista jatkuvaa palvelua on vähän, mutta digitaalisen kehittämisen sopimukset ovat usein pitkäkestoisia projektien ja konsultoinnin sopimuksia.

Miksi Loihteeseen kannattaa sijoittaa?

Olemme yksi Suomen suurimmista kokonaisvaltaisen yritysturvallisuuden toimittajista ja tarjoamme lisäksi koko digitaalisen kehittämisen arvoketjun. Loihde toimii kasvavilla toimialoilla ja haastavasta markkinatilanteesta ja koronaviruspandemiasta huolimatta kasvoimme vuonna 2020 lähes 4 %. Vuoden 2021 toisella vuosineljänneksellä liikevaihtomme kasvoi jatkuvien toimintojen osalta orgaanisesti jo 8 % ja epäorgaaninen kasvu huomioiden 11 %. Molemmat liiketoimintamme eli digitaalinen kehittäminen ja turvaliiketoiminta kasvoivat, ja lisäksi kaksi liiketoimintaa tarjoavat yhteisiä kasvumahdollisuuksia liiketoiminnat yhdistävien palvelukokonaisuuksien ja ristiinmyynnin kautta. Yhtiön vahva taloudellinen asema tuo vakautta ja tarjoaa mahdollisuuksia kasvuun myös yritysostojen avulla. 

Pitkällä aikavälillä tavoittelemme keskimäärin yli 10 prosentin vuotuista liikevaihdon kasvua sisältäen mahdolliset yritysostot. Kannattavuuden osalta tavoitteena on saavuttaa yli 10 prosentin oikaistu EBITDA-marginaali IFRS-standardin mukaan laskettuna.  (Suunnittelemme siirtyvämme IFRS-standardin mukaiseen raportointiin strategiakauden aikana. IFRS-siirtymä nostaa oikaistua EBITDA-marginaalia arviomme mukaan noin 3-4 prosenttiyksikköä FAS-standardin mukaisesti laskettua korkeammaksi.)

Toimitusjohtaja Samu Konttinen

Sijoittajien kysymyksiin vastasi Loihde Oy:n toimitusjohtaja Samu Konttinen.

Kiinnostuitko Loihteesta sijoituskohteena?

 • Lue analyysimme Loihteesta
 • Listautuminen toteutettiin teknisenä listautumisena
  • Listautumisen yhteydessä ei järjestetty osakeantia tai -myyntiä
  • Kaupankäynti alkoi 7.10.2021
 • Ennen listautumista yhtiöllä on noin 26 000 osakkeenomistajan omistajakunta
Katso Loihteen yhtiöesittely

Tehty yhteistyössä Loihde Oyj:n kanssa.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Stora Enson tulos ennakoitua paremmalla tasolla
Analyysi: Huhtamäen osake laskussa, vaikka liiketulos ylitti ennusteen
Analyysi: Nesteen osake rajussa laskussa tulosalituksen myötä
Rahastotyökalu
Sijoittajan valinnat