New call-to-action

Sampo menettänyt Nordean osakkeiden myynnillä 389 milj. €

Nordean kurssi on elpynyt vahvasti Sammon osakemyyntien jälkeen. Osakemyynti näyttää jälkikäteen virheeltä, sillä myydyn osakepotin arvo olisi nyt 389 miljoonaa euroa korkeampi.

Julkaistu: 22.07.2021 Kirjoittaja:

Nordea osakkeet sampo tulokset

Sampo myi marraskuussa Nordeaa ja kirjasi 222 miljoonan euron tappion

Sampo kertoi marraskuussa myyneensä Nordean osakkeita nopeutetulla tarjousmenettelyllä institutionaalisille sijoittajille. Sammon Nordea-potista lähti 162 miljoonaa Nordean osaketta. Myyntihinta oli 7,25 euroa osakkeelta ja bruttomyyntitulo 1 174 miljoonaa euroa. Sampo kirjasi myynnistä 222 miljoonan euron tappion. Kirjoitimme silloin, että sijoittajan kannattaa peesata instituutiosijoittajaa ja ostaa Nordeaa.

Nordean kurssi on noussut vahvasti talouden elpyessä ja pandemian väistyessä. Osakekurssi on 9,65 euroa Q2-tulosjulkistuspäivän päätteeksi.

Sammon instituutiosijoittajille myydyn osakepotin arvo olisi nyt 388,8 miljoonaa euroa korkeampi. Kurssinousun taustalla on selvästi vahvistunut tulos, joka on siis pääomamarkkinoiden ja talouden elpymisen ansiota.

Nordean Q2-tulos oli jälleen vahva

Q1:n jälkeen kirjoitimme, että Nordeassa muhii positiivinen tulospommi, joka näyttää nyt realisoituvan.

Nordean liiketoiminnan tuotot olivat 2 418 M€ (ennuste 2 330,3 M€) ja operatiivinen liikevoitto oli 1 338 M€ (ennuste 1 219,8 M€). Nordean markkinaosuus toisella vuosineljänneksellä parani kaikissa Pohjoismaissa. Konsernin hoidossa oleva varallisuus kasvoi 24 prosenttia 387 miljardiin euroon, jota kasvattivat vahva markkinakehitys ja uusi hoitoon saatu varallisuus. Tämän positiivisen kehityksen ansiosta toisen neljänneksen tulos oli vahva. Liikevoitto kasvoi huikeat 337 % vertailukaudesta. Tuloksen kasvun mahdollisti kulujen tiukka hallinta, tuottojen vahva kasvu ja luottotappioiden vähäinen määrä. Konsernin tuotot kasvoivat 16 prosenttia vuoden takaisesta ja korkokate nousi 13 prosenttia, mikä oli nopein kasvuvauhti kymmeneen vuoteen.

Nordea pitää ennallaan pääomaa ja osingonjakoa koskevat periaatteet, joihin sisältyy tehokasta pääomarakennetta koskeva tavoite. Hallitus on valmis päättämään enintään 0,72 euron osakekohtaisen osingon jakamisesta lokakuussa. Nordea päivitti näkymiään ja arvioi vuoden 2021 kulujen olevan hieman aikaisempaa arviota suuremmat. Myös nettomääräisten luottotappioiden arvioidaan nyt jäävän selvästi alle vuoden 2020 tason. 

Seuraa tuloskautta

Sijoittaja.fi:n jäsenenä saat lukuoikeuden koko sisältöön ja käyttöoikeuden Osaketyökaluun. Katso ennusteet ja toteutuneet luvut sekä lue tuoreet tuloskommentista Osaketyökalusta.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


suomen sijoitusmetsät

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy