Think Drinks osakenanti käynnissä

Wärtsilä parhaiten tuottanut osake isoista yhtiöistä. Kesko ja Nordea seuraavat perässä.

Wärtsilä isojen yhtiöiden tuottokärjessä. Myös Nordea hivuttautuu kohti maagista 10 euron rajapyykkiä. Heikoiten tuottaneiden osakkeiden joukossa yllätysnimiä.

Julkaistu: 23.06.2021 Kirjoittaja:

momentti osaketyökalu osakkeet sijoitusideat

Isojen yhtiöiden tuottokärki

Tutkimme Osaketyökalulla isojen yhtiöiden viimeisen kuukauden tuottokärkeä. Tuottokärjessä on Wärtsilä, joka hyötyy rokotekattavuuden laajentumisesta ja sitä kautta risteilyjen avautumisesta matkustajille. Q1-tulosraportissa oli nähtävissä jo piristymistä tilauksissa ja markkinat odottavat kysynnän vahvistuvan tulevina kvartaaleina. Kesko hyötyi pandemiasta liikevaihdon kasvaessa ennätysvauhtia ja kannattavuuden ollessa erinomaisella tasolla. Markkinat uskovat, että Kesko hyötyy myös rakentamisen piristymisestä ja vahvana jatkuvasta autokaupasta. Analyytikot ennustavat, että tulos laskee 2022, joten sijoittajan kannattaa olla Keskon osakkeen suhteen varovainen.

Nordeassa sijoittajien kannatti peesata instituutiosijoittajia. Q1-raportissa kaikki liiketoimintasegmentit osoittivat kasvua ja lisäksi yhtiössä muhii 650 miljoonan euron tulospommi, kun luottotappiovarauksia puretaan. Nokian Renkaat hiipii pikkuhiljaa kohti 40 euron ennätystasoja. Kysyntä jälkirengasmarkkinoilla on elpynyt nopeasti vuoden 2020 lopulta alkaen ja Nokian Renkaiden johdon mukaan yhtiö saavutti ensimmäisellä vuosineljänneksellä kaikkien aikojen korkeimmat myyntivolyymit. Vielä ei ole nähtävissä hiipumista markkinoilla, joten kyydissä voi pysytellä. Huhtamäen kurssikehitys viimeisen 12 kuukauden aikana on ollut pettymys. Osakkeen momentti on 1, joka on heikoin luku, jonka Osaketyökalussa voi saada. Osake on viimeisen kuukauden aikana näyttänyt pieniä piristymisen merkkejä. Tähän syynä on Starbucksin kuppipula, joka lupaa hyvää Huhtamäelle. Osake on esimerkiksi Keskoon verrattuna halpa ja kurssissa on selvästi nousupotentiaalia, jos yhtiö pystyy Q2:lla osoittamaan positiivista liikevaihto- ja tuloskehitystä.

Sykliset ja korkean valuaation osakkeet tuottaneet heikoiten

Vastaavasti heikoiten tuottaneiden suuryhtiöiden joukosta löytyvät Metsä Board, SSAB, Konecranes, YIT ja Qt Group. Metsä Boardin liiketoiminta on ollut vahvassa vedossa, samoin SSAB:n Q1 oli hyvä. Markkinat ovat viimeisen kuukauden aikana hylkineet syklistä materiaalitsektoria. Konecranes vastaavasti on jäänyt selvästi Wärtsilän tuotosta viimeisen kahden kuukauden aikana. Yhtiön kysyntä on kuitenkin piristymässä samalla tavalla kuin Wärtsilän, joten sijoittajan kannattaa kytätä ostopaikkaa. Sulautuminen Cargotecin kanssa tapahtuu 1.1.2022. Markkinat eivät luota YIT:hen. Yhdistyminen Lemminkäisen kanssa oli virhe ja osakkeen tuottokehitys on ollut luvattoman heikkoa. Saa nähdä, kääntyykö kelkka vielä tänäkään vuonna. Qt Group on monen sijoittajan suosikkiosake. Siksi heikko tuottokehitys on pettymys, mutta syynä tähän on huippukorkean valuaation osakkeiden alamäki, jota on nähty maailmalla. Qt:n liiketoiminnan kehitys on erinomaista. Osake on nyt 15 % alle toukokuun huipputasojen. Ennakoimme Q1:n jälkeen, että Qt Groupin osake jää polkemaan paikoilleen ja ennuste on pitänyt paikkaansa.

Tutki osakkeita Osaketyökalulla

Tutki ja vertaile osakkeita Osaketyökalulla:

 • Osaketyökalun pisteytystä
 • Vertaile kokonaistuotto- ja ja riskilukuja
 • Fundamentteja, kuten tunnuslukuja ja arvostuslukuja
 • Liikevaihdon ja tuloksen kasvua
 • Analyytikkojen suosituksia
 • Työkalussa myös ESG-pisteet!
Tutustu OsaketyökaluunThink Drinks osakenanti käynnissä


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Kempowerin First North yleisöanti käynnissä

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
TrialboxThink Drinks osakenanti käynnissä
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy