Osallistu osakeantiin!

Huhtamäen kannattavuus parani. Wärtsilän kysyntä paranemassa.

Parhaat osinko-osakkeet Suomesta

Huhtamäki pystyi erinomaiseen kannattavuuteen, vaikka liikevaihto oli alhaisella tasolla. Wärtsilän raportissa positiivista oli tilaukset ja uudet megatrendeissä mukana olevat kehityshankkeet.

Julkaistu: 22.04.2021 Kirjoittaja:

Huhtamäki osakkeet tulokset Wärtsilä

Tuloskausi on käynnistynyt ja sijoittaja löytää ennusteet helposti Osaketyökalusta.

Huhtamäen kannattavuus parani

Huhtamäki pärjäsi hyvin koronamarkkinassa, mutta osake luokitellaan nyt defensiiviseksi, eikä se siksi ole ollut sijoittajien suosiossa. Heikentynyt dollari söi yhtiön raportoitua liikevaihtoa, mutta kannattavuus oli erinomainen. Yhtiön vauhti paranee tulevina kvartaaleina, joten osake kannattaa vähintään ottaa tarkkailuun.

Huhtamäen liikevaihto oli 801,9 M€ (analyytikoiden ennuste 820,5 M€) ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä 77,0 M€ (ennuste 73,1 M€). Huhtamäen liiketoiminta on kestänyt hyvin koronarajoitusten vaikutuksia elintarvikepakkausten kysynnän pysyessä vakaana, vaikkakin vaikutukset näkyvät edelleen noutoruokapakkausten kysynnässä. Vuoden 2021 ensimmäinen neljännes oli tyydyttävä. Maailmantalouden epävarmuudesta huolimatta tarjoilupakkausten kysyntä on jatkanut asteittaista parantumista, jääden kuitenkin normaalia alhaisemmalle tasolle. Ohjaus ennallaan. Suoritus positiivinen tuloksen ansiosta.

Wärtsilän kysyntä paranemassa

Wärtsilän vaisu kvartaali ei tullut yllätyksenä. Kysyntä on kuitenkin selvästi elpymässä, mikä näkyi saaduissa tilauksissa ja tilauskannassa. Tämä on yleensä ollut ostosignaali Wärtsilän tapauksessa. Yhtiöllä on lisäksi käynnissä mielenkiintoisia kehityshankkeita, joilla yhtiö haluaa varmistaa teknologiajohtajuuden omalla alallaan. Tämä on positiivista pitkän aikavälin kehitykselle.

Wärtsilän liikevaihto oli 946 M€ (analyytikoiden ennuste 1 004 M€) ja oikaistu liikevoitto 41 M€ (ennuste 52 M€). Kysyntä pysyi vaimeana ja investointeja lykättiin. Vakautumisesta ja elpymisestä oli kuitenkin merkkejä. Tilauskanta vahvistui vuoden lopusta, vaikka olikin vertailukautta alemmalla tasolla. Saadut tilaukset olivat vertailukauden tasolla, mutta nousivat myös Q4:sta. Johdon mukaan Wärtsilällä on käynnissä useita tutkimus- ja kehityshankkeita sekä strategisia projekteja. Wärtsilällä on pilottilaitos Norjassa, jossa testataan hiilidioksidin talteenotto- ja varastointiteknologioita. Yhtiö lanseerasi kustannustehokkaan verkon tasapainotusteknologian, joka saavuttaa täyden tehon kahdessa minuutissa. Lisäksi Wärtsilä tekee yhteistyötä useiden sidosryhmien kanssa Suomessa tavoitteena hyödyntää päästötöntä vetyä sähköntuotannossa, teollisuudessa ja liikennesovelluksissa. Yhtiö ennakoi lyhyen aikavälin kysyntäympäristön olevan jonkin verran parempi kuin vuosi sitten. Suoritus positiivisista tilauksista johtuen neutraali.

Seuraa tuloskautta

Sijoittaja.fi:n jäsenenä saat lukuoikeuden koko sisältöön ja käyttöoikeuden Osaketyökaluun.Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy