Tulospoiminnat: Pihlajalinnan osake on Q4-raportin perusteella halpa.

Tuloskausi on kääntynyt loppusuoralle. Pihlajalinna julkisti hyvän tuloksen ja vahvan ohjauksen. Yhtiö toimii megatrendisektorilla, mutta tämä osake on edelleen matalilla tasoilla.

Julkaistu: 22.02.2021 Kirjoittaja:

osakkeet Pihlajalinna tulokset

Tuloskausi käynnissä – hyödynnä markkinaliikkeet

Tuloskausi on käynnissä ja käynnissä on nousumarkkina. Silloin sijoittajan kannattaa käyttää markkinaliikkeet hyödyksi.

Tässä hetkessä tärkeintä on ohjaus. Toinen tärkeä teema on hyödyntää markkinareaktiot tulosjulkistuksen jälkeen. Kirjoitimme ennen tuloskautta, että sijoittajan kannattaa varoa osakkeita, joissa nämä kolme tunnusmerkkiä täyttyvät.

Lue tuloskommentit ja hyödynnä markkinaliikkeet. Suosi vahvoja onnistujia sekä osakkeita, joiden kurssit laskivat hyvästä ohjauksesta huolimatta.

Lue tuoreimmat tuloskommentit.

Seuraa tuloskautta Osaketyökalussa!

Pihlajalinna kärsii (turhaan) sote-sotkusta

Pihlajalinna ja Terveystalo ovat ehkä Helsingin pörssin aliarvostetuimpia osakkeita. Molempia osakkeita on puraissut poliittinen riski ja sote-sotku. Aiemmin osakkeet olivat markkinoiden suosiossa, koska sote nähtiin positiivisena pitkän tähtäimen ajurina, joka toisi miljardien eurojen lisämarkkinan. Nyt se nähdään lisäriskipreemiona, joka laskenut osakkeiden arvostustasoja.

Mielestämme markkinan riskipreemio on liian korkea, sillä sotesta huolimatta Pihlajalinna ja Terveystalo toimivat megatrendisektorilla, jonka kasvunäkymät ovat hyvät. Tästä kertoo myös se, että Mehiläinen oli valmis maksamaan Pihlajalinnasta 16 euroa yrityskaupassa, jonka kilpailuviranomainen torppasi. Nyt osake maksaa pörssissä alle 11 euroa, joka tuntuu poikkeuksellisen halvalta, kun pörssin keskimääräinen arvostustaso on historiatasoja korkeampi.

Q4:lla Pihlajalinnan liikevaihto oli 137,2 (ennuste 133,8) milj. euroa. Oikaistu liiketulos 7,3 M€ (ennuste 4,4 M€). Koronatestaus nosti liikevaihtoa 7,3 miljoonaa euroa. Etäpalveluiden liikevaihto nousi chat- ja videovastaanottojen osalta. Työvoimavuokrauksen, Hattulan terveyspalveluiden ja vastaanottokeskustoiminnan päättyneet sopimukset laskivat liikevaihtoa. Kannattavuuteen vaikuttivat positiivisesti muun muassa kasvaneet koronatestaukset. Myös edellisvuoden tehostamisohjelmat lääkärikeskuspalveluiden, työterveyden palveluiden, leikkaustoiminnan ja suunterveyden palveluissa vaikuttivat positiivisesti kannattavuuteen. Taasen Kokonaisulkoistussopimusten erikoissairaanhoidon, ikäihmisten palveluiden ja terveyspalveluiden kohonneet kustannukset, työvoimavuokrauksen sopimusten päättyminen, liikuntakeskusten jäsenmäärän lasku ja ikäihmisten palveluiden alentuneet käyttöasteet heikensivät kannattavuutta.

Yhtiö antoi vahvan ohjauksen. Pihlajalinnan liikevaihdon odotetaan kasvavan selvästi ja oikaistun liikevoiton odotetaan paranevan selvästi vuodesta 2020. Hallitus esittää, että 31.12.2020 päättyneeltä tilikaudelta jaetaan osinkoa 0,20 euroa osakkeelta. Ennakoimme, että analyytikot nostavat Pihlajalinnan ennusteita ja osake voi saada tästä nostetta. Isompi kurssinousu edellyttää, että markkinoiden lisäriskipreemio soteen liittyen poistuu.

Seuraa tuloskautta

Seuraa tuloskautta Osaketyökalussa!
SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy