Haastattelussa Yepzonin johto – sijoituskierros käynnissä!

Suomalaisella IoT-alan yhtiöllä Yepzonilla on käynnissä osakeanti 2.11.–11.12.2020. Mitkä ovat Yepzonin tavoitteet tuleville vuosille? Miten yhtiö kasvattaa omistaja-arvoa? Yhtiön johto vastaa sijoittajien kysymyksiin.

Julkaistu: 11.12.2020 Kirjoittaja:

listaamattomat osakkeet suorat sijoituskohteet Yepzon

Haastattelussa Yepzonin johto

Tässä artikkelissa haastattelemme yhtiön johtoa Yepzonista yhtiönä ja sijoituskohteena. Näin Yepzonin toimitusjohtaja Otto Linna vastasi sijoittajien kysymyksiin.

Kirjoitimme aiemmin yhteenvedon ja esittelyn Yepzonin osakeannista.

Mikä on Yepzon?

Yepzon on IoT-yhtiö, joka aloitti tekemällä lapsipaikantimia, mutta nykyisin tarjoaa kokonaisvaltaisen sensori- ja data-alustan erityisesti henkilöturvaan ja teollisuuden prosesseihin.

Miten Yepzonin liiketoiminta on muuttunut viime aikoina?

Vuodesta 2018 Yepzon on siirtynyt kiihtyvällä tahdilla kuluttajaliiketoiminnasta teollisiin asiakkuuksiin ja nykyisin se palvelee omilla tuotteillaan mutta asiakkailleen integroituna teollisuutta ja henkilöturvaa. Painopistealueet ovat merenkulussa (meriväylien digitalisointi), henkilöturvassa (dementikkojen paikannus- ja turvatuotteet) ja logistiikassa (rahdin olosuhde- ja paikkatietoseuranta)

Mikä on markkinakoko ja sen kasvuvauhti?

Valituissa segmenteissä markkinan koko on n. 25 miljardia euroa ja IoT-markkinan kasvuvauhti 15–25 % vuodessa.

Ketä ovat Yepzonin asiakkaat?

Yepzon palvelee useita asiakkaita, joista tällä hetkellä strategisia ovat: Telia (teolliset palvelut 5G-verkoissa), Valmet (yhteinen palvelutuote öljy- ja kaasutoimialalle), LA County (henkilöturvatuote sosiaalipalvelujen tehostamiseksi Los Angelesin piirikunnnan alueella), Meritaito Oy (laivaväylien digitalisointi saaristomerellä),

Mitkä ovat Yepzonin taloudelliset tavoitteet tuleville vuosille?

Yepzon on vahvistanut tasettaan ja keventänyt lainakuormaansa systemaattisesti. Samoin kannattavuudessa on tehty merkittävä parannus. Pitäen kiinteät kulut pienenä pyritään strategisten kumppaneiden kanssa skaalaamaan kehitettyjen tuotteiden ja palvelujen myyntiä. Tavoitteena on, että liikevaihto nykyisestä 1 MEUR tasosta kasvatetaan 10 MEUR tasolle seuraavan 5 vuoden aikana. Kasvusta huolimatta tavoitellaan käyttökatteen pysymistä positiivisena.

Miten yhtiö aikoo kasvattaa omistaja-arvoa?

Yhtiön ainutlaatuinen teknologia ja sen merkittävät sitoutuneet asiakkuudet ovat merkittävä osa omistaja-arvoa. Yhtiö aikoo jatkaa teknologiajohdossa ja systemaattisesti rakentaa vahvaa asiakkuussalkkua teollisuuden, turvallisuuden ja teleoperaattoritoimialan asiakkaista. Toisaalta yhtiö kehittää toimintaansa ja rahoituspohjaansa soveltuvaksi listautumiseen. Sen on suunniteltu tapahtuva Ruotsin pääomamarkkinassa seuraavan 18 kk aikana.

Ilmoittaudu Webinaariin

Webinaarissa kuulet lisää Yepzonista, yrityksen toiminnasta ja osakeannista.

9.12. klo 18:30, järjestetään suomeksi

Ilmoittaudu Yepzonin webinaariin!

Kaupallinen yhteistyö, Yepzon Oy

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy