Nämä olivat ETF-mallisalkkujen TOP 3 sijoitukset toukokuussa

Mallisalkku

Riskinotto kannatti toukokuussa. Mallisalkkujen sijoitusideoista parhaat tuotot toukokuussa antoivat kolme ärrää: raaka-aineet, reunamarkkinat ja robotiikka. Vuoden alusta ylivoimaisesti parhaat mallisalkut ovat olleet oikeaa rahaa sijoittavat vertais- ja yrityslainasalkut.

Julkaistu: 04.06.2020 Kirjoittaja:

ETF mallisalkut osakkeet

Suomi Fundamentti jatkoi nousussa

Suomi Fundamentti -mallisalkku – Suomalainen osakemallisalkku

Toukokuussa Suomi Fundamentti tuotti +4,6 % ja OMX Helsinki Cap -vertailuindeksi +7,2 %. Vuoden alusta Suomi Fundamentti on tuottanut -9,1 % ja OMX Helsinki Cap -3,9 %. Suomi Fundamentti tuotti vuonna 2019 peräti 37,9 % ja OMX Helsinki Cap -indeksi 20,4 %. Suomi Fundamentin riski on yleisindeksiä jonkin verran korkeampi.

Tällä hetkellä Suomi Fundamentin neljä suurinta osaketta ovat: Citycon, Fortum, Tieto ja Telia. Etenkin Cityconin kurssin romahtaminen on vaikuttanut negatiivisesti mallisalkun tuottoon. Citycon on perinteisesti ollut vakaa kiinteistösijoitusyhtiö, mutta kauppakeskuksiin keskittyvänä kiinteistösijoitusyhtiönä sijoittajat ovat lyöneet osaketta koronakriisissä kovalla kädellä.

Pitkässä juoksussa Suomi Fundamentti on pystynyt vakuuttavaan tuottoon, mutta riski on ETF-salkkuja korkeampi. Suomalaisista osakkeista pitävälle Mallisalkut-osiosta löytyy myös Suomi Laatuosake, joka on selvästi Suomi Fundamenttiä matalariskisempi.

Suomi Laatuosake -salkku vakaassa ylämäessä

Suomi Laatuosake on oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Salkkua voi seurata livenä myös Sharevillessä. Päivitimme huhtikuun alussa salkusta mahdollisimman koronan ja Q1-tuloskauden kestävän, ja kasvatimme salkun käteispainoa. Olemme hiljalleen lisänneet salkun osakepainoa.

Seuraa Sijoittaja.fi:n salkkua Sharevillessä!

Toukokuussa Laatusalkku tuotti +7,4 %, kun vertailuindeksi tuotti +7,2 %. Vuoden alusta Laatuosakesalkku on tuottanut -8,3 % ja OMX Helsinki Cap -3,9 %. Tuottoero johtuu salkun korkeasta käteispainosta huhti-toukokuussa. Vuonna 2019 Laatuosakesalkun tuotto oli 29,1 %. OMX Helsinki Cap tuotti 20,4 %.

Passiivinen Kulupihtari -salkku kipusi markkinan mukana

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkku – 50 % osakkeet, 50 % korot

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme tuotti toukokuussa 1,1 % ja lähinnä vastaavat vertailurahastot 2,1 %. Toukokuussa heikoiten tuotti mallisalkusta löytyvä Kiina-ETF. Kiina-ETF laski toukokuussa 3,6 %. Yhdysvaltoihin, Japaniin ja Eurooppaan sijoittavat osake-ETF:t nousivat samaan aikaan 2,0-6,4 %.

Vuoden alusta Passiivinen Kulupihtari on tuottanut -5,8 % ja vertailurahastot -5,3 %. Vuonna 2019 Passiivinen kulupihtari tuotti erinomaiset 19,1 %. Vertailurahastot tuottivat 16,3 %. Passiivinen Kulupihtarin tuotto oli siis lähellä OMX Helsinki Cap -indeksiä (+20,4 %) huomattavasti alemmalla riskillä. Kulupihtarissa 50 % varoista on sijoitettuna osakkeisiin ja 50 % korkoihin. Mallisalkun volatiliteetti on ollut noin puolet OMX Helsinki Cap -indeksin volatiliteetista.

Pitkässä juoksussa mallisalkkumme on voittanut tasaisesti Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostetun salkun. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkkumme eduksi noin 40 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain noin 0,2 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

Strategiamestari – laajasti hajauttava strategia-ETF-salkku

Strategiamestari -mallisalkku – Laaja hajautus omaisuusluokkiin

Laajasti eri omaisuusluokkiin hajauttava Strategiamestari-mallisalkku nousi toukokuussa 1,9 % vertailurahastojen tuottaessa 2,1 % ja vertailuindeksin tuottaessa 2,3 %. Toukokuussa parhaiten tuottivat puhtaaseen energiaan, robotiikkaan ja automaatioon sekä raaka-aineisiin sijoittavat ETF:t. Heikoimmat tuotot olivat valtionlaina-ETF:ssä ja kiinteistösijoituksissa.

Vuoden alusta Strategiamestari on tuottanut -6,6 % ja vertailuindeksi -5,7 %. Vuonna 2019 Strategiamestari tuotti +19,8 % ja vertailuindeksi +20,3 %

Katso mallisalkkujen sisältö!

Tarjolla on laajasti hajauttavia ETF-salkkuja sekä kaksi kotimaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakesalkkua. Korkeamman riskin tuottohakuinen Suomi Fundamentti ja matalariskisempi Suomi Laatuosake. Kaikki mallisalkut kätevästi yhdeltä sivulta.

KATSO MALLISALKKUMME!

Vaihtoehtoiset sijoitussalkut

Nykyisessä äärimatalan koron markkinaympäristössä suosimme vaihtoehtoisia korkotuoton lähteitä listatun korkomarkkinan sijaan. Tätä varten seurannassamme on Sijoittaja Corporate Financen yrityslainasalkku, vertaislainoihin sijoittava Fellow Finance -salkku ja kiinteistövakuudellisiin yrityslainoihin sijoittava EstateGuru -salkku.

SijoittajaPRO Corporate Finance -yrityslainasalkku 1.1.2017 – 18.5.2020

SijoittajaPRO Corporate Financen sijoittajat ovat sijoittaneet 47 rahoituskierrokselle. Alla olevassa taulukossa on salkun tilanne oletuksella, että jokaiseen kierrokseen olisi osallistunut 10 000 euron sijoituksella. Jokainen sijoittaja määrittää itse oman sijoitettavan summan, joka voi olla esimerkin summaa pienempi tai suurempi.

Sijoittajan tuotto muodostuu yrityslainojen korkotuotoista. Lainasalkun keskikorko on tällä hetkellä 9,89 %.

Haluatko lisätietoa yrityslainakohteista?

Fellow Finance -salkku

Nykyiseen markkinatilanteeseen sopivat erinomaisesti vaihtoehtoiset sijoituskohteet. Tällainen on vertaislainoihin sijoittavat Fellow Finance -salkkumme.

Fellow Finance -salkku on oikealla rahalla (30 000 euroa) perustamamme vertaislainoihin sijoittava salkku, joka on tuottanut noin 7,9 % vuotuistettuna tuottona. Salkun kehitystä voi seurata täältä. Fellow Finance -salkku on tuottanut tasaista tuloa ja sopii tähän markkinatilanteeseen erinomaisesti tuottavana ja riskiä hajauttavana vaihtoehtona.

Lisätuottoa Fellow Finance-sijoittajalle!

EstateGuru-salkku

Kiinteistövakuudellisten yrityslainojen mallisalkku on toteutettu oikealla rahalla (10 000 euroa) EstateGuru-palvelussa. Ensimmäiset sijoitukset salkkuun on tehty vuonna 2019 lokakuun loppupuolella.

EstateGuru-lainoissa on aina vakuutena kiinteistö, joka antaa sijoitukselle turvaa yksittäisten yritysten maksuhäiriötilanteissa ja laskumarkkinoilla. EstateGuru-salkun keskikorko on tällä hetkellä noin 10,7 %, eikä salkussa tai EstateGuru-palvelun historiassa ole toistaiseksi toteutunut luottotappioita.

Aloita sijoittaminen Estateguruun tästä!
SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy