New call-to-action

Nokian toimitusjohtaja vaihtuu – pestiin Fortumin Pekka Lundmark

Nokia ilmoitti toimitusjohtajavaihdoksesta. Pitkän tauon jälkeen johtaja on suomalainen. Fortumin Pekka Lundmark.

Julkaistu: 02.03.2020 Kirjoittaja:

Nokia osakkeet

Rajeev Suri saa väistyä

Kirjoitimme lokakuun tuloksen jälkeen, että Nokian toimitusjohtaja Rajeev Surin lähtölaskenta on alkanut. Nyt reilu neljä kuukautta myöhemmin Nokia ilmoitti, että Rajeev Suri jättää tehtävänsä ja tilalle astuu Fortumin Pekka Lundmark. Lundmark aloittaa uudessa tehtävässään arviolta 1.9.2020.

”Olen tyytyväinen, että Pekka on sopinut tulevansa Nokialle hetkellä, jossa Alcatel-Lucentin hankinta on takanamme ja 5G:n maailma edessämme”, sanoi Risto Siilasmaa, Nokian hallituksen puheenjohtaja. ”Hänellä on vankkaa kokemusta johtotehtävistä ja omistaja-arvon luomisesta isoissa B2B-yrityksissä, laaja-alaista kokemusta televiestintäverkoista, teollisuuden digitalisaatiosta sekä tärkeistä markkinoista, kuten Yhdysvalloista ja Kiinasta. Johtajana hänen painopisteenään ovat olleet strategian selkeyttäminen, operatiivisen toiminnan parantaminen sekä vahvan taloudellisen tuloksen luominen.”

”Minulla on kunnia saada mahdollisuus johtaa Nokiaa, ainutlaatuista yritystä, jossa on paljon potentiaalia ja lahjakkaita ihmisiä”, sanoi Lundmark. ”Voimme yhdessä luoda lisäarvoa osakkeenomistajille toteuttamalla Nokian tehtävää kehittää teknologiaa, joka yhdistää koko maailman. Olen vakuuttunut siitä, että yritys on asemoitu hyvin 5G-aikakaudelle, ja tavoitteenani on varmistaa, että lunastamme lupaukset asiakkaille, työntekijöille, osakkeenomistajille ja muille sidosryhmille. Vahvat arvot, johtavat innovaatiot ja vankkumaton sitoumus asiakkaita kohtaan ovat aina olleet keskeisiä Nokialle ja haluan jatkossa keskittyä näihin tekijöihin entistä enemmän.”

Nokia kertoi, että Suri oli ilmoittanut aiemmin harkitsevansa jättäytymistä toimitusjohtajan tehtävistä. Suri oli tiedotteen mukaan ollut aktiivisesti mukana seuraajavalinnassa.

Lundmark toimi ennen Fortumin toimitusjohtajan tehtävää Konecranesin toimitusjohtajana. Hän on profiloitunut etenkin yrityskauppajohtajana.

Nokian osakkeen viiden vuoden kokonaistuotto on -39 %. Fortumin osakkeen viiden vuoden kokonaistuotto on 45 %. Ennakoimme, että markkina ottaa uutisen Nokian osalta vastaan positiivisesti, sillä muutosta on odotettu Nokian viime vuosien heikon suorittamisen vuoksi. Todellisia muutoksia Nokiassa nähdään kuitenkin vasta 2020 loppuvuonna Lundmarkin aloittaessa syyskuun alussa.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy