Mallisalkkujemme vuoden 2019 tuotot

mallisalkku

Vuonna 2019 malli- ja live-salkkumme tuottivat erinomaisesti. Parhaiten tuottivat korkeamman riskin salkut.

Julkaistu: 07.01.2020 Kirjoittaja:

ETF mallisalkut osakkeet sijoitusideat

Suomi Fundamentti tuotti vuonna 2019 erinomaisesti

Suomi Fundamentti -mallisalkku – Suomalainen osakemallisalkku

Suomi Fundamentti tuotti vuonna 2019 peräti 37,9 % ja OMX Helsinki Cap -indeksi 20,4 %. Vuosi 2019 oli siten erittäin vahva heikon vuoden 2018 jälkeen. Päivitimme onnistuneesti Suomi Fundamentin strategiaa 2018 lopussa. Tällä hetkellä Suomi Fundamentin kolme suurinta osaketta ovat: Citycon, Nokian Renkaat ja Aspo.

Suomi Laatuosake -salkku tuotti 29 %

Suomi Laatuosake on oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Salkkua voi seurata livenä myös Sharevillessä.

Seuraa Sijoittaja.fi:n salkkua Sharevillessä!

Laatuosakkeet tuottivat 29,1 % OMX Helsinki Cap -indeksin tuottaessa 20,4 %. Laatuosakesalkku tuotto jäi odotetusti riskisemmälle Suomi Fundamentille, mutta 8,7 %-yksikköä indeksiä parempi tuotto on hyvä suoritus.

Passiivinen Kulupihtari -salkulla vahva vuosi 2019

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkku – 50 % osakkeet, 50 % korot

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme tuotti vuonna 2019 erinomaisesti 19,0 %. Suomen suosituimmat yhdistelmärahastot, jotka ovat mallisalkun vertailurahastoja, tuottivat 16,6 %. Passiivinen Kulupihtarin tuotto oli siis lähes sama kuin OMX Helsinki Cap -indeksin (20,4) huomattavasti alemmalla riskillä. Kulupihtarissa 50 % varoista on sijoitettuna osakkeisiin ja 50 % korkoihin. Mallisalkun volatiliteetti on ollut noin puolet OMX Helsinki Cap -indeksin volatiliteetista.

Pitkässä juoksussa mallisalkkumme on voittanut tasaisesti Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostetun salkun. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkkumme eduksi 44 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain noin 0,2 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

Strategiamestari – laajasti hajauttava strategia-ETF-salkku

Strategiamestari -mallisalkku – Laaja hajautus omaisuusluokkiin

Laajasti eri omaisuusluokkiin hajauttava Strategiamestari-mallisalkku tuotti strategiansa mukaisesti vuonna 2019 hieman Passiivinen Kulupihtari -salkua enemmän +19,8 %. Vastaavan riskin vertailurahastot tuottivat 16,6 %. Osakepainotteinen vertailuindeksi tuotti vielä Strategiamestariakin enemmän 20,4 %.

Katso mallisalkkujen sisältö!

Tarjolla on laajasti hajauttavia ETF-salkkuja sekä kaksi kotimaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakesalkkua. Korkeamman riskin tuottohakuinen Suomi Fundamentti ja matalariskisempi Suomi Laatuosake. Kaikki mallisalkut kätevästi yhdeltä sivulta.

KATSO MALLISALKKUMME!

Vaihtoehtoiset sijoitussalkut

Nykyisessä matalan koron markkinaympäristössä suosimme vaihtoehtoisia korkotuoton lähteitä listatun korkomarkkinan sijaan. Tätä varten seurannassamme on Sijoittaja Corporate Financen yrityslainasalkku ja Fellow Finance -salkku.

Sijoittaja Corporate Finance -yrityslainasalkku 1.1.2017 – 16.12.2019

Sijoittaja Corporate Financen sijoittajat ovat sijoittaneet 40 rahoituskierrokselle. Alla olevassa taulukossa on salkun tilanne oletuksella, että jokaiseen kierrokseen olisi osallistunut 10 000 euron sijoituksella. Jokainen sijoittaja määrittää itse oman sijoitettavan summan, joka voi olla esimerkin summaa pienempi tai suurempi.

Sijoittajan tuotto muodostuu yrityslainojen korkotuotoista. Lainsalkun keskikorko on tällä hetkellä 9,6 %.

Haluatko lisätietoa yrityslainakohteista?

Fellow Finance -salkku

Nykyiseen markkinatilanteeseen sopivat erinomaisesti vaihtoehtoiset sijoituskohteet. Tällainen on vertaislainoihin sijoittavat Fellow Finance -salkkumme.

Se on oikealla rahalla (30 000 euroa) perustamamme vertaislainoihin sijoittava salkku on tuottanut noin 8,3 % vuotuistettuna tuottona. Salkun kehitystä voi seurata täältä. Fellow Finance -salkku on tuottanut tasaista tuloa ja sopii tähän markkinatilanteeseen erinomaisesti tuottavana ja riskiä hajauttavana vaihtoehtona.

Lisätuottoa Fellow Finance sijoituksista!
SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy