Suomi-osakkeiden TOP 10 -lista

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP 10-listalla tapahtui muutoksia kahden yhtiön osalta. Parhaat pisteet saaneiden osakkeiden tuotto oli lievästi positiivinen.

suomi-osakkeet TOP 10 TOP 5

Kehitys edellisestä päivityksestä

Tuotot edellisestä päivityksestä (per 15.9.) olivat hieman indeksejä paremmat (päivitysväli kaksi viikkoa) ja kumulatiivinen tuottoero indekseihin kasvoi TOP 10 -osakkeilla noin viiteen prosenttiin huhtikuun alusta  (ks. taulukko alta). Syyskuun lopun tuotot olivat TOP 10 -osakkeissa +0,7 % ja TOP 5 -osakkeissa +0,3 %. TOP 5 -tuottoa painoi Spondan heikko menestys. Myös Technopolis (-2,0 %) ja HKScan (-2,6 %) jäivät pakkaselle. Muiden TOP 10 -osakkeiden tuotto oli positiivinen: kärjessä loistivat Nordea (+5,8 %), Elisa (+2,7 %) ja Aspo (+2,5 %).

Alla on esitetty Suomi-listan edellisten TOP 10 -osakkeiden menestys kokonaistuotolla mitattuna päättyneellä tarkasteluperiodilla (Osake, pisteet edellisessä päivityksessä, kokonaistuotto päätöskurssein) 15.9.-30.9.2014:

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun Pisteet edell. Tuotto edell.
Sija TOP-osakkeet edellisessä päivityksessä päivityksessä päivityksestä
1 Aktia 73 1,2 %
2 QPR Software 71 1,0 %
3 Exel Composites 70 1,2 %
4 Sponda 70 -4,8 %
5 Elisa 67 2,7 %
6 Technopolis 66 -2,0 %
7 HKScan 66 -2,6 %
8 TeliaSonera 65 2,0 %
9 Nordea 64 5,8 %
10 Aspo 64 2,5 %
TOP 5 -osakkeiden keskiarvotuotto 0,3 %
TOP 10 -osakkeiden keskiarvotuotto 0,7 %
OMX Helsinki Cap-indeksi 0,3 %
HEX25-indeksi 0,1 %

 

Poimintoja uudelta TOP 10-listalta

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP 10-listalla tapahtui jonkun verran muutoksia. Fortum nousi pitkästä aikaan takaisin listalle. Myös Vieremän jätti Ponsse nousi kärkikymmenikköön. TOP 10-listalta tippuivat Aspo ja hyvässä kurssinousussa syyskuun lopussa liitänyt Nordea.

Toisella kvartaalilla Ponssen metsäkoneiden kysyntä oli erittäin hyvällä tasolla. Tilauskanta nousi kaikkien aikojen huippuunsa ja saadut tilaukset olivat yhtiön historian toiseksi korkeimmalla tasolla. Markkina-alueista Venäjä oli edelleen hyvällä tasolla. Kansainvälinen poliittinen tilanne on huolestuttava, mutta toistaiseksi epävakaa tilanne ei ole vaikuttanut metsäkonemarkkinaan oleellisesti. Markkina-alueista ainostaan Ruotsi oli alhaisella tasolla. Vahvan tilauskannan ansiosta Ponsse on suunnitellut tehtaan kapasiteetin nostoa.

Toisella kvartaalilla Fortumin sähkön myyntihinta laski. Vesivoiman tuotanto ja tehostamistoimet vaikuttivat tulokseen positiivisesti. Suomen hallitus päätti olla asettamatta windfall-veroa, josta Fortum oli tyytyväinen. Venäjän liiketoiminnan tulostavoite ruplissa on ennallaan. Alhainen ruplan valuuttakurssi vaikuttaa siten, että euromääräinen Venäjän toimintojen liikevoitto ei yllä nykykurssilla 500 M€:n tavoitteeseen.

Tuloskausi Suomessa on päättynyt ja koontitaulukkoa pääsee katsomaan täältä (vain jäsenille).

Suomi Fundamentti-mallisalkun sisällön päivitämme tämän päivän aikana. Mallisalkkua pääset katsomaan täältä (edellyttää kk-jäsenyyttä). Katso tästä TOP-listan edellinen päivitys.

Alla olevasta taulukosta näet, kuinka Suomi-osaketyökalun Top 5- ja Top 10-salkut ovat kehittyneet seurannan aikana:

20140930-tuottoero-suomi-työkalu

 

 

Tuotot Top-salkuille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Kumulatiivinen tuottoero on taulukossa laskettu yksinkertaisesti summaamalla päivityshetken tuottoerot yhteen. Taulukon päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.

Kuvaote Suomalaisten yhtiöiden valintatyökalusta:   suomi-työkalu010614SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy