Katsaus Fellow Finance -vertaislainasalkkuumme

mallisalkku

Seuraa Sijoittaja.fi:n mallisalkkua Fellow Financessa. Salkkumme 8,5 % vuotuinen tuotto on ollut keskimääräistä parempaa. Sijoittaja.fi:n jäsenet ovat oikeutettuja lisätuottoon Fellow Finance -palvelussa, lue ohjeet artikkelin lopusta!

Fellow Finance vertaislainaus

Fellow Finance -mallisalkkumme on perustettu 5.5.2015. Mallisalkku on toteutettu oikealla rahalla ja alkupääomaa on salkkuun sijoitettu 30 000 euroa. Vertaislainaus tuo tehokasta hajautushyötyä perinteisiin osake- ja korkosijoituksiin nähden. Katsotaan nyt, miten salkulla on mennyt.

Salkku on ollut toiminnassa jo yli neljä vuotta. Salkun alkuperäinen sijoitettu pääoma 30.000 euroa on kasvanut yli 44.027 euroon. Tällä hetkellä salkku on sijoitettuna 1.594 eri lainaan, joiden keskimääräinen korkotaso on 13,47 %.

Kuva 1. Yhteenveto sijoituksista.

Fellow Financen oman tuotonlaskennan mukaan salkun vuotuinen tuotto on ollut 8,5 %. Tuotonlaskennan luku ottaa huomioon saadut korot, realisoituneet luottotappiot ja nykyisen lainapääoman vähennettynä maksuviiveellisten lainojen luottotappiovarauksella.

Kuvassa 2 on esitetty salkun euromääräiset saadut korot, realisoituneet luottotappiot ja toteutunut tuotto. Hyvin hajautettu salkku on tuottanut hyvin tasaista korkotuloa, eikä suuria muutoksia luottotappioiden euromäärissä ole päässyt tapahtumaan.

Kuva 2. Tuotot ja luottotappiot euromääräisesti.

Salkku koostuu suomalaisista kulutusluotoista, joista maksukelvottomat voidaan myydä eteenpäin perintäyhtiölle 53 %:lla niiden avoimen pääoman määrästä. Fellow Finance lähettää säännöllisesti lainoja perintäyhtiön käsiteltäväksi, mutta korvausta maksukelvottomasta lainasta voi joutua odottamaan tovin. Varsinaiset luottotappiot ovat verovähennyskelpoisia.

Muiden sijoittajien salkut

Fellow Financessa on tilastotiedon osio, mistä näkee kätevästi informaatiota Fellow Financen koko historian ajalta. Yksi hyvä kuvaaja on sijoittajien vuotuisten tuottojen jakauma. Verrattuna muihin sijoittajiin, salkkumme 8,5 % vuotuinen tuotto on ollut keskimääräistä parempaa.

Kuva 3. Sijoittajien saamat tuotot.

Fellow Financen lainasijoittajat voivat sijoittaa 1.9. voimaan tulleen lainsäädännön myötä kuluttajalainoihin enintään 18 % korolla. Tämä korkokatto näkyy alla olevassa kuvassa vaikuttavan käytännössä ainoastaan korkeimman riskin Luottoluokka 1 -lainoihin. Näissä korkotaso on tullut kuitenkin vain muutaman prosenttiyksikön alaspäin. Mielenkiintoisesti muiden luottoluokkien korkotasoissa näkyy voimakas nousupiikki. Esimerkiksi Luottoluokan 4 lainojen korkotaso on noussut 2,5 %-yksikköä kuukauden aikana.

Kuva 4. Korkotasojen kehitys.

Tutustu Fellow Finance -mallisalkkuumme.

SIJOITTAJA.FI:N JÄSENILLE LISÄTUOTTO FELLOW FINANCESSA

 • Platinum-jäsenet saavat jäsenetuna 1,0 %:n ja
 • Sijoittaja.fi -jäsenet saavat 0,5 %:n lisätuoton Fellow Financen kautta sijoitettujen uusien lainojen määrästä
 • Myös Fellow Financen nykyiset asiakkaat saavat saman edun uusiin sijoituksiin liittymällä Sijoittaja.fi:n jäseneksi.
 • Etu tilitetään kvartaalin päättymistä seuraavan kuukauden aikana automaattisesti jäsenen Fellow Finance -asiakasvaratilille

LUNASTA JÄSENETU

 1. Jäsenemme saavat edun käyttöönsä lähettämällä meille sähköpostia otsikolla ”Jäsenetu Fellow Finance -palveluun” sähköpostiosoitteeseen fellow@sijoittaja.fi.
 1. Ilmoita myös sähköpostiosoitteesi, jolla olet rekisteröitynyt jäseneksemme ja Fellow Financen palveluun.

Seuraa Sijoittaja.fi:n Fellow Finance -vertaislainasalkkua!SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy