Osallistu osakeantiin!

Katsaus Fellow Finance -vertaislainasalkkuumme

Seuraa Sijoittaja.fi:n mallisalkkua Fellow Financessa. Salkkumme 7,7 % vuotuinen tuotto on ollut keskimääräistä parempaa. Sijoittaja.fi:n jäsenet ovat oikeutettuja lisätuottoon Fellow Finance -palvelussa, lue ohjeet artikkelin lopusta!

Julkaistu: 20.10.2020 Kirjoittaja:

Fellow Finance sijoittaminen sijoitusideat vertaislainaus

Salkku livenä jo viisi vuotta

Fellow Finance -mallisalkkumme on perustettu 5.5.2015. Mallisalkku on toteutettu oikealla rahalla ja alkupääomaa on salkkuun sijoitettu 30 000 euroa. Vertaislainaus tuo tehokasta hajautushyötyä perinteisiin osake- ja korkosijoituksiin nähden. Katsotaan nyt, miten salkulla on mennyt.

Salkku on ollut toiminnassa jo yli viisi vuotta. Salkun alkuperäinen sijoitettu pääoma 30.000 euroa on kasvanut yli 46.852 euroon. Tällä hetkellä salkku on sijoitettuna 1.645 eri lainaan, joiden keskimääräinen korkotaso on 13,62 %.

Kuva 1. Yhteenveto sijoituksista.

Fellow Financen oman tuotonlaskennan mukaan salkun vuotuinen tuotto on ollut 7,7 %. Tuotonlaskennan luku ottaa huomioon saadut korot, realisoituneet luottotappiot ja nykyisen lainapääoman vähennettynä maksuviiveellisten lainojen luottotappiovarauksella.

Kuvassa 2 on esitetty salkun euromääräiset saadut korot, realisoituneet luottotappiot ja toteutunut tuotto. Hyvin hajautettu salkku on tuottanut hyvin tasaista korkotuloa, eikä suuria muutoksia luottotappioiden euromäärissä ole päässyt tapahtumaan. Luottotappiot ovat verovähennyskelpoisia.

Kuva 2. Tuotot ja luottotappiot euromääräisesti.

Muiden sijoittajien salkut

Fellow Financessa on tilastoosio, mistä näkee kätevästi informaatiota Fellow Financen koko historian ajalta. Yksi hyvä kuvaaja on sijoittajien vuotuisten tuottojen jakauma. Verrattuna muihin sijoittajiin, salkkumme 7,7 % vuotuinen tuotto on ollut keskimääräistä parempaa.

Kuva 3. Sijoittajien saamat tuotot.

Korkokaton vaikutus rajattu

Heinäkuun alussa tuli voimaan vuoden loppuun kestävä väliaikainen 10 % korkokatto uusiin suomalaisiin kuluttajalainoihin. Fellow Financen lainasijoittajat voivat kuitenkin sijoittaa tätä korkeammalla korolla. Fellow Finance maksaa koron korkokaton ylittävältä osalta vuoden loppuun asti. 

Kuva 4. Korkotasojen kehitys.

Tutustu Fellow Finance -mallisalkkuumme.Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy