ETF-mallisalkuissamme korot vahvassa nousussa elokuussa

Elokuu oli vaikeaa aikaa osakemarkkinoilla. Elokuussa parhaiten menestyivät kehittyneiden valtioiden valtiolainat ja kulta.

Sami Väänänen
Sami Väänänen

Elokuu oli vaikeaa aikaa osakemarkkinoilla. Elokuussa parhaiten menestyivät kehittyneiden valtioiden valtiolainat ja kulta.

Markkinatilanteeseen soveltuva salkku

Elokuussa sijoittajat olivat hermostuneessa tilassa johtuen ensisijaisesti käänteistä kauppasodassa. Osakemarkkinat olivat suurelta osin laskussa sijoittajien hakiessa turvasatamaa korkosijoituksista ja kullasta. Suurimpia laskijoita mallisalkuissamme olivat kehittyvien markkinoiden osakkeet ja megatrendeistä hyötyvät osakkeet. Suurimpia nousijoita olivat kulta ja kehittyneiden valtioiden valtio- ja yrityslainat.

Pelkästään osakkeista muodostettu salkku voi nykytilanteessa olla liian riskinen. Mallisalkuistamme laajasti hajauttavat vaihtoehdot ovat ETF-mallisalkut: Strategiamestari ja Passiivinen Kulupihtari.

Lue tuore sijoitusnäkemyksemme Markkinakatsaus: mistä tuottoa? -analyysista. Katso kaikki mallisalkkumme yhdestä paikasta.

Tutustu mallisalkkuihin!

Suomi Fundamentti tuottanut pitkässä juoksussa erinomaisesti – salkkuvaihtoehdoista riskisin

Suomi Fundamentti -mallisalkku – Suomalainen osakemallisalkku

Suomi Fundamentti laski elokuussa 2,5 % ja OMX Helsinki Cap -indeksi laski 1,8 %. Vuoden alusta Suomi Fundamentti on tuottanut 15,2 % ja vertailuindeksi 9,7 %.

Pitkässä juoksussa Suomi Fundamentti on pystynyt vakuuttavaan tuottoon, mutta riski on ETF-salkkuja korkeampi. Suomalaisista osakkeista pitävälle Mallisalkut-osiosta löytyy myös Suomi Laatuosake, joka on selvästi Suomi Fundamenttiä matalariskisempi. Sen tuotto vuoden alusta on 12,3 %.

Passiivinen Kulupihtari – edullinen ETF-salkku

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkku – 50 % osakkeet, 50 % korot

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme jäi elokuussa nollille, mutta heikommin meni vertailurahastoilla, jotka laskivat 0,8 %. Vuoden alusta Passiivinen Kulupihtari on tuottanut 13,9 % ja vertailurahastot 10,8 %.

Pitkässä juoksussa mallisalkkumme on voittanut tasaisesti Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostetun salkun. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkkumme eduksi reilusti yli 40 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain noin 0,2 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

Parhaiten ja heikoiten tuottaneet sijoituskohteet

Elokuussa parhaiten mallisalkussa tuottivat kehittyneiden valtioiden valtionlainat 4,2 %. Myös euroalueen pitkät valtionlainat tuottivat erinomaisesti 2,0 %.

Heikoiten Passiivinen Kulupihtari salkussa tuottivat kehittyvien markkinoiden osakkeet -4,4 %, USA:laiset osakkeet -1,6 % ja eurooppalaiset osakkeet 1,1 %.

Kaikki mallisalkun sijoitukset on tehty ETF:illä. Katso mallisalkun kulutehokkaat ETF:t Mallisalkut-osiosta.

Strategiamestari – laajasti hajauttava strategia-ETF-salkku

Strategiamestari -mallisalkku – Laaja hajautus omaisuusluokkiin

Laajasti eri omaisuusluokkiin hajauttava Strategiamestari-mallisalkku laski elokuussa 0,3 %, maailman osakkeista ja korkoindekseistä muodostettu vertailuindeksi laski 0,1 % ja vastaavan riskin vertailurahastot 0,8 %. Vuoden alusta Strategiamestari on tuottanut 13,6 %,vertailuindeksi 14,6 % ja vertailurahastot 10,8 %.

Parhaiten ja heikoiten tuottaneet sijoituskohteet

Elokuussa parhaiten mallisalkussa tuotti kulta 8,1 %. Myös kehittyvien markkinoiden dollarimääräiset valtionlainat +3,2% ja korkean luottoluokituksen yrityslainat +2,8 % tuottivat hyvin.

Heikoiten Strategiamestari-salkussa tuottivat ikääntymisen megatrendistä hyötyviin osakkeisiin sijoittava ETF -5,1 %. Myös raaka-aineet tuottivat heikosti -3,8 %.

Kaikki mallisalkun sijoitukset on tehty ETF:illä. Katso mallisalkun strategia-ETF:t eri omaisuusluokkiin Mallisalkut-osiosta.

Korkotuoton Metsästäjä

Korkotuoton Metsästäjä -mallisalkku – 4 %:n tuottoa tavoitteleva korkosalkku

Korkotuoton Metsästäjä nousi elokuussa 0,4 % ja vertailuindeksi nousi 1,2 %. Vuoden alusta Korkotuoton Metsästäjä on noussut 7,7 % ja vertailuindeksi 9,0 % Korkosalkkumme tavoittelee n. 4 %:n vuotuista tuottoa kaikissa markkinatilanteissa.

Korkotuoton Metsästäjässä yrityslainoihin sijoittavat ETF:t olivat parhaimmassa vedossa.

Kaikkien mallisalkkujen ja vertailuindeksien tuottojen laskemisessa on käytetty kokonaistuottoindeksejä.

Katso mallisalkkujen sisältö!

Tarjolla on kolme laajasti hajauttavaa ETF-salkkua sekä kaksi kotimaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakesalkkua. Korkeamman riskin tuottohakuinen Suomi Fundamentti ja matalariskisempi Suomi Laatuosake. Kaikki mallisalkut kätevästi yhdeltä sivulta.

KATSO MALLISALKKUMME!

Fellow Finance -salkku

Vertaislainasalkku – Oikealla rahalla toteutettu Fellow Finance -vertaislainasalkku

Nykyiseen markkinatilanteeseen sopivat erinomaisesti vaihtoehtoiset sijoituskohteet. Tällainen on vertaislainoihin sijoittavat Fellow Finance -salkkumme.

Se on oikealla rahalla (30 000 euroa) perustamamme vertaislainoihin sijoittava salkku on tuottanut noin 8,4 % vuotuistettuna tuottona. Salkun kehitystä voi seurata täältä. Fellow Finance -salkku on tuottanut tasaista tuloa ja sopii tähän markkinatilanteeseen erinomaisesti tuottavana ja riskiä hajauttavana vaihtoehtona.

Lisätuottoa Fellow Finance sijoituksista!

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Uusia tekoälymalleja ja käyttökohteita
Haastattelussa WellO2 Oy:n johto – suomalainen terveysteknologian yritys tähtää kansainväliseen kasvuun
Sijoittaja.fi:n Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkun sisältö ja tuotto
New call-to-action
Sijoittajan valinnat