Tulospäivän kooste sijoittajan näkökulmasta: sijoittajat pettyivät Lehto Groupiin ja innostuivat Nokian Renkaista

Tuloskausi alkaa olla loppumetreillä. Lehto Group laski ohjausta. Nokian Renkaissa sijoittajien katseet ovat vuodessa 2020. Kasvu houkuttelee nykyisessä markkinaympäristössä, mikä sai Nokian Renkaiden kurssin nousuun.

Julkaistu: 07.08.2019 Kirjoittaja:

osakkeet tulokset

Lehto Group laski ohjausta

Lehto Group laski jälleen tulosohjausta, joka sai osakekurssin 18 %:n laskuun. Liikevaihtonäkymää heikentää viiveet toimitilahankkeiden käynnistymisessä. Liiketulosnäkymän heikentymisen keskeisin syy on merkittävästi ennakoitua suuremmat tappiot peruskorjaushankkeista. Liikevoittonäkymää heikentää myös yksittäiset tappiolliset projektit Hyvinvointitilat- ja Toimitilat-palvelualueilla sekä asuntojen myyntihintojen lievä aleneminen.

Kannattavuusongelmat ovat olleet Lehdolle selvästi odotettua suuremmat. Tilinpäätöksen yhteydessä Lehto arvioi liikevoiton olevan noin 5 – 7 % liikevaihdosta ja Q1:n yhteydessä 2-6 % liikevaihdosta. Markkina ei ole luottanut Lehdon ohjaukseen. Osake on toukokuusta lähtien hinnoiteltu siten, että tulos romahtaa. Markkina oli oikeassa. Lehto arvioi nyt, että vuoden 2019 liiketulos tulee jäämään negatiiviseksi voimakkaasti tappiollisen ensimmäisen vuosipuoliskon takia.

Toimitusjohtaja Hannu Lehto odottaa toiselle vuosipuoliskolle selvää tuloskäännettä, kun pitkään kestäneet tappiolliset hankkeet saadaan päätökseen

Nokian Renkaissa katseet vuodessa 2020

Nokian Renkaat antoi tulosvaroituksen kesäkuussa, joten vertailukautta heikompi tulos oli odotettavissa. Tulos oli Q2/2017 tasolla. Sijoittajien katseet alkavat olla vuodessa 2020, josta voidaan odottaa kasvua mm. yhtiön investointien vuoksi. Yhdysvaltojen-tehtaalla on valmistettu ensimmäinen koerengas uudessa tehtaassa kesällä. Kaupallisen tuotannon on määrä alkaa vuoden 2020 alussa.

Q2:lla Nokian Renkaiden liikevaihto oli 419,1 M€ (analyytikoiden ennuste 418,5 M€) ja liikevoitto 94,1 M€ (ennuste 95,2 M€). Henkilöautonrenkaiden myyntivolyymien pieneneminen pääosin Keski-Euroopassa vaikutti negatiivisesti liikevoittoon, joka laski vertailukaudesta. Tulokseen vaikuttivat myös valuutat sekä korkeammat materiaali- ja tuotantokustannukset. Katsauskaudella Euroopan auto- ja rengasmarkkinan kehitys jatkui heikkona. Kilpailuympäristö Keski-Euroopan jälkirengasmarkkinalla on tiukka, sillä OE-segmentin heikko kehitys on lisännyt renkaiden tarjontaa markkinoilla. Yhtiön johto odottaa, että lyhyen aikavälin heikkous jatkuu myyntivolyymeissa Keski-Euroopassa loppuvuoden ajan. Jonkin verran epävarmuutta liittyy myös Venäjän markkinaan. Vuonna 2019 liikevaihdon vertailukelpoisilla valuutoilla odotetaan kasvavan hieman ja liikevoiton laskevan vuodesta 2018.

Seuraa tuloskautta

Seuraa suomalaisten osakkeiden tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä. Tulosseurantataulukosta saat nopean käsityksen, missä suomalaisten osakkeiden tuloskaudella mennään. Näet mitkä osakkeet ylittivät odotukset, ja milloin loput tulokset julkistetaan.

 • Osavuosikalenteri
 • Liikevaihto- ja liiketulosennusteet
 • Toteutuneet liikevaihdot, tulokset ja yhtiön suoritus

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat kaiken hyödyn irti tuloskausisisällöstä.

Seuraa tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä!

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy