Nokian Renkaat Osaketyökalun kärkikolmikkoon

Parhaat osinko-osakkeet Suomesta

Nokian Renkaat nousi Osaketyökalumme kärkikolmikkoon. Kaksi muuta TOP 3 -osaketta ovat rahoitusalan sijoitusyhtiöitä. Katso työkalun kolmen kärki.

Julkaistu: 05.07.2019 Kirjoittaja:

osaketyökalu osakkeet sijoitusideat

TOP-osakkeiden tuotot

Olemme seuranneet Osaketyökalun parhaat pisteet saaneiden osakkeiden tuottokehitystä Osaketyökalun perustamisesta lähtien. Parhaat pisteet saaneet osakkeet ovat systemaattisesti voittaneet vertailuindeksit.

Osakkeet nousivat kesäkuun kahden viimeisen viikon aikana. Indeksi nousi 1,5 %. Osaketyökalun TOP-osakkeet kehittyivät seuraavasti:

 • TOP 5 -osakkeet -0,2 %
 • TOP 10 -osakkeet +0,3 %
 • TOP 15 -osakkeet +0,5 %
 • HEX 25 -indeksi +1,5 %

TOP-osakkeet

Osaketyökalussa on 114 kotimaista osaketta. Ne pisteytetään sijotustutkimuksessa löydettyjen faktoreiden perusteella: momentti, kokonaisriski, laatu, arvo, kasvu ja osinko. Kokonaispisteiden perusteella houkuttelevimmat osakkeet ovat: eQ, Nokian Renkaat ja Capman. Nokian Renkaat tuli uutena kärkikolmikkoon.

Alla on kuvakaappaus Arvostusluvut-välilehdeltä. Siitä voidaan havaita, että kaikkien kolmen osakkeen osinkotuotto on korkea. Capmanilla korkein: 7,1 %.

Capmanin Q1/2019 liikevaihto oli 9,3 M€ (ennuste 10,3 M€) ja liikevoitto 5,6 M€ (ennuste 5,7 M€). Palkkiotuottoihin perustuvan kannattavuuden vahva kasvu jatkui ja Capmanin omien rahastosijoitusten tuotto oli hyvällä tasolla. Vuoden ensimmäisen neljänneksen tulos ei sisältänyt merkittäviä voitonjako-osuustuottoja. CapManin tavoitteena on pitkän aikavälin tulosparannus.

Q1/2019 Nokian Renkaiden liikevaihto oli 343,7 M€ (analyytikoiden ennuste 344,3 M€) ja liikevoitto 53,9 M€ (ennuste 60,2 M€). Nokian Renkaat eteni hyvin Raskaissa Renkaissa ja Vianorissa. Henkilöautonrenkaiden sisäänmyynti Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa laski, mikä yhdessä Pohjois-Amerikan toimitusten aikataulutuksen kanssa vaikutti negatiivisesti Henkilöautonrenkaiden liikevaihtoon. Tämän kompensoi osittain aikaisemmat toimitukset Venäjällä. Liikevoitto laski johtuen erittäin kilpaillun Keski-Euroopan markkinan ja valuuttojen vuoksi. Nokian Renkaat sai maaliskuussa 2019 lopulliset päätökset vuosien 2007−2010 ja vuoden 2011 verokiistoissa. Tällä oli 149,6 M€ positiivinen vaikutus tilikauden tulokseen. Ohjaus ennallaan.

eQ:n ensimmäisen kvartaalin liikevaihto liikevaihto oli 11,6 M€ (ennuste 12,0 M€) ja liikevoitto 5,3 M€ (ennuste 6,0 M€). Konsernin nettoliikevaihto vuoden ensimmäisellä neljänneksellä oli 11,6 miljoonaa euroa ja liikevoitto 5,3 miljoonaa euroa. Molemmat kasvoivat 21% viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. eQ Varainhoidossa Kiinteistörahastojen ja Private Equity -varainhoidon tuotteiden kysyntä jatkui erittäin vahvana. Ohjaus ennallaan.  eQ odottaa Varainhoito -segmentin tuloksen kasvavan selvästi enemmän kuin vuonna 2018.

Osaketyökalut Sijoittaja.fi:n jäsenille

Osaketyökalut kuuluvat Sijoittaja.fi:n maksulliseen jäsenyyteen ja löytyvät Sijoittajan työkalut -osiosta:

Tutustu Sijoittaja.fi-jäsenyyteen

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy