Think Drinks osakenanti käynnissä

Yksi kuva kertoo, miksi sijoittajan pitäisi omistaa nyt osakkeita, eikä korkoja

Osakkeiden tulostuotto E/P on kasvanut. Vastaavasti joukkovelkakirjalainojen ja bondien korkotuotto (yield) on laskenut. Tästä syystä osakkeiden tuottopreemio suhteessa korkoihin on noussut, mikä on usein ennakoinut osakkeiden nousua.

Julkaistu: 27.06.2019 Kirjoittaja:

korot markkinaympäristö osakkeet

Osakkeiden ja korkojen arvostustasot

Osakkeiden arvostustasoa mitataan yleisimmin P/E-luvulla tai sen käänteisellä E/P-luvulla, josta käytetään nimitystä tulostuotto ja joka kertoo, montako prosenttia tulos on suhteessa osakkeen hintaan. Osakemarkkinoiden tulostuotto on myös yksinkertainen tuotto-odotus osakesijoittajan tuotolle. Maailman osakemarkkinoiden tulostuotto on noussut ja on 6,1 %.

Vastaavasti velkamarkkinoiden korkotuotto on laskenut ja on vain 1,4 %. Näin ollen osakemarkkinoiden tulostuoton ja korkotuoton erotus on 4,6 %. Erotuksesta käytetään nimitystä Fedin malli. Viimeksi erotus oli näin korkealla vuonna 2016 raaka-ainekriisin aikaan. Tämän kriisin ja kesäkuun 2016 Brexitin jälkeen osakemarkkinat nousivat lähes yhtäjaksoisesti puolitoista vuotta tammikuuhun 2018 asti.

Osakkeiden ja korkojen tuottoero kasvanut

Tuottoero on sijoittajille merkittävä siitä syystä, että se ohjaa sijoittajien varoja. Korkosijoituksiin on viime kuukausina ohjautunut varoja, mikä on nostanut velkakirjojen hintoja ja laskenut efektiivistä korkotuottoa. Korkotuotto on nyt niin matala, että korkosijoitukset eivät tarjoa sijoittajille juurikaan tuottoa, lähinnä turvaa osakemarkkinoiden mahdolliseen rytinään. Tuottoero osakkeiden ja korkojen välillä on kasvanut, mikä tekee osakkeista korkoja houkuttelevamman.

Syy tuottoeron kasvuun on, että sijoittajat ovat nyt pessimistisiä johtuen kauppasodasta ja talouskasvun hidastumisesta. Mikäli pessimistisyys väistyy, alkaa tuottohakuisuus ohjata sijoittajien päätöksentekoa. Tällöin sijoittajat pysähtyvät tarkastelemaan korkojen ja osakkeiden välistä tuottoeroa. Eron ollessa näinkin suuri osakkeiden hyväksi varoja aletaan allokoida suhteessa selvästi korkeamman tuotto-odotuksen osakesijoituksiin. Tämä nostaa osakkeiden hintoja.

Seuraa Markkinaympäristössä milloin riskinottohalukkuus palaa markkinoille

Seuraa Sijoittaja.fi:n Markkinaympäristöä. Kaikki olennainen markkinoista ja sijoittajan tärkeimmät indikaattorit. Markkinaympäristössä mukana mm. sijoittajien sentimentti, riski-indikaattorit ja osakkeiden tulostuoton ja korkotuoton erotus.

Siirry uudistettuun markkinaympäristöön tästä!Think Drinks osakenanti käynnissä


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Kempowerin First North yleisöanti käynnissä

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
TrialboxThink Drinks osakenanti käynnissä
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy