Tuloskausi käynnistynyt laimeasti – kurssireaktiot kertovat nousumarkkinan jatkumisesta

Parhaat osinko-osakkeet Suomesta

Tuloskausi Suomessa on alkanut laimeasti. Toden teolla tuloskausi pääsee käyntiin ensi viikolla. Markkinareaktiot ovat olleet positiivisia, mikä on hyvä signaali osakkeille.

Julkaistu: 18.04.2019 Kirjoittaja:

osakkeet tulokset

Tuloskausi

Ponsse, Revenio Group, Elisa, SSH ja Citycon ovat julkaisseet Q1-tuloksensa. Ainoastaan Citycon on ylittänyt analyytikkojen liiketulosennusteen. Kurssireaktiot ovat olleet laimeisiin suoritukseen nähden hyviä, mikä kertoo nousumarkkinan jatkumisesta.

Cityconin uusi johto on keskittynyt kulukuriin, joka on tuottanut tulosta. Johtoryhmän missiona on kiinteistöjen arvon maksimointi. Tämä luo omistaja-arvoa, jos johto strategiassaan onnistuu. Cityconin osake on ollut viime vuodet alisuorittaja. Tulevina vuosina alhainen korkotaso auttaa Cityconia. Vastaavasti verkkokaupan kasvu syö kauppakeskusten liikevaihtoa.

Elisan suoritus oli pehmeä, silti osake nousi tulosjulkistuspäivänä. Tämä on positiivista ottaen huomioon, että Elisan kurssi on lähellä tämän vuosikymmenen korkeimpia tasoja.

Revenio Groupin suoritus oli hyvä, mutta tulos jäi lievästi ennusteista. Mielenkiintoisempi uutinen tuli kuitenkin aiemmin, kun Revenio Group kertoi ostavansa italialaisen CenterVuen 59 M€:lla eurolla. CenterVuen liikevaihto vuonna 2018 oli 18,6 M€ ja liiketulos 3,9 M€. Tämä yrityskauppa nosti yhtiön kurssia.

SSH:n suoritus oli heikko. Lisenssikauppoja ei toteunut, eikä patenttituloja kertynyt Q1:llä. Johto kuitenkin uskoo, että tilanne paranee tulevilla kvartaaleilla, sillä ohjaus pidettiin ennallaan. SSH:n toimialalla yrityskauppa-aktiviteetti on kasvanut. Tämä on katsauksen perusteella mahdollinen tapa luoda omistaja-arvoa. Toisin sanoen ehkä joku isompi on kiinnostunut ostamaan SSH:n.

Kysyntänäkymien perusteella paras suoritus tuli Ponsselta. Yhtiön liikevaihto ja etenkin tulos ovat laahanneet tilausvirran jäljessä. Yhtiön kapasiteetti ei yksinkertaisesti tunnu riittävän metsäkoneiden kysyntään. Ongelmia on lisäksi aiheuttanut komponenttien saatavuusongelmat. Raportin perusteella kapasiteettiin ja komponentteihin liittyvät ongelmat on saatu ratkaistua ja Ponssen suoritus paranee tulevilla kvartaaleilla. Ponssen perusteella metsäsektorin kysyntä jatkuu hyvänä. Tämä on ollut kysymysmerkkinä, kun on seurannut UPM:n, Stora Enson ja Metsä Boardin kurssikehitystä. Nämä osakkeet ovat kuitenkin herkempiä markkinahinnoilla, kuten sellulle, joten osakkeet palautuvat, kun markkinatilanne oikeaa. Pitkänajan kysyntänäkymät ovat hyvät.

Seuraa tuloskautta

Olemme päivittäneet liikevaihto- ja tulosennusteet tulosseurantataulukkoon!

Seuraa suomalaisten osakkeiden tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä. Tulosseurantataulukosta saat nopean käsityksen, missä suomalaisten osakkeiden tuloskaudella mennään. Näet mitkä osakkeet ylittivät odotukset, ja milloin loput tulokset julkistetaan.

 • Osavuosikalenteri
 • Liikevaihto- ja liiketulosennusteet
 • Toteutuneet liikevaihdot, tulokset ja yhtiön suoritus

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat kaiken hyödyn irti tuloskausisisällöstä.

Seuraa tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä!

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy