SijoittajaApp

Netflixin osakkeella hurja kurssimomentti

Netflix on noussut jälleen markkinoiden suosikkiosakkeeksi. Muut FAANG-osakkeet jäävät tuotossa kauas taakse.

Julkaistu: 18.03.2019 Kirjoittaja:

FAANG osakkeet

Netflixin osakkeella hurja kurssimomentti

Osaketyökalumme laskee osakkeille pisteet kuuden faktorin perusteella. Yksi faktoreista on momentti, jonka perusteella treiderit tekevät usein sijoituspäätöksensä. Momentti tarkoittaa, että osakekursseilla on taipumusta jatkaa edellisen 3-12 kuukauden aikana muodostunutta nousutrendiä.

Osaketyökalu laskee momentin kolmen, kuuden ja kahdentoista kuukauden kurssikehityksen perusteella. Parhaan momentin osakkeet saavat parhaat pisteet asteikolla 1-10.

FAANG-osakkeet ovat maailman seuratuimmat osakkeet. Lyhenne tulee yhtiöiden nimistä Facebook, Amazon, Apple, Netflix ja Google. Ne ovat tarjonneet omistajilleen satumaiset tuotot ja vastanneet suuressa määrin S&P 500 -indeksin tuotosta viime vuosina.

FAANG-osakkeet laskivat voimakkaasti vuoden 2018 lopun markkinalaskussa. Eniten laskivat Apple ja Netflix. Netflixin kurssi on palautunut kuluvan vuoden aikana voimakkaasti. Yhtiö saa momentista täyden kympin. Netflix on siten parhaiten tuottaneita osakkeita 3-12 kuukauden ajanjaksolla. Vertailun vuoksi Applen momenttipisteet ovat vain 3. Applen osake on siten tuottanut 3-12 kk:n jaksolla keskimääräistä osaketta heikommin. Vertailussa on mukana Osaketyökalun 1100 osaketta.

Netflix on tuottokehityksellä mitattuna FAANG-osakkeista paras osake kuluvan vuoden, kolmen vuoden ja viiden vuoden tuottokehityksellä mitattuna. Kuluvana vuotena Netflix on tuottanut jo 35 % ja viiden vuoden jaksolla peräti 502 %. Kotimaisista osakkeista ainoastaan Neste pystyy haastamaan Netflixin tuottokehityksessä. Muut jäävät kauas taakse.

Vertaile FAANG-osakkeita osaketyökalulla

FAANG-osakkeet löytyvät kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalusta. Sijoittaja voi vertailla osakkeiden pisteytystä, tunnuslukuja sekä arvostuskertoimia. Myös analyytikkojen suositus löytyy työkalusta.

Markkinat ovat ottaneet Netflixin jälleen suosikikseen. Apple kärsii kauppasodan aiheuttamasta hidastuneesta kysynnästä Kiinassa. Samasta kauppasodasta kärsii myös Amazon. Facebookin momentti katkesi tietoturva- ja datankäyttösyytöksiin. Googlen osalta markkinat miettivät, keksivätkö viranomaiset rajoituksia, jotka vahingoittavat Googlen liiketoimintoja. Muut FAANG-yhtiöt ovat yksinkertaisesti kasvaneet niin suuriksi, että viranomaiset haluavat murentaa niiden valtaa. Viranomaisriskin näkökulmasta Netflix vaikuttaa riskittömältä. Sijoittajan on kuitenkin hyvä muistaa, että Netflixin arvostus on tähtitieteellinen ja kilpailu sen liiketoiminta-alueella kiristyy. Kasvun hyytyessä kurssilasku voi olla hyytävä.

 

 

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
TrialboxSijoittajaApp

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy