northcrypto

Pörssin positiviisimmat osinkoyllättäjät

Pörssiyritykset raportoivat parhaillaan vuoden 2018 tuloksia. Samalla yhtiöt ilmoittavat vuodelta 2018 maksettavan osingon. Etsimme positiivisimmat osinkoyllättäjät.

Julkaistu: 11.02.2019 Kirjoittaja:

osakkeet osinkoyhtiöt sijoitusideat

Osinkoyllättäjät

Seurannassamme olevista Helsingin pörssin yhtiöistä 50 on raportoinut Q4-tuloksen ja ilmoittanut tilikaudelta 2018 maksettavasta osingosta. Vertasimme osinkoa analyytikkojen osinkoennusteeseen. Tässä positiivisimmat osinkoyllättäjät.

Positiivisin osinkoyllättäjä oli Pöyry, jonka 0,35 euron osinko oli peräty 74,7 % suurempi kuin analyytikkojen ennuste. Liekö analyytikoilla jäänyt osinko ennustamatta, koska Pöyrystä on tehty ostotarjous. Myös Citycon samalla tasolla pidetty 0,13 euron osinko (ja pääoman palautus) oli positiivinen yllätys. Analyytikot ennustivat selvää osingon laskua.

Metsä Board antoi ennakkoon tulosvaroituksen, mutta sillä ei ollut vaikutusta osinkoon. Vahva osinko kertoo, että Metsä Boardin ongelmat ovat väliaikaisia. Outokummun omistajat voivat tulospettymyksen jälkeen olla sentään iloisia osingosta. Outokummun osinko oli ennusteita parempi. Yhtiöllä oli finanssikriisin jälkeen pitkä ajanjakso, jolloin osinkoa ei maksettu. Yhtiö on siten nykyään paremmassa asemassa.

Tutki yhtiöitä



northcrypto


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT



Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy