Q3-tuloskausi on tärkein tuloskausi vuosiin

Kansainvälinen markkina, etf

Alkava tuloskausi on tärkein tuloskausi pitkiin aikoihin. Pörssissä on käynnissä korjausliike, jonka tuloskausi voi katkaista tai kääntää syvempään laskuun.

osakkeet tulokset

Tulokset ovat kasvaneet voimakkaasti – etenkin USA:ssa

Ennen pörssien korjausliikettä S&P 500 -indeksi rikkoi ennätyksiä. Tämä siitäkin huolimatta, että riskejä on ollut ilmassa jo pitemmän aikaa. Sijoittaja.fi:n kokonaisriski-indikaattori on ollut koholla helmikuun alusta lähtien. Kauppasota on kärjistynyt USA:n ja Kiinan välillä. Talouskasvu on hidastunut ja korot ovat olleet nousussa.

Kursseja kiritti ylös päin poikkeuksellisen vahva tuloskasvu. Q2:lla amerikkalaisyritysten tulokset kasvoivat peräti 25 % vertailukaudesta mm. Trumpin veroalennuksista johtuen.

 

S&P 500 -indeksin toteutunut tuloskasvu (punainen viiva) ja ennusteet (sininen viiva)

Q3 on tärkein tuloskausi vuosiin

Tuloskausi alkaa Yhdysvalloista ja se on nykyisessä markkinaympäristössä tärkein vuosiin. Korjausliike on aina useamman tekijän summa. Nyt laukaisevana tekijänä on ollut markkinoiden pelko Fedin kiristävästä rahapolitiikasta ja korkojen liian nopeasta nousuvauhdista. Trump on lisännyt vettä myllyyn kommentoimalla, että “Fed on tullut hulluksi”.

Analyytikot odottavat peräti 20 %:n tuloskasvua vertailukauteen nähden. Viimeisen viiden vuoden aikana S&P 500 -indeksin yhtiöt ovat lisäksi lyöneet analyytikoiden ennusteet keskimäärin 4,6 %:lla. Historian toistaessa itseään S&P 500 -indeksin tuloskasvu ylittäisi siten 20 % Q3:lla.

Viime päivien korjausliike herättää kuitenkin epäilyksiä. Markkinat kuuntelevat nyt herkällä korvalla toimitusjohtajien kommentteja kysyntätilanteesta ja tulevaisuuden odotuksista.

Mikäli markkina saa vahvistusta sille, että kannattavuudet ovat paineessa inflaation ja korkeampien korkojen vuoksi ja että kysynytänäkymät ovat heikentyneet hidastuneen talouskasvun ja kauppasodan vuoksi, edessä on edelleen laskupainetta osakekursseille.

Yksi tärkeimmistä tulosjulkistajista on Osaketyökalustamme löytyvä JPMorgan Chase, joka julkistaa tuloksensa ennen markkinoiden avausta 12.10.2018. Mitä yksi Yhdysvaltain suurimmista pankeista sanoo taloustilanteesta, luottokysynnästä, Fedin korkopolitiikasta ja omista tulosnäkymistä? USA:n suurpankit ovat tällä hetkellä arvostusmittareilla halpoja. JPMorganin P/E-luku on 11.

Myös Suomessa tuloskausi voi kääntää osakemarkkinoiden tunnelmat positiiviseksi tai sysätä syvempään laskuun. Odotukset ovat alhaalla etenkin syklisten osakkeiden osalta. Finnairin osake on laskenut yli 50 % ja myös muiden syklisten kurssikehitys on ollut karmeaa. Vahvistaako tuloskausi markkinoiden odotukset oikeiksi vai näkyykö valoa tunnelin päässä?SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT
YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Tutustu yritysjäsenyyteen!

Tilaa sijoittajakirjeSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy