Osallistu osakeantiin!

Sijoittajan opas bitcoiniin ja muihin kryptovaluuttoihin

Kryptovaluuttojen päästyä parrasvaloihin vuoden 2017 aikana yhä useampi sijoittaja on kuullut bitcoinista ja muista kryptovaluutoista. Kryptovaluuttojen mainetta varjostaa valtamedioiden kylvämät harhaluulot niiden luonteesta ja moni sijoittaja saattaa pohtia, miten niihin tulisi suhtautua.

Julkaistu: 04.09.2018 Kirjoittaja:

Bitcoin Coinmotion kryptovaluutat kumppaniartikkeli Prasos

Bitcoin-sijoittamiseen kannattaa perehtyä huolellisesti ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Kryptovaluuttasijoittamisessa on perinteisiin sijoitusmuotoihin verrattuna joitakin erityispiirteitä, joita käsitellään Coinmotionin neliosaisessa sarjassa. Ensimmäinen osa johdattaa kryptovaluuttasijoittamiseen.

LATAA MAKSUTON OPAS

Mikä on bitcoin?

Bitcoin luotiin internet-ajan valuutaksi, joka pystyy vastaamaan nykyisen maailman vaatimuksiin, ja jota valtiot tai pankit eivät voi manipuloida. Se on maailman ensimmäinen aidosti hajautettu tietoverkkojen yli toimiva maksuväline ja -järjestelmä, joka on täysin käyttäjiensä hallinnassa. Bitcoinia voi käyttää perinteisen rahan tavoin tai samaan tapaan kuin PayPal- tai Visa-tyyppisiä maksujärjestelmiä. Edellä mainituista bitcoin poikkeaa siinä, että sen käyttöön ei tarvita erillistä lupaa tai tilin avaamista, eikä mikään ulkopuolinen taho voi puuttua käyttäjän tekemiin siirtoihin. Bitcoinilla voidaan ostaa miltei mitä tahansa palveluita ja tarvikkeita, ja sitä käytetään useammassa maassa kuin esimerkiksi dollareita tai euroja.

Bitcoin on tunnetuin ja vanhin kryptovaluutta

Kryptoista bitcoin on ylivoimaisesti tunnetuin ja näkyvin. Se on myös vanhin ja luotettavin kryptovaluutta niin sijoituskohteena, kuin käyttövaluuttana. Muita kryptoja vaihdetaan pääasiassa bitcoiniin ja toisinpäin. Bitcoin on erittäin likvidi ja sillä käydään valuuttakauppaa päivittäin miljardien eurojen arvosta.

Bitcoinin kahden vuoden kurssikehitys

Haluatko tietää lisää kryptovaluuttasijoittamisesta?

Coinmotionin laatima maksuton opas antaa hyvät valmiudet ymmärtää kryptovaluuttoja, kuten bitcoinia sekä niihin sijoittamista.

Oppaassa kerrotaan, mistä kryptovaluutat ovat lähtöisin ja mitä ongelmia ne on luotu ratkaisemaan. Miten kryptovaluuttoihin sijoittaminen eroaa esimerkiksi osakesijoittamisesta ja muista sijoitusinstrumenteista? Lisäksi oppaassa tuodaan esille perusasioita siitä, kuinka voi sijoittaa kryptoihin mahdollisimman turvallisesti.

Johdanto kryptovaluuttoihin on ensimmäinen osa neliosaisesta sarjasta sijoittajan kryptovaluuttaoppaita. Muissa osissa tullaan käsittelemään syvällisemmin mm. kryptosijoittamisen riskienhallintaa.

LATAA MAKSUTON OPAS

Oppaan on laatinut Aleksi Koskinen, Customer Experience Manager, Prasos 

Liity Coinmotioniin!

Kumppaniartikkeli, Coinmotion / Prasos Oy

Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy