Miltä Nokian Renkaiden tulos näyttää sijoittajan näkökulmasta?

Nokian Renkaiden tulos ylitti selvästi analyytikoiden odotukset. Liikevaihdon ja liiketuloksen kasvuvauhdit kiihtyivät. Ennakoimme positiivista kurssireaktiota.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Nokian Renkaiden tulos ylitti selvästi analyytikoiden odotukset. Liikevaihdon ja liiketuloksen kasvuvauhdit kiihtyivät. Ennakoimme positiivista kurssireaktiota.

Nokian Renkaat ylitti odotukset

Nokian Renkaiden toisen kvartaalin liikevaihto oli 429,1 M€ (analyytikoiden ennuste 398,5 M€) ja liikevoitto 108 M€ (ennuste 97,6 M€). Johto kertoi, että tukeakseen kasvua, yhtiö päätti nostaa henkilöautorenkaiden tuotantokapasiteettia Suomessa noin 1 miljoonalla renkaalla siirtymällä tuotannossa kuuteen päivään. Strategisena tavoitteena yhtiöllä on kasvaa Keski-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, ja sen mukaisesti Nokian Renkailla on kaksi isoa investointia meneillään.

Markkinatilanne säilyy kaikilla markkina-alueilla hyvänä. Esimerkiksi Nokian Renkaille tärkeällä markkina-alueella Venäjällä vuonna 2018 uusien autojen myynnin odotetaan kasvavan noin 12–15 % vuoteen 2017 verrattuna

Ohjaus pidettiin ennallaan. Vuonna 2018, nykyisillä valuuttakursseilla, liikevaihdon ja liikevoiton odotetaan kasvavan vuoteen 2017 verrattuna.

Sijoittajan näkökulmasta

Nokian Renkaat on Helsingin Pörssin laadukkaimpia yhtiöitä ja Osaketyökalumme kärkiyhtiöitä. Vuodesta 2008 vuoteen 2017 liikevaihto on kasvanut ja liikevoitto-% on ollut keskimäärin 22,4 %. Finanssikriisissäkin yhtiö pystyi yli 12 %:n liikevoittoon. Taseasema on erittäin hyvä (yhtiö on nettovelaton), mikä mahdollistaa nousevan osinkotrendin jatkumisen. Venäjän kriisi on vaikuttanut negatiivisesti yhtiön liiketoimintaan, mutta käänne Venäjällä positiiviseen on tapahtunut. Osakkeen kurssivaihtelu on keskimääräistä. Beeta-kerroin on korkea, mikä tarkoittaa, että osake nousee (tai laskee) indeksiä voimakkaammin.

Ennakoimme positiivista kurssikehitystä vahvan tuloksen ansiosta. Analyytikot nostavat yhtiön ennusteita, millä on pitemällä ylettyviä positiivisia kurssivaikutuksia. Näkemyksemme mukaan Nokian Renkailla on hinnoitteluvoimaa ja yhtiön kasvuinvestoinnit valmistuvat lähiaikoina, mikä nostaa kasvupotentiaalia. Yhtiö on siis juuri sellainen tuloskauden voittajayhtiö, josta mainitsemme artikkelissamme.

Seuraa tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä!

Seuraa tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä. Tulosseurantataulukosta saat nopean käsityksen, missä suomalaisten osakkeiden tuloskaudella mennään. Näet mitkä osakkeet ylittivät odotukset, ja milloin loput tulokset julkistetaan.

  • Osavuosikalenteri
  • Liikevaihto- ja liiketulosennusteet
  • Toteutuneet liikevaihdot, tulokset ja yhtiön suoritus

Näin seuraat tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Elisa aloitti vuoden vakaalla suorituksella
Tekoälyuutiset: robottijalkapalloa ja tekoäly-influenssereita
Laaja markkinakatsaus: sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat