Tulosanalyyseja: Outokumpu romahti – Neste jyräsi

Tuloskauden superviikko on edennyt loppupuolelle. Osakkeissa on nähty voimakkaita liikkeitä, joista jotkut tuntuvat kokeneenkin sijoittajan näkökulmasta kummallisilta.

osakkeet tulokset

Nokian tulos oli heikko – mutta näkymät vahvistuivat

Nokia raportoi verkkoliiketoiminnoissa odotettua heikomman tuloksen. Technologiesissa tulos oli huippuhyvä. Markkinat ottivat tuloksen vastaan negatiivisesti. Vasta toimitusjohtaja Surin analyytikkopuhelu käänsi kurssin. Markkinoiden ensireaktiossa kummallista oli se, että Nokian kurssi on ollut aiemmin paineessa juuri heikkojen markkinanäkymien vuoksi. Nyt markkinanäkymät ovat parantuneet, joten rationaalisten sijoittajien pitäisi ottaa uutinen positiivisesti. Tästä syystä kirjoitimmekin tulosanalyysimme, ettei Nokian omistajien tarvitse olla huolissaan. Lue koko Nokian tulosanalyysimme tästä.

Seuraa yhtiöitä Osaketyökalussa

Osavuosikatsauksen kooste, tärkeimmät tunnusluvut ja sijoittajan näkökulma Osaketyökalusta. Siirry työkaluun, kirjoita hakukenttään Nokia ja avautuu yhtiön tiedot. Tietosivu -välilehteä klikkaamalla avautuu yhtiökohtaiset tiedot. 

Neste jyräsi

Neste raportoi erittäin vahvan Q1-tuloksen. Sitä tosin paransi selvästi BTC-verohelpotus, jolla oli 140 miljoonan euron vaikutus liikevoittoon. Nesteen liikevaihto oli 3 629 M€ (3 381 M€) ja vertailukelpoinen liiketulos 401 M€ (ennuste 346 M€). Tulos oli siten ilman verohelpotustakin ennätyshyvä ensimmäiselle kvartaalille. Uusiutuvan dieselin kysyntä jatkui vahvana. Jalostusmarkkina oli kausiluonteisesti odotetun heikko katsauskauden alussa, mutta vahvistui neljänneksen loppua kohti. Viitemarginaali oli keskimäärin 4,1 dollaria barrelilta eli 0,8 dollaria barrelilta matalampi kuin edellisvuoden vastaavalla ajanjaksolla. Öljytuotteiden lisämarginaali oli vahva: 6,1 dollaria barrelilta. Kaiken kaikkiaan Neste odottaa vuoden 2018 olevan vahva yhtiölle.

Amer Sportsin tulos otettiin vastaan negatiivisesti

Amer Sportsin kurssi laski tulosjulkistuksen jälkeen. Sijoittajat pettyivät liikevaihdon heikkoon kehitykseen. Tämä tosin johtui dollarin heikentymisestä, jonka olisi pitänyt olla analyytikkojen ja sijoittajien tiedossa. Tulos ylitti odotukset. Amer voi tehdä finnairit ja kurssi nousta takaisin tulosjulkistusta edeltävälle tasolle. Amerin liikevaihto oli 623,8 M€ (analyytikoiden ennuste 649,7 M€) ja liiketulos ilman kertaeriä 40,4 M€ (ennuste 37,1 M€). Liikevaihto laski dollarin heikentymisen vuoksi. Bruttokate oli vahva 46,8 % johtuen parantuneesta kanavajakaumasta sekä korkeakatteisemman myynnin kasvaneesta osuudesta. Katetta tukevien toimien ansiosta yhtiö aikoo keskittyä kasvuun lukuisten uusien hankkeiden myötä. Ohjaus ennallaan.

Outokumpu-analyysi Sijoittaja.fi:n jäsenille

Outokumpu oli markkinoille jälleen pettymys. Yhtiön tulos oli vakaa ja näkymät Q2:lle myös vakaat. Pettymyksen aiheutti tulosohjaus Q2:lle. Lue analyysimme Outokummusta tästä. Analyysi luettavissa vain Sijoittaja.fi:n jäsenille.

Katso myös juuri päivitetyt analyytikkojen ennusteet tuleville tulosjulkistajille.

OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ!

Seuraa tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä!

Seuraa suomalaisten osakkeiden tulokautta Sijoittaja.fi:ssä. Tulosseurantataulukosta saat nopean käsityksen, missä suomalaisten osakkeiden tuloskaudella mennään. Näet mitkä osakkeet ylittivät odotukset, ja milloin loput tulokset julkistetaan.

Näin seuraat tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


16.1.2019 12:35 | Timo Heikkilä
Sijoittaja.fi:n sijoitusnäkemys vuodelle 2019

hajautus, osakemarkkina 16.1.2019 12:00 | Sijoittaja.fi
Markkinakatsaus: mistä tuottoa?

Maailman markkina 15.1.2019 11:00 | Sami Väänänen
Viisi maailman houkuttelevinta osakeindeksiä

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Tutustu yritysjäsenyyteen!

Tilaa sijoittajakirjeSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy