Northcrypto

Parhaat robotiikkaan ja automaatioon sijoittavat ETF:t

Automaatio sijoittamisessa

Robotiikka ja automaatio on megatrendi, joka houkuttaa sijoittajia. Alan yhtiöt ovat tarjonneet huipputuottoja. Mitkä ovat parhaat toimialan osakkeisiin sijoittavat ETF:t?

Julkaistu: 08.01.2018 Kirjoittaja:

ETF Globaalit megatrendit megatrendit Mifid2 sijoitusideat

Robotiikka ja automaatio ETF:t

Robotiikka ja automaatio on yksi megatrendeistä. Maailmalta löytyy temaattisia ETF:iä, jotka sijoittavat kyseisen megatrendin osakkeisiin. Vaihtoehtoja on käytännössä kolme:

  1. Global X Robotics & Artificial Intelligence ETF
  2. ROBO Global Robotics and Automation Index ETF
  3. iShares Automation & Robotics UCITS ETF

Tällä hetkellä Finanssivalvonnan Mifid 2 -linjauksen mukaan yksityissijoittajat eivät saa ostaa USA:han listattuja ETF:iä. ETF-sijoittaja joutuu etsimään eurooppalaisia vastineita amerikkalaisille ETF:ille. Global X:n robotiikka-ETF on esimerkiksi Nordnetin käyttäjien keskuudessa suosittu ETF. Toinen suosittu ETF on listamme kakkonen ROBO US, joka on ensimmäinen robotiikkaan ja automaatioon sijoittava ETF. Sekin on valitettavasti listattu USA:han. Onneksi ETF:stä löytyy kuitenkin eurooppalaiset versiot. Kolmantena listalla on iSharesin ETF, joka on listattu Eurooppaan. 

Sijoittaja.fi:n jäsenet voivat lukea vertailumme eurooppalaisista robotiikka ja automaatio ETF:istä. Liity jäseneksi!

OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ!

Löydä sijoitustyyliisi sopivat ETF:t tuhansien ETF:ien joukosta

Sijoittaja.fi:n ETF-työkalun avulla ETF:ien vertailu ja valinta on helppoa. Mukana yli 3 000 ETF:ää. ETF-työkalu pisteyttää ETF:t ja lajittelee ne tehokkuuden perusteella. Löydät työkalusta myös valitsemiamme valmiita ETF-ideoita ja mallisalkkuja. 

Aloita ETF-työkalun käyttö - tutustu jäsenyyteen!

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy