Analyysissa Prasos: Bitcoin-sijoittamisesta valtavirtaa

Prasos on Pohjoismaiden johtava Bitcoin-palveluntarjoaja, jonka liiketoiminta on pääasiassa kryptovaluuttojen vaihdantaa ja varainhoitoa. Yhtiöllä on käynnissä osakeantikierros, jossa enimmäistavoite on 2,5 M€:a ja kierros on auki 4.1.2018 asti. Olemme laatineet yhtiöstä valuaatioanalyysin, jonka voit ladata tästä artikkelista.

Julkaistu: 24.11.2017 Kirjoittaja:

analyysi Bitcoin Prasos

Prasos

Prasosilla on käynnissä osakeanti, johon voit tutustu Invesdorin sivuilla. Kierroksen koko on 750 057 – 2 499 959 €. Kierroksen minimitavoitteesta on nyt 65 % täynnä. Osakeannissa Prasosin valuaatio 14 262 402 EUR (nykyinen osakemäärä kertaa osakkeen hinta). Olemme laatineet valuaatioanalyysin Prasosista, jossa olemme arvioineet yhtiön arvoa suhteessa osakeantikierroksen valuaatioon. Lataa analyysi tästä!

Prasos on Pohjoismaiden johtava Bitcoin-palveluntarjoaja. Yhtiön liiketoiminta-alueita ovat:

 • Coinmotion.com – Kryptovaluuttojen sijoitusalusta
 • Bittiraha.fi – Uutissivusto ja vaihtopalvelu
 • Bittimaatti.fi – Bitcoin-automaattiverkosto
 • Denarium.com – Fyysiset bitcoin-kolikot
 • Pikaosto.fi / Pikamyynti.fi – Pieniin bitcoin-vaihtoihin suunnattu välitön vaihtopalvelu

Prasosin yksi perustajista ja yhtiön toimitusjohtaja on Henry Brade, joka on kansainvälisellä tasolla arvostettu asiantuntija kryptovaluuttoihin ja lohkoketjuteknologiaan liittyen. Perustajat aloittivat Bitcoinien louhimisen vuonna 2011. Yritys perustettiin vuonna 2012 ja samalla lanseerattiin bittiraha.fi –portaali. Vuonna 2013 yhtiö lanseerasi Bittimaatti-verkoston, joka on tänä päivänä Pohjoismaiden merkittävin Bitcoin-käteisautomaattien verkosto. Vuonna 2016 Prasos osti Coinmotionin liiketoiminnan. Coinmotion on nykään yhtiön suurin liiketoiminta-alue.

Mikä on Bitcoin?

Bitcoin on kryptovaluutta ja sen taustalla on lohkoketjuteknologia. Lohkoketjuteknologian avulla rahasiirroista voidaan poistaa välikäsi eli pankki. Raha liikkuu tällöin suoraan siirtäjältä vastaanottajalle. 

Bitcoin on maailman nopeimmin kasvava kansainvälinen maksujärjestelmä ja valuutta. Kryptovaluutat vähentävät kolmansien osapuolien tarvetta ja mullistavat valuuttamarkkinoita, rahanluontia, arvonsäilytystä, internet-maksamista, kansainvälisiä rahalähetyksiä. Bitcoinilla on yli 15 miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa ja yli 150 000 kauppiasta maailmalla hyväksyy Bitcoin-maksuja.

Lohkoketjuteknologiaan perustuvia kryptovaluuttoja on satoja. Tunnetuin kryptovaluutta on Bitcoin, mutta sektorilla on myös muita projekteja kuten Ethereum. Sektorin markkina-arvo on viimeisen vuoden aikana kasvanut noin 13 miljardista yli 150 miljardiin dollariin. Prasos on tähän mennessä keskittynyt Bitcoiniin, mutta laajentaa tulevaisuudessa tuen myös muille kryptovaluutoille.

Strategia ja näkymät

Kryptovaluuttasektori on kehittynyt viimeisten vuosien aikana voimakkaasti. Prasosin näkemyksen mukaan kasvupotentiaalia on erityisesti sijoittajille suunnattujen palvelujen kehittämisessä.

Tavoite –  Euroopan johtava Bitcoin-palveluiden tarjoaja

Yhtiö panostaa laajentumiseen Euroopassa ja keskittyy kryptovaluuttasijoittamisen valtavirtaistamiseen:

 • Coinmotion-sijoitusalustan kehittäminen
 • Yhteistyösopimukset sijoituspalveluita tarjoavien perinteisten yritysten kanssa.

Liiketoiminta ja luvut

Prasosin liikevaihto on kasvanut voimakkaasti. Viimeksi päättyneellä tilikaudella käyttökate-% oli 22 %ja nettotulos 20,6 %. Yhtiön tase on myös vahva. Omavaraisuusaste oli tilikauden lopussa 66 % ja yhtiö oli nettovelaton.

Ennusteet

Yhtiön johto ennustaa liikevaihdon kasvavan kuluvalla tilikaudella edelleen voimakkaasti. Kuuden kuukauden välitilinpäätöksen perusteella Prasosin liikevaihto oli 1,3 M€ ja liiketulos 610 t€.

Osakeanti

Prasosilla on käynnissä osakeanti, johon voit tutustu Invesdorin sivuilla. Tässä olennaisimmat osakeannista.

 • Merkintäaika 9.11.2017 – 4.1.2018
 • Sijoituskierroksen koko 750 057 – 2 499 959 €
 • Jaettava omistus 5,00 – 14,91 %
 • Osakkeen hinta 77 euroa, minimisijoitus 7 osaketta (539 euroa)
 • Valuaatio 14 262 402 EUR (nykyinen osakemäärä kertaa osakkeen hinta)

Olemme laatineet valuaatioanalyysin Prasosista, jossa olemme arvioineet yhtiön arvoa suhteessa osakeantikierroksen valuaatioon. Lataa analyysi tästä!

 

Analyysi tehty yhteistyössä Prasos Oy:n kanssa. Investment Intelligence Oy tai sen palveluksessa oleva henkilökunta ei vastaa analyysin mahdollisista puutteista tai virheistä, eikä sen perusteella tehdyistä tai tekemättä jätetyistä sijoitus- tai muista toimenpiteistä aiheutuneista välittömistä tai välillisistä vahingoista.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy