Sampo matkalla kohti 2,40 – 2,50 euron osinkoa

Eilen oli jälleen vilkas tulosjulkistuspäivä. Sampo oli seuratuin. Päivään mahtui myös muita iloisia yllättäjiä.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Eilen oli jälleen vilkas tulosjulkistuspäivä. Sampo oli seuratuin. Päivään mahtui myös muita iloisia yllättäjiä.

Sampo sijoittajan näkökulmasta

Sammon kurssikehitys on ollut vuodesta 2015 lähtien heikkoa. Osasyynä tähän on Nordea, jonka vaikutus tulokseen on merkittävä. Vuonna 2016 Euroopassa oli pelkoja pankkikriisistä, joka vaikutti Nordean ja myös Sammon osakekursseihin.

Kurssihistoria ja osakevaihto 5 vuoden ajalta

Hyvä Q3-raportti

Kolmannella kvartaalilla Sammon liiketoiminnan tulot olivat 1 279 M€ (ennuste 1 108 M€). Liikevoitto ilman Topdanmarkin 706 M€ käyvän arvon muutosta oli 475 M€. (ennuste 447 M€). Vuoden takaiseen verrattuna vakuutusmaksutulo kasvoi 60 M€, sijoitustoiminnan nettotuotot laskivat 128 M€ ja vakuutus- ja sijoitussopimusvelkojen muutos oli +82 M€:a parempi. Nordean tulos laski hieman, mutta tämän kompensoi Mandatumin parantunut tulos. Muissa tuloslaskelman erissä ei ollut merkittävää muutosta. Osakekohtainen substanssi oli syyskuun lopussa 26,84 euroa.

Sampo jakoi vuodelta 2016 osinkoa 2,30 euroa. Sammon osinkohistoria on nouseva. Tämä ja nykyinen tuloskehitys huomioiden Sammon osinko asettuu todennäköisesti 2,40 – 2,50 euron välille.

Osakevalintatyökalussa Sampo saa korkeat pisteet matalasta riskistä, laadusta ja osinkoarvostuksesta. Yhtiö onkin Helsingin pörssin parhaita osinkoyhtiöitä ellei paras.

Osakevalintatyökalu on päivitetty. Katso Sammon pisteet, arvostusluvut ja vertaile yhtiötä muihin osakkeisiin. Sampo sopii täydentämään syklistä esimerkiksi konepaja- tai teknologiapainotteista salkkua.

Muita tulosjulkistajia

Muista tulosjulkistajista etenkin Marimekko ja Capman olivat vahvoja.

Capmanin liikevaihto oli 9,4 M€ (ennuste 6,4 M€) ja oikaistu liikevoitto 5,1 M€ (ennuste 2,1 M€). Ennusteita parempi liikevaihto ja tulos syntyi käytännössä kokonaan 3,1 M€:n voitonjako-osuustuotoista. Katsauskauden jälkeen CapMan lanseerasi ensimmäisen avoimen kiinteistörahaston, Nordic Property Income Fundin. Markkinatilanne on suotuisa ja lokakuussa Buyout-rahastosta myytiin Oral Hammalääkärit sveitsiläiselle suunterveydenhoidon konsernille Colosseum Dental Groupille. Kasvulanseerauksilla ei vielä ollut vaikutusta alkuvuoden tuottoihin, mutta ne tulevat lisäämään palkkiotuottoja ensi vuodesta alkaen. Näkymät ennallaan.

Marimekon liikevaihto oli 27,2 M€ (analyytikoiden ennuste 26,0 M€) ja oikaistu liikevoitto 4,4 M€ (ennuste 3,0 M€). Marimekko nosti tulosohjausta ennakkoon. Tulosta paransivat uuden lisenssisopimuksen myötä kasvaneet lisenssituotot Aasian-Tyynenmeren alueella, vähittäismyynnin hyvä kehitys erityisesti Suomessa sekä suhteellisen myyntikatteen nousu. Toimialalle tyypillisesti erityisesti joulukaupan osuus myynnistä on viimeisellä neljänneksellä merkittävä, ja joulusesongin onnistumisella on olennainen vaikutus koko vuoden tulokseen. Loppuvuoden osalta Marimekko keskittyy joulumyynnin varmistamiseen. Uuden arvion mukaan vertailukelpoisen liikevoiton arvioidaan vuonna 2017 olevan edellisvuoden tasolla tai korkeampi.

Osakevalintatyökalu päivitetty

Olemme päivittäneet Osakevalintatyökalun. Tuloskaudella on ollut merkittävä vaikutus pisteytyksiin, joten TOP-listoilla on tapahtunut muutoksia.

Lue, miten pisteytämme osakkeet Osakevalintatyökalussa. Älykkään pisteytyksemme avulla sijoittaja löytää helposti esimerkiksi parhaat laatuyhtiöt ja osinkoyhtiöt Suomesta ja maailmalta.

Esimerkki, miten löytää laatuyhtiöt

  1. Valitse osaketyyppi ”suomalaiset” tai ”kansainväliset”
  2. Klikkaa Sijoitusideoita ja Laatuyhtiöt. Saat valmiin listan TOP 10 laatuyhtiöistä
  3. Tai klikkaa Hae / Lisää hakuvaihtoehtoja ja valitse sijoitustyyliksi ”Laatu”
  4. Voit myös kirjoittaa hakusanaksi ”laatu”, niin työkalu hakee kaikki laatuyhtiöt
Sinua voisi kiinnostaa
Viikon kasvuosake: Puuilon osakkeella on vahva momentti päällä
Tekoälyuutiset: GPT-4 ei ole enää paras
Viikon osinko-osake: Wulff Groupin osakkeella 5,8 prosentin osinkotuotto
Ilmoittaudu webinaariin
Sijoittajan valinnat