Cleantech Invest keskittyy maapallon tilan parantamiseen

Ilmastonmuutos ja ekosysteemien tuhoutuminen ihmisen toiminnan johdosta ovat sukupolvemme suurimpia ongelmia. Cleantech Invest on ainutlaatuinen pörssiyhtiö, joka pyrkii ratkaisemaan näitä ongelmia kasvattamalla liiketoimintoja, jotka ratkaisevat globaaleja ympäristöhaasteita.

Vieraileva kirjoittaja
Vieraileva kirjoittaja

Ilmastonmuutos ja ekosysteemien tuhoutuminen ihmisen toiminnan johdosta ovat sukupolvemme suurimpia ongelmia. Cleantech Invest on ainutlaatuinen pörssiyhtiö, joka pyrkii ratkaisemaan näitä ongelmia kasvattamalla liiketoimintoja, jotka ratkaisevat globaaleja ympäristöhaasteita.

Cleantech Invest lyhyesti

Yhtiö vaihtoi 5.12.2017 nimensä Loudspringiksi. Kaupankäyntitunnus on Helsingissä LOUD ja Ruotsissa LOUDS.

Cleantech Invest on pääomasijoitusyhtiö, joka tarjoaa pohjoismaisille puhtaan teknologian yhtiöille pääomaa, globaaleja verkostoja sekä tukea liiketoiminnan ja viestinnän kehittämiseen. Yhtiö on pystynyt luomaan merkittävää positiivista ympäristövaikutusta ja menestyvää, voimakkaasti kasvavaa liiketoimintaa.

Cleantech Invest on keskittynyt olemaan tehokas ja saanut erinomaisia tuloksia pienillä pääomilla. Yhtiön keskiössä on ajatus, että maksimoimalla yritysten positiivinen ympäristövaikutus maksimoidaan samalla omistaja-arvon kasvu. Cleantech Investin viime vuosien menestys kertoo onnistuneesta strategiasta.

  • Cleantech Investin osakkuusyhtiöiden liikevaihto nelinkertaistui vuoden 2017 ensimmäisellä vuosipuoliskolla noin 60 miljoonaan euroon.
  • Cleantech Invest listautui vuonna 2017 ja osake on tuottanut osakkeenomistajille keskimäärin yli 50% vuodessa ja ollut siten yksi Helsingin ja Tukholman pörssin parhaiten kehittyneistä osakkeita.
  • Puhtaan teknologian läpimurto on kuitenkin vasta alussa ja Cleantech Invest uskoo, että edessä on merkittävät pitkäjänteiset kasvunäkymät.
  • Yhtiö on kertonut päivittävänsä kasvustrategiaansa tämän vuoden puolella ja strategia vastaa kysymykseen ”missä haluamme olla kymmenen vuoden kuluttua”

Maailma elää murroksessa, koska päällekaatuvat ympäristöongelmat on välttämättä ratkaistava. Suomi ja Pohjoismaat ovat johtavia puhtaiden teknologioiden kehittäjiä ja Cleantech Invest ymmärtää hyvin näihin liittyvän valtavan potentiaalin. Yhtiö kehittää markkinoille voimakkaasti skaalautuvia, pääomakeveitä ratkaisuja, jotka parantavat elämänlaatua maapallollamme ja on hyvässä asemassa hyötymään käynnissä olevasta murroksesta.

Keskeisimmät liiketoiminnot

Nuuka (omistus 34 %)

Energiasektori kehittyy voimakkaasti erityisesti perinteisten energiayhtiöiden ulkopuolella ja esimerkiksi teollisuuden ja kiinteistöjen tuottama energiankäyttöön liittyvä data on muodostumassa arvokkaammaksi omaisuudeksi kuin perinteiset energian tuotantolaitteet. Tällä kasvavalla markkinalla toimii Cleantech Investin osakkuusyhtiö Nuuka, joka hyödyntää rakennuksista saatavaa dataa ja luo arvoa kiinteistönomistajille tavalla joka ei aiemmin ollut mahdollista. Nuuka kokoaa yhteen valtavan määrän kiinteistöjen olemassa olevia datapisteitä ja hyödyntää dataa parantamaan energiatehokkuutta, ilmanlaatua sekä mahdollistamaan paremmin voivat vuokralaiset.

Nocart (omistus 19,3 %)

Miljardilla ihmisellä maailmassa ei ole käytössään luotettavaa sähköverkkoa. Näiden verkon ulkopuolisten alueiden sähköistystä toteutetaan älykkäillä hajautetuilla järjestelmillä, jossa uusiutuvat energianlähteet korvaavat fossiiliset polttoaineet. Tällaisen modernin energiajärjestelmän keskeinen komponentti on sen älykäs ohjausjärjestelmä. Cleantech Investin merkittävä osakkuusyhtiö Nocart toimittaa hajautettuja energiajärjestelmiä ja sen omaan teknologiaan perustuva ydinkomponentti on juuri älykäs ohjausjärjestelmä. Nocart on kasvanut räjähdysmäisesti ja sillä on toimintaa useissa Afrikan maissa, maailman nopeiten kasvavilla markkinoilla. Yhtiö allekirjoitti alkuvuonna 2017 toimitussopimuksen 200 miljoonan dollarin aurinkohybridivoimalaitoksen toteutuksesta Sambiaan, ja Nocartilla on yli miljardin euron edestä hankkeita parhaillaan myyntikeskusteluissa.

Swap.com (omistus 5,5 %) ja ResQ (omistus 14,7 %)

Cleantech Invest näkee myös jätteessä valtavan liiketoimtamahdollisuuden. Osakkuusyhtiö Swap.com ja ResQ yhdistävät jakamistalouden, tuotteiden elinkaaren pidentämisen sekä jätteen minimoimisen. Swap.com on suomalainen yhtiö, josta on kasvanut yksi USA:n suurimmista käytetyn tavaran online-tavarataloista, jossa on tällä hetkellä yli kaksi miljoonaa tuotetta myynnissä. Vaatteiden uusiokäytön positiivinen ympäristövaikutus on valtava verrattuna tilanteeseen jossa vaatteet menevät jätteeksi. Viime vuonna Swap.comista ostetut vaatteet vähensivät ilmakehän hiilidioksidipäästöjä 86 000 tonnia ja tämä vastaa 18 000 henkilöauton poistumista teiltä vuodeksi USA:ssa.

Swap.com on Cleantech Investin suomalainen osakkuusyhtiö, joka on USA:ssa nopeasti kasvava käytetyn tavaran online tavaratalo

10-20% täysin virheettömästä ravintolaruoasta menee jätteeksi ja tämän haasteen ratkaisemiseen keskittyy ResQ CLub. ResQ clubin sovellus on ladattavissa puhelimeen Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa. ResQ aplikaatio mahdollistaa ravintoloille ylijääneiden annosten myynnin, sen sijaan että ne menisivät jätteeksi. ResQ on kasvanut Suomessa räjähdysmäisesti ja se on nyt laajentanut toimintaansa Eurooppaan, pyrkimyksenään tehdä ravintoloiden ruokajätteestä entinen ongelma.

Enersize (omistus 37,7 %)

Teollisuuden paineilma on myös alue, jossa arvokkaita resursseja hukataan kirjaimellisesti ilmaan. Paineilmaa käytetään lähes jokaisessa tuotantolaitoksessa ja se aiheuttaa ilmakehään merkittävästi hiilidioksidipäästöjä. Osakkuusyhtiö Enersize mittaa, analysoi ja ohjaa teollisuuden paineilmajärjestelmiä kehittämänsä tietojärjestelmän avulla. Enersize toimii jo eräissä Kiinan suurimmissa tehtaissa ja pystyy saavuttamaan noin 20 – 30 %:n säästöt paineilman energian kulutuksessa ja tässä on kysymys erittäin merkittävästä säästöpotentiaalista, koska teollisuuden paineilma kuluttaa noin 5 % maailman kaikesta sähköenergian kulutuksesta.

Cleantech Invetsin aiemmin tänä vuonna Tukholmaan listaama Enersize pystyy säästämään jopa 30 % teollisuuden paineilmajärjestelmien energian kulutuksesta

Tehokas veden käyttö, kestävä maatalous, valtamerten ja biodiversiteetin suojelu ovat myös Cleantech Investin kiinnostuksen kohteita ja mahdollisia liiketoiminta-alueita.

Yhdellä sijoituksella hajautettu portfolio listaamattomiin kasvuyrityksiin

Cleantech Investin aktiivinen rooli osakkuusyhtiöiden toiminnassa on kasvanut jatkuvasti. Yhtiö on myös kansainvälistynyt ja avannut toimipisteet Los Angelesiin, Berliiniin ja Tukholmaan. Cleantech Invest on näin onnistunut kiihdyttämään yhtiöidensä kasvua ja aikoo jatkaa samalla linjalla. Yhtiöllä on jo 5 400 osakkeenomistajaa ja kasvava joukko heistä seuraa tiiviisti toimintaa ympäristön puolesta ja liiketoiminnan kasvattamiseksi. Yhtiö on erittäin aktiivinen kommunikoija www-sivuillaan, twitterissä ja linkedinissä ja mahdollistaa pörssisijoittajalle läpinäkyvän ja hajautetun sijoitustoiminnan listaamattomiin kasvuyhtiöihin. Cleantech Investin kaupankäyntitunnus on CLEAN.

Yhtiön toimitusjohtaja Alexander Lidgren ja hallituksen pj Lassi Noponen

Kumppaniartikkeli – yhteistyössä Cleantech Invest

Sinua voisi kiinnostaa
Parhaat Suomi-osakkeet vuodelle 2024
Tekoälyuutiset: Tekoälyrobotit ovat täällä
Osakesäästötili sijoituskohteena
Osakesäästötili UKK | Usein kysytyt kysymykset
Omalla Maalla LKV
Sijoittajan valinnat