Suomalaisten osakkeiden valintatyökalulla hurjaa tuottoa elokuun loppupuolella

Elokuun lopussa mallisalkkumme nousivat merkittävän paljon enemmän kuin indeksit. Katso kärki ja seuraa kehitystä!

Sami Väänänen
Sami Väänänen

Elokuun lopussa mallisalkkumme nousivat merkittävän paljon enemmän kuin indeksit. Katso kärki ja seuraa kehitystä!

TOP-osakkeiden ja indeksien tuotot 15.8.2017 – 31.8.2017

  • TOP 5-osakkeet 6,0 %
  • TOP 10-osakkeet 2,6 %
  • TOP 15-osakkeet 1,6 %
  • HEX 25-indeksi 0,1 %

Elokuun loppu oli erityisen hyvää aikaa mallisalkuillemme. Nousu syntyi suurelta osin Affecton valtavasta yli 26 %:n noususta. Mallisalkkumme olivat ylivoimaisia indekseihin nähden. Suurten yhtiöiden HEX 25 -indeksi tuotti vähiten: 0,1 %. Vähiten TOP 10 -osakkeista tuotti Yleiselektroniikka: -3,3 %. Parhaiten kärkiyhtiöistä tuottivat Technopolis +5,6 % ja Affecto +26,3 %.

Osakevalintatyökalun TOP Suomi-osakkeet

Osakevalintatyökalun Suomi-osakkeiden kärjestä löytyvät Yleiselektroniikka (77 pistettä), Raisio (75 pistettä) ja Aktia (68 pistettä).

 

Yleiselektroniikalla ei ole analyytikkoseurantaa. Toisella kvartaalilla Yleiselektroniikan liikevaihto oli 13,4 M€ (9,9 M€ Q2/2016) ja liiketulos 0,5 M€ (0,5 M€ Q2/2016).  Liikevaihto kasvoi Venäjällä ja Baltiassa, Suomessa liikevaihdon kasvu tuli pääosin Noretron Komponenttien vaikutuksesta. Liikevoittoa kasvatti myös liikehuoneiston myynti Virossa. Näkymät ennallaan. Vuoden 2017 tuloksen arvioidaan olevan vuoden 2016 tulosta parempi. Osakevalintatyökalustamme löytyy Morningstarin factsheet yhtiöstä, jossa on tärkeimmät luvut sijoittajan kannalta. Esimerkiksi viiden vuoden keskiarvo-osinkotuotto on ollut 5,1 %.

Raisio on täyden kympin laatuyhtiö ja parhaita osinkoyhtiöitä. Osinkoa on kasvatettu nyt 10 vuotta peräjälkeen. Osake on lisäksi erittäin matalariskinen. Yhtiön kurssikehitys on kuitenkin ollut kaikkea muuta kuin täyttä kymppiä. Osakekurssi on ollut laskutrendissä vuoden 2013 loppupuolelta lähtien. Yhtiön liikevaihto on laskenut tasaisesti. Yhtiön laatu näkyy siinä, että liikevaihdon laskusta huolimatta tulos on noussut vuodesta 2011 lähtien brändit-yksikön erinomaisen kannattavuuden ansiosta.

Raisio hakee uutta kasvua uudella toimitusjohtajalla. Toisella kvartaalilla liikevaihto oli 104,3 M€ (analyytikoiden ennuste 105,8 M€) ja oikaistu liiketulos 13,1 M€ (ennuste 13,5 M€). Johdon mukaan liiketulos oli tyydyttävä, kun otetaan huomioon Ison-Britannian makeisliiketoiminnan kannattavuuden olennainen heikkeneminen Leicesterin makeistehtaan tuotannollisten ja kaupallisten haasteiden sekä punnan heikentymisen jatkuessa. Tästä syystä ohjausta laskettiin ennakkoon. Raisio ennakoi koko vuoden vertailukelpoisen liiketuloksensa olevan noin 45 miljoonaa euroa.

Aktia on täyden kympin osinkoyhtiö. Toisella kvartaalilla Aktian korkokate laski 5 %, mutta palkkiotuotot kasvoivat 19 % vertailukaudesta. Kun vertailukelpoisuuteen vaikuttavia eriä, kuten Visa Europen myynnistä vertailukaudella saatua tuottoa ja kevään uudelleenjärjestelykuluja, ei oteta lukuun, liikevoitto oli vakaa 16,9 (16,6) miljoonaa euroa. Organisaatiossa aloitetun muutoksen ja peruspankkiuudistuksen odotetaan johtavan tehokkuuden kasvuun ja matalampaan kulurakenteeseen vuodesta 2018 alkaen. Aktiassa on meneillään asiakasfokuksen vahvistamiseen ja kannattavuuden kasvattamiseen tähtäävä muutos. Vertailukelpoisen liikevoiton odotetaan olevan samalla tasolla vuoden 2016 vertailukelpoisen liikevoiton kanssa.

Edellinen TOP 10 -lista ja osakkeiden tuotot

Edellinen TOP 10-lista (per 15.8.2017) ja TOP-osakkeiden tuotto ajalla 15.8.- 31.8.2017. Katso uusi TOP 10 Osakevalintatyökalusta.

 

Pitkässä juoksussa TOP-osakkeet voittaneet indeksit selvästi

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty työkalun perusteella parhaimpien osakkeiden ja yleisindeksien kehitykset kesäkuun 2014 alusta lähtien. Tuottoeroa TOP-salkkujen hyväksi on syntynyt merkittävästi. Lue miten hyödyntää Suomalaisten osakkeiden valintatyökalua.

  • Parhaiden osakkeiden korit (TOP 5, 10 ja 15) ovat tuottaneet selvästi (+118,5 % / +96,9 % / +101,1 %) ja indeksejä enemmän.
  • Seurannan aikana suuryhtiöt ovat tuottaneet 48,2 %, keskisuuret 68,6 % ja pienet 75,4 %.

 

Tuotot TOP-osakkeille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuotot on indeksoitu alussa indeksipisteeseen 100. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-Bottom-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. Tuottojen laskennan ja Osakevalintatyökalun listan päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.

Sinua voisi kiinnostaa
Viikon osinko-osake: Wulff Groupin osakkeella 5,8 prosentin osinkotuotto
parhaat osakkeet
Parhaat osinko-osakkeet Suomesta
Helsingin Pörssin kasvuosakkeet
Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet
Ilmoittaudu webinaariin
Sijoittajan valinnat