treebuddy

Suursijoittajat sijoittavat nyt eurooppalaisiin osakkeisiin!

rahapino, Miten määritellään osinko-osake?

ETF-rahavirrat kertovat, mihin suursijoittajat sijoittavat. Rahavirrat antavat tietoa tulevista tai käynnissä olevista sijoittamisen trendeistä.

Julkaistu: 07.04.2017 Kirjoittaja:

ETF ETF-rahavirrat markkinaympäristö TOP5

Eurooppa houkuttelee osake- ja korkosijoittajia – USA:ssa tahti hiipumassa

Eurooppalaiset osakkeet ovat kasvattaneet houkuttelevuuttaan suursijoittajien silmissä. Kuukauden aikana rahaa nettovirtasi Eurooppaan sijoittaviin osake-ETF:iin liki 2,5 miljardia euroa. Edellisen kuuden kuukauden aikana rahaa eurooppalaisiin osakkeisiin on virrannut 6,3 miljardia euroa. Myös kehittyvät markkinat ovat olleet suosiossa. Kuukauden aikana kehittyville markkinoille on nettovirrannut rahaa sisään noin 1,2 miljardia euroa, kun aiemman kuuden kuukauden aikana rahaa on nettovirrannut sisään hieman alle 3 miljardia euroa. USA on laskenut houkuttelevuuttaan sijoittajien silmissä. USA:han on nettovirrannut sisään 16,2 miljardia euroa kuukauden aikana, kun kuuden kuukauden aikana USA:han on nettovirrannut 161,8 miljardia euroa.

Kategorioihin sopivat ETF:t löydät helposti uudesta ETF-valintatyökalustamme!

Sektori-ETF:issä paljon hajontaa

Erityisesti teknologiasektori on jatkanut rahavirtojen kerryttämistä. Edellisen kuukauden aikana teknologiasektorille on virrannut noin 1,2 miljardia euroa. Muita erityisen suuria rahavirtoja kerääviä sektoreita ei edellisen kuukauden aikana ollut. Sektoreista syklinen kulutus oli kovin kärsijä: sektorilta on nettovirrannut rahaa ulos 640 miljoonaa euroa. Myös teollisuus-, terveydenhuolto- ja telekommunikaatiosektorin rahavirrat päätyivät negatiiviseksi.

Euroopan korko-ETF:t kääntyneet positiiviseksi

Euroopassa yli kuusi kuukautta kestänyt pako Eurooppaan sijoittavista korko-ETF:istä on päättynyt. Nettorahavirtaukset eurooppalaisiin korko-ETF:iin olivat positiiviset noin 239 miljoonan euron verran. Kokonaisuudessaan nettovirtaukset korko-ETF:iin olivat hieman vaisummat kuin aiempina kuukausina, mutta yhdenkään maantieteellisen alueen korkosijoituksista ei paennut enemmän rahaa kuin niihin virtasi sisään.

Omaisuusluokkien tuotot

Aiempien kuukausien osakemarkkinoiden nousuralli on päättynyt ja kehitys on tasaantunut. Osakkeista ainoastaan yhdysvaltalaiset osakkeet ottivat takapakkia: yhdysvaltalaisten osakkeiden tuotto kuukauden aikana oli -0,7 %. Eniten tuottivat kehittyvät markkinat, mitkä nousivat 3 %. Myös eurooppalaiset ja suomalaiset osakkeet pärjäsivät hyvin. Vuoden aikajänteellä mitattuna suomalaiset osakkeet ovat tuottaneet parhaiten: 26,1 %. Myös kolmen ja viiden vuoden aikana suomalaiset osakkeet ovat olleet ylivertaisia. Huonoiten viiden vuoden aikaperiodilla ovat tuottaneet kehittyvien markkinoiden osakkeet: 6,3 %.

Korkopuolella kehitys oli hyvin neutraalia. Riskilainat kärsivät kuukauden aikana eniten: -0,1 %. Koroista eniten nousivat yrityslainat euroopassa sekä globaalisti: +0,3 %. Raaka-aineista ainoastaan kulta oli tuottava sijoituskohde, ja sekin vaatimattomat 1 %. Öljy tuli kuukauden aikana alas 4,2 % ja raaka-aineet laajasti 2,1 %.

Kategorioihin sopivat ETF:t löydät helposti ETF-valintatyökalustamme!

TOP-10 maailman suosituimmat ETF:t ja ETF-uutuudet

jasensisalto_kirjaudu

Opi ETF-sijoittajaksi - lataa opas!kiinnostavimmat osakeideat suomesta -webinaari


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


27.5.2022 13:39 | Henri Heikinheimo
Onko markkinan pohja vihdoin takana?

26.5.2022 12:00 | Sijoittaja.fi
Parhaiten tuottaneet ETF:t tänä vuonna

Kiinnostavimmat osakeideat Suomesta -webinaari

Image


treebuddy
BSS merkintäoikeusanti

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy