Fellow Finance -mallisalkullamme hyvää korkotuottoa perustamisesta lähtien

Fellow Finance -mallisalkkumme on tuottanut hyvin perustamisestaan lähtien.

Sami Väänänen
Sami Väänänen

Fellow Finance -mallisalkkumme on tuottanut hyvin perustamisestaan lähtien.

Fellow Finance -mallisalkkumme on toteutettu oikealla rahalla Fellow Finance -palvelussa. Salkku on perustettu 5.5.2015 ja alkupääoma on 30 000 euroa. Arviomme mukaan vertaislainaus tarjoaa hyvää, yli 10 % vuotuista tuottopotentiaalia Suomessa. Nykyisessä markkinatilanteessa vertaislainaus soveltuu osaksi järkevästi hajautettua salkkua.

Mallisalkkumme on tarjonnut 10,7 % vuotuista tuottoa perustamisestaan lähtien.

20170221-fellow-toteutunut-tuotto

Mallisalkkumme, joka on kasvanut jo yli 36 500 euroon, on hajautettuna yli tuhanteen lainaan. Näin yli tuhannen lainan hajautuksella voitaneen sanoa, että mallisalkku näyttää hyvän yleiskuvan vertaislainojen tarjoamista tuotoista.

20170221-fellow-yhteenveto

Toteutuneista tuotoista nähdään, että sijoituksissa ei ole nähtävillä heiluntaa, ja että salkku on kasvanut tasaisesti. Salkussa on toteutuneita luottotappioita (punainen, alin pallojono), mutta näiden jälkeenkin (nettotuotto, keskimmäinen pallorivi) salkku on tarjonnut hyvää tuottoa.

20170221-fellow-toteutuneet-tuotot

Sijoitusallokaatioltaan salkku on enimmäkseen sijoitettuna neljän ja viiden tähden lainoihin. Ainoastaan 11 % sijoituksista on yhden ja kahden tähden lainoissa. Tähdet kertovat Fellow Financen näkemyksen lainanhakijan takaisinmaksukyvystä. Mitä huonompi luottoluokitus, sitä suurempi korkovaatimus. Yhden tähden lainanhakijoilta markkinat vaativat 21 % korkoa, kun viiden tähden lainanhakijoilta vain 8 %.

20170221-fellow-taulukko

Sinua voisi kiinnostaa
Katsaus Sijoittaja.fi mallisalkkuihin
Mallisalkkujen helmikuu – ETF-salkut plussalla kuun aikana
Katsaus Sijoittaja.fi mallisalkkuihin
Mallisalkkujen tammikuu – vuosi alkanut salkkujen nousussa
Katsaus Sijoittaja.fi mallisalkkuihin
Mallisalkkujen joulukuu – loppuvuosi jatkui nousun merkeissä
Omalla Maalla LKV
Sijoittajan valinnat