startup lions

Lieksan bioöljytehtaan osakeanti käynnistyy – tavoitteena 2,5 miljoonan euron panostus

GFN Lieksa Oy:n bioöljytehtaan ensimmäisen vaiheen investointi on yhteensä 24 miljoonaa euroa. Aiemmat pääomasijoitukset ovat vahva signaali uskosta uusiutuvaan energiaan ja suomalaisen metsän jalostusasteen nousuun. Piensijoittajille tarjoutuu mahdollisuus osallistua hankkeeseen joukkorahoituksen kautta.

Julkaistu: 15.02.2017 Kirjoittaja:

Fundu kumppaniartikkeli vaihtoehtoiset sijoituskohteet

Monimuotoinen sijoitus

GFN Lieksa Oy rakentaa bioöljytehtaan Lieksaan Kevätniemen teollisuusalueelle, jossa tullaan tuottamaan bioöljyä käyttäen raaka-aineena sahojen sivuvirtoja sekä biorankaa. Bioöljytehtaan rakentaminen aloitetaan vuoden 2017 aikana ja tuotanto on tarkoitus aloittaa vuoden 2018 loppuun mennessä. GFN Lieksa Oy tulee olemaan bioöljyn tuotantoyhtiö, ja emoyhtiö Green Fuel Nordic Oy tulee hoitamaan tuotteiden myynnin, markkinoinnin ja tuotekehityksen.

Suomen markkinat bioöljylle avautuvat toden teolla vuonna 2018 raskaan polttoöljyn poistuessa markkinoilta. Mikäli GFN Lieksa toteutuu nyt suunnitellulla tavalla, Lieksa tuottaa bioöljyä jo samaisena vuonna 2018.

Valmiudet nopeaan etenemiseen

Lopullisen investointipäätöksen jälkeen Lieksan bioöljytehtaan rakennustyöt voidaan aloittaa ripeästi. Suunnittelutyöt ovat edenneet tavoitellusti, ja teknologian valintojen kanssa ollaan jo pitkällä. Maanrakennustöihin päästään jo tulevan kesän aikana. Lieksan bioöljytehtaan tuotantokapasiteettia on suunniteltu kasvatettavan vaiheittain useamman vuoden aikajänteellä.

Osallistu osakeantiin

GFN Lieksa Oy:n bioöljytehtaan ensimmäisen vaiheen investointi on yhteensä 24 miljoonaa euroa.

Piensijoittajille tarjoutuu mahdollisuus osallistua hankkeeseen joukkorahoituksen kautta: kuka tahansa piensijoittaja voi ostaa bioöljy-yhtiön osakkeita. Minimisijoitus on 310 euroa. Lopullista investointipäätöstä bioöljytehtaasta odotetaan kevään 2017 aikana. Lieksassa on valmistauduttu bioöljytehtaan maanrakennustöiden aloittamiseen jo tulevana kesänä.

GFN Lieksa Oy on Green Fuel Nordic Oy:n tytäryhtiö. Lieksan bioöljytehtaan suunniteltu rahoituspaketti muodostuu pääomasijoittajien – Kyösti Kakkosen, Matti Virtaalan ja Arto Hartikaisen – emoyhtiöön tekemistä pääomasijoituksista,  investointituesta, piensijoittajien osakemerkinnöistä ja pankkilainasta.

Kumppaniartikkelistartup lions


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy