Sijoitusideana Deutsche Bank

Deutsche Bank oli huomion keskipisteenä lokakuun kahdeksantena, kun Wall Street Journal julkaisi uutisen, että Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvova elin, SEC, oli pyytänyt pankkia neuvotteluun.

Vieraileva kirjoittaja
Vieraileva kirjoittaja

Deutsche Bank oli huomion keskipisteenä lokakuun kahdeksantena, kun Wall Street Journal julkaisi uutisen, että Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvova elin, SEC, oli pyytänyt pankkia neuvotteluun.

Syyskuussa uutisoitiin, että USA:n oikeusministeriö vaatii 14 miljardin dollarin sakkoa subprime-lainojen myymisestä ennen finanssikriisiä. Vaikka neuvottelut sakon loppusummasta ovat vielä kesken, näyttää todennäköiseltä, että summa nousee yli pankin tekemien 5,9 miljardin varausten.

Wall Street Journalin mukaan Deutsche Bankia, kuten myös JP Morgania, New York Mellonia ja Citigroupia, syytetään ADR:n (American Depositary Receipt) markkinasäännösten rikkomisesta liittyen osaketalletustodistuksiin. WSJ:n mukaan pankit välttivät veroja ja saivat voittoa sisäpiiritiedon hyväksikäyttämisestä.

Yllättäen tämä tieto ei juurikaan kiinnostanut sijoittajia. Saksan pörssissä Deutsche Bankin osakkeen avauskurssi marraskuun 8. oli 12,45 euroa ja osake päätyi päivän päätteeksi 12,90 euroon. Kaupankäyntivolyymi oli alhainen, 8,4 milj. euroa, kun se edellispäivänä oli 14,5 M€.

Deutsche Bankin osake on noussut uutisten jälkeisistä tasoista 15 euron tuntumaan. Bloombergin mukaan 3 analyytikkoa antaa Deutsche Bankin osakkeelle osta-suosituksen, 18 pidä-suosituksen ja 15 myy-suosituksen.

Osakekurssin kehitys riippuu monesta tekijästä, kuten yhtiön politiikasta sekä toimialan ja talouden kehityksestä. Sijoittajan pitää huomioida nämä tekijät ennen sijoituspäätöstä.

Oletko kiinnostunut viputuotteista, joilla voit ottaa näkemystä Deutsche Bankin osakekurssista? Katso lisää!

Deutsche Bank Knock Out Warrantit

Kuvan tiedot 28.11.2016. Klikkaa kuvaa nähdäksesi ajantasaiset hinnat.

Kumppaniartikkeli – Vontobel

Tärkeitä oikeudellisia tietoja

Tämä tiedote ei ole rahoitusanalyysi, vaan tuotetta koskeva mainos. Se ei siis täytä rahoitusanalyysin puolueettomuuden varmistavia lakisääteisiä vaatimuksia, eikä kuulu rahoitusanalyysien julkaisua edeltävän kaupankäyntikiellon piiriin.

Saadakseen erityisesti johdannaissopimuksiin tehtyjen sijoitusten rakennetta ja riskejä koskevia yksityiskohtaisia tietoja, tulevien sijoittajien tulisi lukea perusesite, joka on saatavilla yhdessä lopullisten ehtojen sekä perusesitteen liitteiden kanssa sähköisessä muodossa liikkeellelaskijan verkkosivustolta osoitteesta http://certificates.vontobel.com. Tämän lisäksi perusesite, sen liitteet sekä lopulliset ehdot ovat ilmaiseksi saatavilla painetussa muodossa liikkeellelaskijan rekisteröidystä toimipaikasta:

Vontobel Financial Products GmbH, 
Bockenheimer Landstrasse 24, 
60323 Frankfurt am Main, 
Saksa.

Sijoittajien on huomioitava voimassaolevat myyntirajoitukset.

Vontobel-konserniin kuuluvat yhtiöt voivat maksaa summiltaan vaihtelevia suoria tai välillisiä provisioita kolmansille osapuolille (esim. arvopaperivälittäjille) yleisöantiin ja sertifikaattien myyntiin liittyen. Lisätietoja on saatavilla pyynnöstä jälleenmyyntikumppaniltasi.

Tätä tuotemainosta ei saa jäljentää tai jakaa edelleen ilman erityistä lupaa.

Sinua voisi kiinnostaa
Miten kulutusluottojen korkokatto vaikuttaa sijoittamiseen?
Osakemarkkinat matkalla uusiin huippuihin – kiitos keskuspankeille!
Kauppasodan eskaloituminen tarjoaa vuoden parhaan ostopaikan?
Rahastotyökalu
Sijoittajan valinnat