Kun Suomen markkinat eivät riitä – Nordea Investor

Suomen markkinat kattavat vain 0,3 prosenttia sijoitusmarkkinoista. Sijoittajan kannattaa hajauttaa myös Suomen ulkopuolelle.

Vieraileva kirjoittaja
Vieraileva kirjoittaja

Suomen markkinat kattavat vain 0,3 prosenttia sijoitusmarkkinoista. Sijoittajan kannattaa hajauttaa myös Suomen ulkopuolelle.

Kansainvälisten sijoittajien näkökulmasta Suomi on syklinen reunamarkkina. Tämä tarkoittaa sitä, että paniikin vallatessa markkinat Helsingin pörssin osakkeet rytisevät laajoja markkinoita enemmän.

Sijoittajan kannattaa hajauttaa ainakin osa osakesalkusta Suomen rajojen ulkopuolelle. Hajauttaminen laskee salkun riskiä ilman, että tuotosta tarvitsee tinkiä. Esimerkiksi viimeisen viiden vuoden aikana Yhdysvaltain markkina on tuottanut selvästi kotimaisia ja eurooppalaisia osakkeita paremmin.

Nordea Investorissa yli 20 markkinapaikkaa sijoittajan ulottuvilla

Nordean keväällä lanseeraamassa Nordea Investorissa on 22 markkinaa. Sijoittaja voi etsiä mielenkiintoisia osakkeita Euroopan tärkeimmiltä, kuten Saksan, Ranskan ja Iso-Britannian osakemarkkinoilta, ja Yhdysvaltain markkinoilta.

Kaikki markkinat löytyvät saman palvelun alta. Palvelu on lisäksi käytettävissä millä tahansa mobiililaitteella.

Sama hinnoittelu

Piensijoittajalle palvelun parhaita puolia on se, että Nordea Investorissa hinnoittelu kaikilla markkinoilla on sama. Sijoittaja maksaa enintään 1 %:n kaupankäyntipalkkion sijoittaessa suomalaisiin tai ulkomaisiin osakkeisiin.

Yhden prosentin hintakatto mahdollistaa kansainvälisesti huolella hajautetun salkun rakentamisen jo pienillä sijoitussummilla. Tyypillisesti kansainvälisille markkinoille sijoittamisesta peritään huomattavasti korkeammat kaupankäyntipalkkiot.

Mihin sijoittaa?

Sijoituskohteiden valintaa helpottavat Nordean ja Standard & Poor’sin suositukset ja katsaukset. Ne saa käyttöön Sijoittajan ja Kaupankävijän palvelun asiakkaana. Lisäksi käytössä ovat Kauppalehti.fi:n palvelut ja analyysityökalut.

Kansainvälisten osakkeiden valintaa helpottavat pohjoismainen mallisalkku, global-osakesuosituslista, viikon osake ja yhtiöraportit. Pohjoismaisen mallisalkun osakkeet on poimittu siten, että salkusta muodostuu hajautettu noin 20 yhtiön pohjoismainen osakesalkku. Global-osakesuosituslistalle on koottu eri toimialoilta houkuttelevimmat Pohjoismaiden ulkopuoliset yhtiöt.

Viikon osake on tarkempi katsaus markkinatilanteeseen sopivaan yhtiöön. Siinä pureudutaan tarkemmin jonkin ajankohtaisen yhtiön tilanteeseen. Yhtiöraportit-osiosta löydät sijoituspäätöksen tueksi Nordea Marketsin analysoimat lähes 300 tärkeintä pohjoismaista yhtiötä, Standard & Poor’sin analysoimat yli 800 Pohjoismaiden ulkopuolista yhtiötä suosituksineen ja tavoitehintoineen.

Tutustu aktiivisen sijoittajan palveluun Nordea Investoriin.

Kumppaniartikkeli – Nordea

Sinua voisi kiinnostaa
Viikon osinko-osake: Nähdäänkö Nordealta euron osinko vuonna 2025?
Analyysi: Nordea ylitti ennusteet ensimmäisellä neljänneksellä
Analyysi: Nordean osake laskussa vaisun Q4-tuloksen myötä
WIMAO
Sijoittajan valinnat