Sijoittaja.fi:n Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkun sisältö ja tuotto

Sjoittaja.fi:n ylläpitämä Disruptiiviset teknologiaosakkeet –salkku sijoittaa parhaisiin teknologiaosakkeisiin maailmalta. Salkku on jatkanut myötätuulessa vuonna 2024. Esittelyssä salkun kolme mielenkiintoista osaketta.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Sjoittaja.fi:n ylläpitämä Disruptiiviset teknologiaosakkeet –salkku sijoittaa parhaisiin teknologiaosakkeisiin maailmalta. Salkku on jatkanut myötätuulessa vuonna 2024. Esittelyssä salkun kolme mielenkiintoista osaketta.

Teknologiaosakkeiden nousu jatkunut tekoälyn siivittämänä

Teknologiaosakkeet ovat pysyneet yhtenä markkinoiden johtavista sektoreista. Erityisesti tekoälyn (AI) nousu on palauttanut sijoittajien luottamuksen teknologiaan. Vuoden 2023 aikana teknologiaosakkeet nousivat merkittävästi ja Sijoittaja.fi:n teknologiasalkku tuotti 58,81 prosenttia vuonna 2023. Hyvä veto on jatkunut vuonna 2024.

Erityisesti puolijohdeyritykset, kuten NVIDIA ja Taiwan Semiconductor, ovat hyötyneet AI:n kasvavasta kysynnästä. NVIDIA
osake on noussut lähes 190 % viimeisen vuoden aikana, ja se on ollut yksi menestyneimmistä osakkeista.

Lue lisää Nvidiasta

Maailman parhaat teknologiaosakkeet

Sijoittaja.fi:n ylläpitämä Disruptiiviset teknologiaosakkeet –salkku sijoittaa parhaisiin teknologiaosakkeisiin maailmalta. Salkulla on yli 1000 kopioijaa ja 25 000 seuraajaa eTorossa.

Osakevalinnassa hyödynnämme kvantitatiivista analyysia ja omaa sijoitusnäkemystämme. Strategiana on sijoittaa yhtiöihin, jotka ovat osoittaneet vahvaa kasvua ja tuloksentekoa historiassa sekä lisäarvon tuottoa omistajille.

Osakkeet valitaan nopeasti kasvavilta megatrendisektoreilta: internet, digitalisaatio, e-commerce, pilviteknologia, AI, fintech, sosiaalinen media, metaverse, kyberturvallisuus jne.

Vuonna 2023 salkku tuotti 59 % ja vuonna 2024 salkku on tuottanut 13,5 % ja on kaikkien aikojen korkeimmalla tasolla.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.
Aiempi kehitys ei ole tae tulevista tuotoista. Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees
51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkun tuotto

eToro Disruptiiviset teknologiaosakkeet tuotot

Salkun mielenkiintoisimmat sijoitukset

Salkku tarkistetaan neljännesvuosittain tai markkinatilanteen edellyttämällä tavalla. Ylipainotamme salkussa parhaimpia teknologiaosakkeita, mutta pidämme salkun yksittäisten osakkeiden painon tasapainossa vähentääksemme riskiä.

Salkku sisältää tällä hetkellä 36 osaketta. Kaikki salkun osakkeet ovat mielenkiintoisia, mutta tässä kolme poimintaa salkun sisältämistä osakkeista.

Alphabet (Google)

Yhtiö on investoinut voimakkaasti tekoälyyn lisäämällä generatiivisia tekoälyominaisuuksia hakuun ja muihin palveluihin varmistaakseen, että kuluttajat jatkavat Google-työkalujen käyttöä, vaikka tapa, jolla he etsivät tietoa verkosta, muuttuu.

Googlen Q1 oli vahva ja osake on kääntynyt nousuun alkuvuoden tahmeuden jälkeen. Osake on salkun suurin sijoitus tällä hetkellä. Arvostuskertoimet ovat kasvumahdollisuuksiin nähden matalat, joten nousupotentiaalia on jäljellä. P/E-luku vuoden 2025 tulosennusteella on 20,4.

Nvidia

Nvidia on tällä hetkellä kiistatta tekoälymegatrendin kärkiyhtiö. Yhtiö on panostanut tekoälykehitykseen jo vuosia, kun huomattiin, että Nvidian grafiikkaprosessorit pystyvät suureen laskentatehoon, jota tekoäly tarvitsee.

Yhtiön kasvu- ja tulosluvut ovat viimeisen vuoden aikana olleet huikeita ja yhtiö on noussut maailman arvokkaimmaksi yhtiöksi.

Nvidia on salkun kolmanneksi suurin sijoitus tällä hetkellä. Osakkeen rakettimaisen nousun vuoksi osaketta on myyty salkussa, jottei Nvidian paino kasva liian suureksi. Osakkeen arvostuskertoimet ovat korkeat. P/E-luku vuoden 2025 tulosennusteella on 49,5.

MercadoLibre

Argentiinalainen verkkokauppayhtiö MercadoLibre on takonut viime vuosina vakuuttavia kasvulukuja. Vuonna 2023 yhtiö kasvatti liikevaihtoaan noin 37 % edellisvuodesta, ja analyytikot ennakoivat kasvun olevan lähes edellisvuoden tasolla myös vuonna 2024. Vuoden 2024 ensimmäisen neljänneksen liikevaihto oli 36 % kasvussa vertailukaudesta.

Osake on salkun neljänneksi suurin sijoitus. Arvostusluvut ovat keskiarvoa hieman suuremmat, mutta niin on myös liikevaihdon kasvuvauhti. P/E-luku vuoden 2025 tulosennusteella on 33,8.

Kopioi salkku tai poimi sijoitusideoita

Sijoittaja.fi:n salkut on mahdollista kopioida helposti eTorossa. Tällöin samat muutokset, kuten osakevaihdot, ostot ja myynnit, joita teemme salkuissamme, toteutuvat myös sinulla.

Salkun kopioimisen voi lopettaa milloin tahansa ja siitä ei tarvitse maksaa esimerkiksi rahastoista tuttuja merkintä-, hallinnointi- tai lunastuspalkkioita. Kopioidun salkun voi myös jäädyttää nykyiseen tilaan, jolloin ostoja ja myyntejä ei tapahdu. 

Minimisijoitus 500 dollaria. Voidaksesi kopioida salkkuja, sinulla tulee olla eToro -tili avattuna. Voit myös vain poimia sijoitusideoita omaan salkkuusi. Salkun sisältöön tutustuminen ei vaadi rekisteröitymistä.

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.

Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Tämä informaatio on tarkoitettu vain tiedon ja koulutuksen tarkoituksiin eikä sitä tulisi pitää sijoitusneuvontana tai sijoitussuosituksena. Aiempi kehitys ei ole tae tulevista tuotoista.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

Sinua voisi kiinnostaa
UPM-Kymmene osake: Q2-tulos ei yltänyt odotuksiin – loppuvuoden näkymät ovat hyvät
Kesko osake: Viimeisin tulos odotusten mukainen – merkit rakentamisen piristymisestä ovat lupaavia
Pörssinoteerattujen sijoitustuotteiden hyödyntäminen tuloskauden aikana
Sijoittajan valinnat