Analyysi: Wärtsilä aloitti vuoden vahvalla suorituksella

Liikevaihdon laskusta huolimatta Wärtsilä onnistui kasvattamaan tulostaan huomattavasti vertailukaudesta. Kysyntäympäristö näyttää valoisalta sekä Marine- että Energy-liiketoiminnoissa.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Liikevaihdon laskusta huolimatta Wärtsilä onnistui kasvattamaan tulostaan huomattavasti vertailukaudesta. Kysyntäympäristö näyttää valoisalta sekä Marine- että Energy-liiketoiminnoissa.

Q1/2024 – Vertailukelpoinen liikevoitto 50 % kasvussa

Wärtsilän liikevaihto oli 1 321 milj. euroa (ennuste 1630,7 milj. euroa) ja vertailukelpoinen liiketulos oli 132 milj. euroa (ennuste 124,5 milj. euroa). Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Wärtsilän liikevaihto laski 10 % vertailukaudesta. Vertailukelpoinen liiketulos kasvoi noin 50 % ja vastasi 10,0 (6,0) % liikevaihdosta. Marginaalin kasvua tuki yhtiön mukaan liikevaihdon suotuisampi jakauma laitteiden ja palveluiden kesken ja sitä rasitti vuosineljänneksen alhaisempi operatiivinen vipuvaikutus.

Yhtiön tilauskertymä kasvoi 11 % 1 924 milj. euroon. Yhtiön johdon mukaan Wärtsilän hyvä kehitys jatkui vuoden ensimmäisellä neljänneksellä ja yhtiön tilauskanta oli kauden lopuksi suurempi kuin koskaan vahvana jatkuneen tilauskertymän ansiosta. Tilauskertymä oli 7 294 milj. euroa, kasvua 19 %. Myös palveluiden hyvä kehitys jatkui palveluiden liikevaihdon kasvaessa kaksinumeroisesti sekä Marine- että Energy-liiketoiminnoissa.

Wärtsilä arvioi seuraavan 12 kuukauden kysyntäympäristön olevan vertailukautta paremmalla tasolla sekä Marine- että Energy-liiketoiminnoissa.

Taloudelliset tavoitteet

  • Vuosittainen orgaaninen kasvu 5 %
  • Liikevoittomarginaali 12 % (vuonna 2021 oikaistu liikevoittomarginaali oli 7,5 %)
  • Nettovelkaantumisaste alle 0,50
  • Vuonna 2030 Wärtsilän tavoite on olla hiilineutraali

Wärtsilän osinko 2024

Wärtsilän tavoite on jakaa vähintään 50 % osakekohtaisesta tuloksesta osinkona.

  • Vuodelta 2023 Wärtsilä maksaa osinkoa 0,32 euroa/osake. Osinko jaetaan kahdessa erässä keväällä ja syksyllä.
  • Wärtsilän vuoden 2022 osinko oli 0,26 € ja se maksettiin niin ikään kahdessa erässä.

Wärtsilän osake Osaketyökalussa

Osaketyökalussa Wärtsilän osake saa keskimääräistä paremmat pisteet. Yhtiö saa korkeat pisteet esimerkiksi laadusta ja osakkeen momentista. Osaketyökalussa voit tutustua tarkemmin Wärtsilän osakkeen pisteytykseen, sekä tarkistaa tärkeimmät tunnusluvut ja ennusteet.

Wärtsilän osake – Sijoittajan näkökulma

Jäsenosiossa tarkastelemme osakekurssin kehitystä sekä tuomme esille sijoittajan näkökulman.

Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Sinua voisi kiinnostaa
UPM-Kymmene osake: Q2-tulos ei yltänyt odotuksiin – loppuvuoden näkymät ovat hyvät
Kesko osake: Viimeisin tulos odotusten mukainen – merkit rakentamisen piristymisestä ovat lupaavia
Pörssinoteerattujen sijoitustuotteiden hyödyntäminen tuloskauden aikana
Sijoittajan valinnat