Suomi Laatuosake -salkun katsaus

Suomi Laatuosake -salkun katsaus. Salkku on päivitetty ennen Q1-tuloskauden alkua. Katso salkun uudet osakkeet ja mitkä osakkeet eivät enää täytä laatuosakkeiden kriteereitä.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Suomi Laatuosake -salkun katsaus. Salkku on päivitetty ennen Q1-tuloskauden alkua. Katso salkun uudet osakkeet ja mitkä osakkeet eivät enää täytä laatuosakkeiden kriteereitä.

Suomi Laatuosake

Suomi Laatuosake on oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Salkkua voi seurata livenä myös Sharevillessä.

MIHIN MALLISALKKU SIJOITTAA?

 • Salkku sisältää normaalissa markkinatilanteessa noin 20 kotimaista laatuosaketta.
 • Osakkeet valitaan numeeristen laatukriteerien avulla.
  • Lopullisen osakevalinnan tekee salkunhoitaja Timo Heikkilä

KENELLE MALLISALKKU SOPII?

 • Salkku sopii laatutietoiselle osakesijoittajalle
 • Sijoittajalle, joka arvostaa vakaata ja tasaista tuottokehitystä

Vuosi 2024 alkanut indeksiä paremmin

Vuoden 2023 osakemarkkinoiden laskussa salkku kehittyi indeksiä heikommin johtuen salkun kovasta vipuasteesta. Lokakuun pohjilta Laatusalkku on noussut jo noin 50 prosenttia. Tämä indeksiä voimakkaampi nousu on osittain vipuasteen ansiota.

Vuonna 2024 Laatusalkku on tuottanut reilu 8 prosenttia, kun OMX Helsinki 25 GI -indeksi on tuottanut 0,8 prosenttia. Tällä hetkellä salkun vipuaste on 27 prosenttia.

Salkun strategia

Suomi Laatuosake -salkkuun osakkeet valitaan kehittämällämme Osaketyökalulla. Työkalu pisteyttää osakkeet eri ominaisuuksien perusteella asteikolla 1-10. Laatu on yksi pisteytettävä ominaisuus. Salkussa olevien osakkeiden:

 • Laatupisteiden oltava aina vähintään 8 (asteikko 1-10)
 • Yhtiön näkymien on oltava vähintään vakaat.
 • Salkun sisältö tarkastellaan kvartaaleittain, mutta salkussa olevia osakkeita voi ostaa ja myydä kvartaalin sisällä.
 • Yksittäisen osakkeen paino ei saa keskipitkällä aikavälillä ylittää 6 prosenttia. Paino lasketaan alkuperäisesti sijoitussummasta tai markkina-arvosta, kumpi on suurempi suhteutettuna salkun arvoon.
 • Salkkumuutokset toteutetaan välittömästi.

Kuuden prosentin painorajoitussääntö pyrkii estämään sen, ettei yksittäisten osakkeiden paino salkussa pitkässä juoksussa nouse liian suureksi. Sääntö on voimassa riskien hallinnan vuoksi. Paino lasketaan alkuperäisestä sijoitussummasta siksi, ettei salkussa tartuttaisi putoavaan puukkoon. Siinä laskevaa osaketta ostetaan lisää ja tappiot kasvavat.

Salkun sisältö (vain jäsenille)

Lopullisen osakevalinnan ja painotuksen tekee salkunhoitaja Timo Heikkilä. ”Suomi Laatuosake -salkussa on tällä hetkellä 25 osaketta. Hajautus on siten normaalia suurempi ja vipuaste maltillinen. Suomi-osakkeet ovat olleet jo yli kaksi vuotta alamäessä, mutta laatuosakkeet ovat jo kääntyneet. Uskomme, että suomalaisilla laatuosakkeilla on edessä monta hyvää vuotta, jos markkinatilanne ei globaalisti dramaattisesti muutu.”

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sinua voisi kiinnostaa
Wimaon osakeanti – uniikilla teknologialla ratkaisu muovin kierrätykseen
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
Helsingin pörssi on vihdoin kääntynyt – hakannut tuotossa jopa teknologiaosakkeet
Bowa Legal näkyvyys
Sijoittajan valinnat