UPM-Kymmene Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun kärjessä

Parhaat osinko-osakkeet Suomesta

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun kärkeen nousi UPM-Kymmene. Katso työkalumme kärki ja seuraa kehitystä.

Julkaistu: 04.07.2016 Kirjoittaja:

osakkeet

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP-osakkeet

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun ensimmäisellä sijalla on: UPM-Kymmene (72 pistettä). Jaetulle toiselle sijalle yltävät Sampo, Citycon ja Technopolis (kaikilla 70 pistettä).

Kaikkien kärkiyhtiöiden laatupisteet ovat korkeat

UPM-Kymmene on arvoyhtiö. Yhtiö on pystynyt vakaaseen kasvavaan tulokseen ja UPM odottaa kannattavuuden paranevan vuonna 2016. Ensimmäisellä kvartaalilla liikevoitto nousi 34 %, 281 miljoonaan euroon. Viime vuoden kustannuskuri näkyy selvästi muuttuvien ja kiinteiden kustannusten laskuna. Velkaantumisaste on laskussa. 

Sampo on laatuosake. Sampo-konsernin liiketoiminta-alueiden odotetaan raportoivan hyvän toiminnallisen tuloksen vuonna 2016. Matala korkotaso lisää Sampon tapauksessa haasteita kannattavuuteen. Sampo-konsernin vahinkovakuutus- ja henkivakuutusliiketoiminta ovat kasvattaneet tulostaan, mutta osakkuusyhtiö Nordea Bankin tulos on ollut laskussa.

Citycon on suomalainen kiinteistösijoitusyhtiö, joka on erikoistunut vähittäiskaupan kiinteistöihin Suomessa, Ruotsissa ja Baltian maissa. Vuoden 2016 näkymät ovat hyvät, mutta eivät juuri erilaiset vuodesta 2015. Vuodelle 2017 odotetaan vuokratuottojen ja tuloksen nousua, mikä johtuu valmistuvista kehityshankkeista ja kiinteistöhankinnoista. Vuosi 2016 menee pitkälti kasvaneen Cityconin toimintojen tehostamiseen.

Technopolis on arvo- ja osinkoyhtiö, millä on kotimaisista kiinteistösijoitusyhtiöistä korkein nettovuokratuottoprosentti. Ensimmäisellä kvartaalilla Technopoliksen liikevaihto jäi ennusteista, mutta operatiivinen liikevoitto ylitti ennusteet. Technopolis keskittyy väkevän kasvun sijasta operatiivisen tehokkuuden parantamiseen. Yritys arvioi vuoden 2016 liikevaihdon ja käyttökatteen pysyvän kutakuinkin samalla tasolla kuin vuonna 2015.

Nousijat ja laskijat: Fiskars nousussa – Suominen laskussa

Eniten pisteet ovat nousseet Fiskarsilla (+9), Outokummulla (+8) ja Sampolla (+7).

Eniten pisteet ovat laskeneet Suomisella (-7).

TOP-osakkeet voittaneet indeksit selvästi

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty työkalun perusteella parhaimpien osakkeiden ja yleisindeksien kehitykset kesäkuun 2014 alusta lähtien. Tuottoeroa TOP-salkkujen hyväksi on syntynyt merkittävästi. Lue miten hyödyntää Suomalaisten osakkeiden valintatyökalua.

 • Parhaiden osakkeiden korit (TOP 5, 10 ja 15) ovat tuottaneet selvästi (+47,5 % / +38,6 % / +38,3 %) ja indeksejä enemmän.
 • Seurannan aikana suuryhtiöt ovat tuottaneet 17,6 %, keskisuuret 26,5 % ja pienet 25,1 %.

20160701-suomiosakkeet-tuottokehitys

 

TOP-10 osakkeiden ja indeksien kehitys

Kesäkuu alkoi hiljaisena pörssissä, mutta Brexit-äänestystä lähestyttäessä markkinoilla alkoi näkymään hermostuneisuutta. Jossain määrin yllättävän äänestystuloksen jälkeen pörssit ottivat hurjasti takapakkia, mutta laskua on saatu kurottua hyvin umpeen kesäkuun viimeisinä päivinä. Äänestystuloksen seurauksena Yhydsvaltojen kiristävä korkopolitiikka alkoi näyttämään epävarmalta, mikä heikensi entisestään sijoittajien luottamusta talouskehitykseen. Jälleen kerran keskuspankit tulivat hätiin, antaen lupauksia elvyttävästä rahapolitiikasta. Odotukset keskuspankkien toiminnasta tukivat pörssikurssien nousua.

Pienten yhtiöiden indeksi nousi eniten: +3,2 %. Mallisalkuistamme eniten nousi TOP 15 -salkku, mikä nousi +1,7 %. Suuren yhtiöiden HEX25-indeksi nousi myös paljon: +2,4 %.

Edellinen TOP 10-lista (per 15.6.2016) ja osakkeiden kehitys kesäkuun loppupuolella 15.6.-30.6.2016

20160701-suomiosakkeet-taulukko

 

Löydä sijoituskohteita

Tuotot TOP-salkuille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuotot on indeksoitu alussa indeksipisteeseen 100. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-Bottom-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. Tuottojen laskennan ja Osakevalintatyökalun listan päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


FI_Free_stocks

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
TrialboxSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy